Igen keke azt amit a többiek írtak, azt én pl. május végén nem tapasztaltam, amikor abba az idõpontba is jártam ott. A víz annyira tiszta volt, hogy az olasz tengerpart a fél km széles , homokospartjával elbújhat ahova akar, mert ott tömeg az nincs de elég mocskos a víz. Szóval nagyon szép Paralián a tengerpartja. Amúgy õk is kék zászlósok mint a kisebb települések! Aztán júliusba lehet tapasztalni amit a többiek írnak.
Nekem Paralia azért tetszett, mert észak-Görögország egyik legjobb kiinduló pontja a kirándulásokhoz. Igazán közel fekszik minden látványossághoz, így olcsó is. Esténként pedig tényleg ahogy Rebi írja pazar az élet. Én nyüzsgõ ember vagyok, azt hiszem más helyen igen csak elunám magam esténként, tvt nézni pedig nem akarok nem azért megyek ebbe az országba.
Az tény, görög jellegzetesség,a templomon kivül nincs.
Én azt szeretném meg kérdezni,hogy Parálián az árak milyenek?
Már mint jó lenne ha árakat is tudnátok mondani.Egyépként most nyáron megyünk oda,csak még nem tudjuk, hogy Parália vagy Olympic beach.Ja és még jó lenne ha robogós utakat is tudnátok javasolni.1-2 már néztünk,de igazábol nem tudjuk,hogy megközelíthetõ e robogóval.Elõre is köszi.
Sziasztok!
Robogós ut minden ahova azzal mész Paralián a sisak eléggé égõ szal csak a streetfighteres száguldozáshoz tegyél A rendõrt se érdelki és embert nem láttam sisakkal,ég azt a srácot se aki egy 2300as TRIUMPHal közlekedett Én és a barátnõm béreltünk egy alap szintü robogót ami kettõnk alatt is ugy ment mint a rakéta.Szóval 12 euro volt egy napra és 3 kemény euróból halálra tankoltuk.Egy reggel go Katherini kis piac,kis süti aztán GO az Olimposz még jó hogy volt nálunk GPS mert a párás levegõtõl nem láttuk merre is van csak Szóval imádom hogy az autópálya mindkét oldalán van két sáv út amit szinte senki nem használ Sikeresen felmentünk 1100m magasra robogóval aztán kis séta kilátóból nézelõdés és vissza haza.a 3 euronyi benzinbõl simán megjártuk és még ott helyben is randaliroztunk kissé...Mondjuk mostmár hogy 14en megyünk lehet egy hosszabb Olimposz kirándulást benyomunk mert nem volt rossz.Jah igen Juli 27-Aug 3 között valaki nem lesz ott?
Sziasztok! Augusztusban tervezem menni Paraliába autóval, és arra lennék kíváncsi, hogy Macedonián keresztül lehet e menni, mert itt mindenki Nils után Bulgárián keresztül írja le az utvonalat. Elõre is köszönöm. SANYI
Kedves Sanyi!
Sajnos mi se tudunk többet. Egyenlõre vízum július 1tõl kell ha a Macedónokon át akarsz Görögországba eljutni.
Szerintem biztosat július2-ától tudsz itt olvasni. Nagyon lelkes tagok vannak, akik még a követséget is felhívják az ügy érdekében. Szerintem figyeld az autós topikokat itt, és ha valaki valami új infót meg tud, az igérte, hogy leírja.
Szia !
Irtad, hogy robogoval voltál a sóbányában. Ezt busszal vagy gyalog meg lehet közeliteni ? Pontosan merre van Paraliától, mert már jártam ott de errõl még nem tudtam semmit.
Köszi Juhi
Juhi | #7779 | 2006-06-01 09:48:42 | Paralia 16 óra alatt
Szia Lara !
Kérdezted ki mennyi idõ alatt ért ki. Mi Macedonián keresztül busszal 16 óra alatt értünk ki. Reggel 4-kor már a fõ utcán sétáltunk. Szerencsénk volt mert a mi apartmanunk szabad volt, igy már reggel 6-ra a szobában voltunk. Haza felé még egy orát sporoltunk, hajnal 3-ra a Hösök terén voltunk. Szia
A sóbánya kb 10-15 km-re van Paraliától, nem OB felé, hanem az ellenkezõ irányban. Hogy busz megy-e arra, azt nem tudom, de robogóval vagy biciklivel el lehet jutni nagyon egyszerûen. Végig a kövesúton mész, Alikesig kell menni, és ott egyszer csak ki lesz írva, h Alikes (1-2 km) és kanyarodik az út balra, ott kell jobbra letérni, de akkor már lehet is látni ezt a sóbányát. Rendkívül magas a víz sótartalma. Kis "áztatás" után kend be magad az iszappal, és száradj meg a napon, utána vagy ebben a vízben, vagy inkább a tengerben (ezzel a sós, iszapos vízzel szemben) lemoshatod az iszapot magadról. Érezhetõen selymesebb lesz a bõr. Rengeteg környékbeli nyugdíjas is jár oda, úgyhogy biztos van vmi gyógyhatása is a víznek. Még 1 jó tanács: vigyetek magatokkal innivalót, mert nincs semmi büfé jellegû ott, csak 1 öltözõkabin, de az is majd' szétesik. (Legalábbis tavaly így volt.)
Nyolcadik éve ide járunk,+ 1év Polichrono.
Szóval, azt hiszem, elég illetékes vagyok már Paralia ügyben.
Tudom, hogy vannak sokkal szebb helyek, mint Paralia, de kiindulási helynek ideális. Innen egyszerû bebarangolni a környéket.
Nekünk, Sani Beach, és Nea Fokea (hasonló Narancsparthoz) jön be legjobban.De az éjszakai élet miatt, kell Paralia.(gyerekek)
Olymposz,Nei Pori, Platamonas, Szaloniki, egy-egy kirándulás erejéig mindíg belefér. Mivel visszatérõ vendégek vagyunk, (görög utazási iroda)
a szállás minden évben igen kedvezõ. (10 eur./fõ/nap)
Idõnként kitaláljuk, hogy máshová kellene menni, de végül mindíg itt kötünk ki.
Úgyhogy,Paralia forever!
Szia marta!Miért ne mernél belevágni egy paraliai nyaralásnak gyerekkel?Paralia nagyon jó hely a tenger homokos,lassan mélyül és ha a szállásotok kicsit távolabb van a központtól akkor éjszaka is csend van.Látog barbageorgopulos is elmondta ideális kiindulópont kirándulásokhoz.Szerintem bátran vágjatok neki és a görögök nagyon kedves segítõkész emberek.Mondjuk ha busszal mentek az kicsit húzós de a gyerekek általában jobban viselik még a buszt is mint a felnõttek.
Úgy , bizony!
Nagyon tuti hely. A gyerekek sokkal könnyebben élik meg az utat, ugyanis átalusszák. Tapasztalat.
Nagyon élvezik az esti nyüzsit, homokos partot, a rengeteg üzletet.
A Waterland Szalonikiben, kihagyhatatlan. ( Vigyázat, bizonyos csúszdák, használatát magassághoz kötik! )
Tehát, mint már írtam, vannak sokkal szebb helyek, de remek kiindulópont.
Mi mindíg az északi oldalon lakunk, ( Hotel Mediterran környéke) itt már nincs az a nagy buli esténként, nyugisabb környék, de nincs messze a központtól, meg a parttól.