Tudod már arra gondoltam, hogy én vagyok ilyen bogaras, hogy növényeket gyûjtögetek, és ápolom, és szaglászom. Most éppen a fûszer növényekre gondoltam.
Kedves Jox!
Én is nagyon szertem a leandereket, és oda kint annyira gyönyörû volt a táj, ahol elmentünk, mert nagyon felvitte.
Szia Jox!
Tényleg gyönyörûek a leanderek is, és nagyon változatos a színviláguk. Pár éve Korfun, Glifadán láttam valami elképesztõen szép sor leandert. Rengeteg volt egymás mellé ültetve, és majdnem mind különbözõ színben pompázott. Pazar látvány volt.
Szia Kriszta!
Imádom én is a virágokat. Avatar képnek is azért választottam ezt, mert Kos szigetén fotóztam ezt a kaput, mely a kedvencemmel, a Bougainvilleával van befutva.
Én nagyon szeretek fõzni, és sok fûszert használok itthon is, többek között az általad említetteket is. Minden országból szoktam hozni fûszert.
Örülök, hogy Te is megtaláltad az új topikot. Úgye milyen jó, hogy ez is van?
Tényleg nagyon szép a virág, és a képek ismét csak csodáltosak, jó érzés látni õket.
Érdemes azért megemlíteni a fûszernyövényeket, is amiktõl igen ízletes lesz a görög konyha remekei.
Én nagyon szeretem az oreganót, a tárkonyt, és a citromfûvet, kakukkfûvet. Van élõ növényem is kint, és nagyon jó illatuk van a nyári estéken. Sajnos a mentám eltünt pár év után amit nagyon sajnálok, de azt is fogom pótolni.
A leander tényleg jó árban volt, kár, hogy nem vettem belõle, ill. abba a pavilonban nem jártam.
Sziasztok!
Vasárnap kint voltam a BNV-én, és gyönyörû virágokat láttam. Többek között halványrózsaszín és lila Leandereket, melyek kb. 2m magasak voltak. Igaz, nem volt olyan dús a virágzatuk mint Görögországban, de azért szép volt. Az áruk is elfogadható 7890,-Ft.
A Jox által feltett növény édesanyámnak is van a jobb oldali méretben, éppen a múlt héten találkoztam vele. Rá is csodálkoztam, kinn ez több szinben fut fel több m magasan a házak falára. A nevét holnap megkérdezem.
Igazad van, nem is ezt akartam írni. Szóval csak görögországban lévõ virágokról akartam írni. Bár belegondolva, lehet hogy vannak csak ott honos növények is?