Én sem jártam még Marokkóban, pedíg szimpatikus egy ország, a változatossága miatt. Sajnos az anyagi helyzetem nem engedi meg, hogy ilyen útba belevágjak. Tunézia megfizethetőbb.
Bár még nem jártam Tunéziában, de azt írják, nőnek egyedül nem ajánlatos sétálgatni, de két nőnek már igen.
Szerintem nappal mindenképpen elmehet két nő sétálgatni.
Köszi Valcsi!
Bár nem így képzeltem, csak egy kép volt szándékomban az igazi sivatagról.
Jó készülődést kívánok nektek! Ha tehetitek, a Szahara túrát ne hagyjátok ki!
Nem tudod az idén mikor lesz a ramadán?
Üdv. szepeva
Szanna!
Nyugodtan sétálgathat Tunéziában két nő sötétedés után is az utcán. A túristák által többnyire megjárt útvonalak szépek, rendezettek. Mi keveregtünk olyan mellékutcákba is, ahova idegen a lábát be nem meri tenni. Ott elég nagy volt a szemét, rengeteg gyerek játszott az utcán és elég rossz arcokat láttunk. Volt bennünk egy kis félsz, de bántódásunk nem esett. Erre a helyre sötétedés után nyilván nem mentünk vissza.
Nyugodtan sétálhat két nő is az utcán még éjszaka is, de csak a főútvonalakon és az üdülőövezetben ajánlatos. A Medinában (óváros) nappal lehet nézelődni, este viszont jobb elkerülni.
A bazárban számítani kell rá, hogy folyton be akarnak hívni az üzletekbe. Ez nekem kellemetlen, de ha már ott van az ember nem szabad kihagyni. Legalább egyszer végig kell járni a bazárt, majd utánna lehet vásárolni a fix áras boltokban. Ott nem lehet alkudni, ott az árból nem engednek.