Szia Jorgos!
Bár itt élek egy ideje, erről a telefonszámról nem tudtam. Bár valószínűsíthető, hogy a "kedves" munkáltató le fogja tagadni azt is, hogy valaha valahol látott volna, és erre nyilván hozza tanuként a fél várost, illetve falut (mármint arra, hogy az Ő alkalmazásában bizony nem állt senki). Nem egyszerű ám, de nyilván tudod. Én, mint idegen azt mondok, amit csak akarok, a kutya nem fog hinni nekem.
Sajnos itt az egész faluban talán 2-3 olyan hely van, ahol hajlandóak hivatalosan alkalmazni az embert. Így arra sincs sok esély, hogy összűjtsön valaki annyi biztosított munkanapot, ami két nyár után elég lenne arra, hogy utána télen munkanélkülit kapjon. Ha pedig mégis találunk valakit, aki fizetné az ika felé a járulékot, hát nevetséges összeget akar fizetni. Mégegy variáció, hogy bejelent annyi napra, amennyi szükségeltetik a munkanélkülihez, de maga a dolgozó fizeti a járulékot, tehát anyagilag nagyjából ugyanott vagyunk. Ez a hátránya az üdülőfalunak, így a szezonális munkáknak. Én már nem is igyekszem olyan munkahelyet találni, ahol fizetik az ikámat, nekem elég, ha jó fizetést kapok, és a főnök is kezelhető. Szalonikii, illetve athéni ismerőseim is rácsodálkoznak arra, ami itt megy, pedig szerintem városokban is előfordulhat az ilyesmi, max. nem olyan számban, mint itt. De ez szerintem nem görögországi jelenség, hanem általános. Valószínűleg nyáron Balatonon ugyanez a helyzet.
Zsaklin | #86522 | 2008-12-12 17:37:36 | Munka Sartin
Szia Angica! Remélem nem haragudtál meg valamiért? Többször irtam már neked de még nem válaszoltál. Várom válaszodat! Szilvi
Hát ez elég szomorú,szerencsére tényleg vannak kivételek,mert a barátnőmnek szinte egyből intéztek munkavállalói engedélyt és kinttartózkodásit 5 évre,és rendes főnöke van!
Ott egyébként mennyi munkaviszonynak kell összejönni a segélyhez?Itt nálunk 7 hónap munkaviszony kell!
Zsaklin! Nem vagyok én olyan megharagudós típus , csak most állópályán vagyunk. 22-én megyek haza Magyarországra, és akkor kezdek el menni a jelenlegi jelentkezőkkel, amikor visszajövök januárban. Addig türelem! Mihelyst van valami konkrét, abban a pillanatban jelentkezek mindenkinél emilen.
Kriszti! Nem vagyok biztos benne, de ha jól tudom, 220 nap kell, így nálunk a szezonalitást figyelembe véve ez 110 napra oszlik le egy nyárra. Bár lehet, hogy megosztható másként is (első évben 100, következőben több, vagy fordítva) Ahhoz, hogy biztosításod legyen, talán elég 70-80 nap. Azért nem tudom pontosan ezeket a dolgokat, mert biztosításom otthonról van (EU kártya, aminek kiváltását mindenkinek ajánlom kijövetel előtt), ez az itteni IKA-s biztosításnak felel meg. Egyelőre nem is áll szándékomban ittenit fizetni, egészen addig, míg egészen biztos nem leszek abban, hogy itt szeretném leélni az életem. Biztosítás nélkül ne induljatok el otthonról, hisz tudjátok: az ördög.....
Zsaklin | #86685 | 2008-12-18 18:10:01 | Munka Sartin!
Szia Angica! Ne haragudj, hogy kicsit türelmetlen voltam Tudom ilyenkor az ünnepek előtt az embernek rengeteg dolga van és főleg irtad jösz haza. Várok türelemmel. puszi Szilvi
Sziasztok!
Mindenki azt írja, jobb úgy kimenni, hogy ismerünk kint vkit. Na de ha én nem ismerek senkit, akkor ne is merjek belevágni? Jól jönne egy kis segítség, de fogalmam sincs, kihez forduljak...