Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Ildi74 | #11459 Üzenet | 2006-07-14 12:51:53 |
Gyilkos... icon_razz.gif
  Kisvacak | #11460 Üzenet | 2006-07-14 12:53:54 |
Andra!
Az a tekercsféle egy édesség. Ha ismered a baklavát, akkor sejted milyen. Nekem is itt magyarázták el. Akkor még nem tudtam mi a baklava, de azóta már megkóstoltam. A tekercs belsejében van egy édes töltelék (dió, mogyoró, mandula?) és mellé jó böven le van öntve valami mézszerû dologgal. Nekünk nagyon-nagyon ízlett, de hát mi édesszájúak vagyunk. icon_smile.gif Alig várom, hogy újra ehessek. icon_smile.gif

K.
  Andra | #11462 Üzenet | 2006-07-14 13:14:10 |
kisvacak! (cuki a neved icon_biggrin.gif )

Nahát meg nem mondtam volna, hogy ez édesség. icon_eek.gif Azt hittem hússal van megtöltve és valami sajtféleség van ráreszelve. icon_lol.gif icon_redface.gif
Mivel sajnos mi is nagyon-nagyon édes szájúak vagyunk, így azt hiszem meg fogom kóstolni ezt a csodát.
Mi tavaly Sartin a palacsintájukért voltunk nagyon oda. Annyira tömény volt, hogy mi, a nagy édességmániások, csak ketten tudtunk egyet megenni. Ettél már olyat?
  Andra | #11463 Üzenet | 2006-07-14 13:17:10 |
ildi74 írta:
Gyilkos... icon_razz.gif


Egyetértek. icon_biggrin.gif Jox ki akar minket készíteni ezzel a sok finomsággal. icon_biggrin.gif
  Andra | #11464 Üzenet | 2006-07-14 13:18:11 |
kisvacak!

Nem tudom mi az a baklava. Le tudnád nekem írni azt is, hogy milyen? Az is fini?icon_smile.gif
  Csutek | #11491 Üzenet | 2006-07-14 15:31:33 |
A baklava: hasonló tésztába van töltve mint a mi rétes tésztánk. Pl. darált dióval megtöltik és sütés után nyakon öntik cukor sziruppal. Nem vagyok édes szájú de ezt imádom.
Ha kell elõkeresem a receptjét és leírom neked.
  Csutek | #11504 Üzenet | 2006-07-14 16:12:57 |
Ha visszamész a fõoldalra a receptek között megtalálható a baklava is, képpel.
  Kisvacak | #11509 Üzenet | 2006-07-14 16:34:51 |
Andra!

Ha édesszájúak vagytok, ezt a kettõt ne hagyjátok ki. Megtaláltad a baklavát a fõoldalon? Ízre hasonló a kadaifihez, bár nekem utóbbi jobban ízlik. Hozzátartozik persze, hogy baklavát még csak Magyarországon ettem.
Palacsinta Sartin... Hmmmmm.... A nagylányom azóta is emlegeti. Ketten nem bírtunk megenni egyet. A kicsi pedig azt nem hiszi el.... icon_smile.gif

Kisvacak a kicsi lányom. A férjem hívta így amikor megszületett: kis vacak...

K.
  Csutek | #11512 Üzenet | 2006-07-14 17:25:34 |
Bocs, hogy már megint kotnyeleskedek.
A magyar baklava olyan mint a magyar gyros. Meg sem közelíti a görögöt. Én csináltam már mind a kettõt. Jó-jó, de nem az igazi.
  Andra | #11518 Üzenet | 2006-07-14 21:49:25 |
Köszi Csutek! Ez nagyon jól hangzik, biztosan nagyon finom lehet. Sajnos mi nagyon édesszájúak vagyunk, úgyhogy minden édesség jöhet. icon_lol.gif
Közben megnéztem a receptes részt és megtaláltam benne a baklava leírását is. Minden szuper, egyedül a szegfûszeggel nem vagyok kibékülve, azt a fûszert nemigazán szeretem. De hátha nem érzõdik ki belõle nagyon.
Az összes többi alkotórészét szeretem, úgyhogy biztosan ízleni fog. icon_smile.gif
  Andra | #11520 Üzenet | 2006-07-14 21:55:51 |
Igen, megtaláltam a baklava leírását, ahogy az elõbb is írtam. Biztos, hogy meg fogom kóstolni.

A sartis palacsinta rajtunk is kifogott, pedig az egyik utastársunk figyelmeztetett bennünket, hogy nem birunk majd fejenkét egyet meggni.
Mi sem hittük el. icon_biggrin.gif
Úgy gondoltuk, hogy egy nyamvadt kis palancsinta nem fog rajtunk kifogni, mivel a világ édességét meg bírnánk enni. icon_lol.gif Aztán nagyot néztünk, mikor még a felénél se jártunk és már nem csúszott tovább. icon_biggrin.gif
Ott ültünk az étteremben és egy óra hosszáig bírkóztunk a palacsintával. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Azóta is emlegetjük. icon_smile.gif

Aranyos becenév a kislányodnak a kis vacak. icon_smile.gif
  Andra | #11521 Üzenet | 2006-07-14 21:58:40 |
Nyugodtan kotnyeleskedj Csutek! icon_biggrin.gif
Amúgy nem is kotnyeleskedsz, csak megosztod a tapasztalataidat, azt meg megköszönjük. icon_smile.gif
Én a hazai gyrossal is így vagyok. Finom, finom, de az igazi a kinti gyros.
  Csutek | #11524 Üzenet | 2006-07-14 22:24:59 |
Én a görög baklaván nem igazán éreztem a szegfüszeget.Pedig sok ételt úgy készítettem elõször, hogy valahol ettem és megéreztem a hozzávalókat. Nem igazán használok szakácskönyvet, kizárólag olyankor ha nem tudom mit fõzzek. Akkor is csak ötletet keresek, aztán megyek a saját fejem után. Általában bejön. A görög ételeknél viszon követem a receptet, legalábbis elsõ alkalommal. Ha nem az igazi, akkor módosítok rajta. A nálunk kapható görög szakácskönyvek nem igazán olyan recepteket tartalmaznak, mint amit kint kóstolunk. Nem tudom, hogy ezeket kik írják. Biztosan nem görögök. A lényeg, ha óvatosan bánsz a szegfüszeggel, nem az lesz a domináns íz. Próbáld ki, biztosan bejön. A cukorsziruppal vigyázz. Nem szabad sokáig forralni, mert ha minden vizet elfõzöl, igencsak ropogós lesz. Egy alkalommal azt olvastam, hogy addig kell fõzni a szirupot, amíg habzik. Vasfogak kellettek a baklavámhoz.
  Andra | #11558 Üzenet | 2006-07-15 18:22:59 |
Ha nem érezted a szegfûszeget a baklaván, akkor tényleg nem lehet domináns íz. Szerencsére. Ha nem érzõdik rajta, akkor nem lesz gond vele.
Nem tudom miért nem birom ezt a fûszert, de tényleg nagyon nem jön be.
Egyszer gyümölcs fagyiban éreztem a szegfûszeget, ki is dobtam, nem birtam megenni.
  Kisvacak | #11561 Üzenet | 2006-07-15 19:04:37 |
Csutek!

Akkor én kellemesen fogok csalódni azt mondod? icon_smile.gif Ugyanis még csak itthon ettem baklavát.

K.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu