Tudom, hogy nem konkrétan a Jón-tenger van ott, de úgy emlegetik a legtöbbször, hogy a "Jón-tengeri és az Égei-tengeri teherhajózást könnyíti meg. Amúgy minden "víz", ami ott van és tenger, a Földközi-tenger, és a Jón-, Égei-, Adria-, mind-mind a Földközi-tenger melléktengere. Azért ellenõrizd le: A Korinthoszi öböl a Jón-tenger része, öble!
Én sem akarok vitatkozni, de ha pontosítunk, akkor úgy pontos! A másik vége s szorosnak meg tényleg az Égei-tenger, aminek egy részét "Krétai-tengernek" hívják, emellett van még egy csomó kisebb mellék-melléktenger!!!
A két tervezõrõl meg annyit - ha már pontosítunk - hogy Rákóczi mérnökei voltak, akik - ha jól emlékszem - Franciaországban voltak számüzetésben a szabadságharc után és onnan pályáztak a görög állam kiírására és az õ tervük nyert.
Mi is vagy fél órán át csodáltuk a bejáratnál (amit te Jón-tenger felõlinek írsz, az a Korinthoszi-öböl, mert a Jón-tengerrel még a legjobb szándékkal sincs a csatorna kapcsolatban). Bocs, nem okoskodni akarok, csak pontosítani. Türr István és Gerster Pál dolgozták ki a csatorna terveit!!!! Ez szerepel (ha jól emlékszem) a csatorna egyik odalán (fent a hídnál, ahonnan bunjiznak is) az emléktáblán!!! Jajj, mennyi mindent találtak fela világban a magyarok, mégis hol vagyunk most???
Nagyon csendes!!! És olyan kék volt a tener...
Nagyon foglalkoztat a dolog, hogy egy alkalommal ott szálljak meg pár éjszakára...
Ez a hely is azért teszik, mert csak görög (belföldi) turistákat és kocsikat láttam, nem azt a tömeg áradatot, ami Európából áramlik oda
Na az én lányaim Sartiban szembesültek ezzel a lógatós módszerrel, évekig nem is ették meg a polipot. Ma már szeretik, nekem meg eleve nem tudták elvenni tõle a kedvem.
Egyébként tényleg nagyon szép ez a kis falu. Tényleg viszonylag csendes hely, vagy csak a képek csalókák?