Kedves Timba!
Köszi az érdeklődésed.
Ez a szurdok nem Lichtensteinban van, hanem Liechtensteinkalmm a neve.
Vegyél kezedbe egy jó Ausztria térképet és keresd meg rajta Salzburgot. Salzburgtól délre indul egy autópálya és vele párhuzamosan egy 159-es számú út. Csupán 30 km-mel délebbre megtalálod ezt a Werfent (az én térképen olyan részletes, hogy az Eisriesenwelt helyét is jelzi), de nyilván mutatnak táblák is arra felé. A google Earth-ön mindent meg tudsz keresni illetve google mapson is.
A barlangos kitértő után, ha tovább tartotok dél felé, Werfentől kb. 20 km-re lesz St. Johann (közte Bischofshofen). St. Johannban már lesznek táblák, melyek a Liechtensteinklamm-ot reklámozzák és elvezetnek oda.
Másképp nem tudok segíteni, hiszen mi magunk is most megyünk oda először, de mindkettőneka honlapján van térképmelléklet is, ami segít.
Sziasztok,
Egy közeli kiránduló helyet tudnék ajánlani Puchberg Am Schneeberg.
Nagyon szép, a Salamandra vonattal lehet felmenni a hegyre, de persze sétálni is lehet. Soprontól kb 40 km mi vonattal mentünk Wienerneustadt-ig és onnan tovább.
Csodálatos az egész.
Nagyon érdekesek a jégbarlangok, főleg nyáron, amikor hirtelen a télbe "érkezik" az ember. Egyszer jártam a dachsteini jégbarlangoknál. Nagy élmény volt már az is, amíg felvitt a felvonó...viszont nagy bánatomra nem engedtek bent fényképezni, így csak néhány lesifotó készült belülről...
Ha viszont családi kiruccanást szeretnétek, Soprontól 15 km a Mesepark.
Annyiba kerül mint az itteni vidámpark, DE sokkal jobb.
Kicsiknek és nagyoknak is vannal játékok. 15euro de mindenre felülhetsz, 1-2 zsetonos játék van csak.
Érdemes megnézni.
Most nem vagyok 100%-ig biztos benne, de azt hiszem, ez a Dachstein hegységben lévő jégbarlang. megnézi.. nem mégsem, csak elővettem a térképet. Ez a Tennengebirge, de a Dachstein is ott van mellette.
Ja, nulla fok lesz. Felfelé izzadhatunk majd farmerben, mint a lovak, meg cipelhetjük a pucsikat a széldzsekik alá, mert hát azért télikabátoto már csak nem cipelek júniusba a nyaralásra.
Kedves Andi
Az Eisriesenwelt barlangban mi is voltunk 2007-ben.
Kb.1400 lépcsőfokot kell bent megmászni,jól kimelegedtünk közben,annyira nem is kell beöltözni emiatt
Üdv
Nagyon köszönöm a segítséget, már én is megtaláltam, és úgy örülök neki ez igazán szép kirándulás lesz, nem szeretek a müncheni autópálya felé menni, ott állandó halálfélelmem van, azért gondoltam Lichtenstein -Vaduz útvonalat, így legalább mégegy szép élménnyel leszünk gazdagabbak, köszönöm!
Huhh, az nagyon sok idő, én max. félórára gondoltam. Tutira lebetegszem. Nulla fok, illetve minusz fok van bent, kint meg lesz (ha úgy lesz) 30. Ugyebár egy órán át kaptatok fel a hegyre tűző napon (fogalmam sincs, hogy oldjan meg a ruházkodást - mert kintre alig kell valami, bentre meg rendesen téli cuccok.)
Talán kibírom farmerben a hőséget a felfelé menetelésben és akkor csak felül kell jól felöltözni, de nem szándékozunk a széldzsekinél vastagabb kabátot vinni, csak pulcsikat.
Kérlek, légy olyan kedves és írd meg nekem, hogy ti ezt hogyan oldottátok meg. Vagy ti nem nyáron voltatok?
szia Andi
Csak most kerültem gépközelbe...
Augusztus 14 és 19között voltunk utazási irodával szervezett úton.
Bocsi rosszul emlékeztem csak egy órát voltunk a barlangban.
A buszparkolótól 20 perc gyaloglás a felvonóig,a felvonótól még 15 perc a barlang bejárata.
Érdemes a reggeli első felvonóval felmenni mert akkor még nincs tömeg.
Lefelé jövet láttuk micsoda sor várakozott a felvonóra.
Térdnadrág,sportcipő,rövidújju polóban mentünk fel,majd a bejáratnál felvettünk egy hosszúujju felsőt és rá egy vékony széldzsekit ami jól szigetel.Bent érdemes a vezető közelébe helyezkedni,mert nincs világitás,csak magnézium darabokat gyújtanak meg és néhány ember a csoportból kapott bányászlámpát
Szia Fruska!
Köszi, hogy írtál. A kora reggel nálunk megoldhatatlan, mert Münchenből indulunk, Salzburgig 2 óra az út, onnan Werfenig még jó fél óra. Előbb a werfeni várat nézzük meg. Úgy tervezzük, hogy olyan fél 8 körül indulunk itthonról, szóval 11-kor lennénk Werfenbe, a várra egy órát gondolok. A jágbarlang weboldala azt írta, hogy Werfentől a parkolóig 20 perc az autóút, majd 20 percet kell gyalogolni felfelé a felvonóig, az 3 percet megy és onnan a bejáratig ismét 20 percet kell gyalogolni. Így kb. 13 h-kor éennénk a barlangnál. Ezért is kérdeztem az időt, mert ha onnan kijövünk, leérünka z autóhoz, még jó órát, másfelet kell autóznunk a szállásunkig.
Elsőre én is így gondoltam, hogy a felcaplatást kibírom valahogy hosszú farmerben (cipő amúgyis túrabakancs) és visszük a jól szigetelő széldzsekiket és fejenként két meleg pulcsit. Térdnadrág nekem az azonnali hólyaghurutot jelentené sajnos, nagyon érzékeny vagyok. Ugyanígy a torkom is, így sálat is tutira viszek, meg kesztyűt is, sapka helyett meg vanalmi kapucnis felsőt. Azért egy óra is igen sok a meleghez szokott kiizzadt szervezetnek egy jégszekrényben.
Jó, hogy voltatok ott és tudsz nekem tanácsot adni, örülök neki, köszi.