Ezek szerint mi ugyanazon a buszon utaztunk haza. Az a 13 fős értetlenség tényleg borzasztó volt. Mi a Pontios apartmanban voltunk, teljes mértékben elégedettek vagyunk vele. Jó helyen van, közel mindenhez, szép tiszta szobák, rendszeres takarítás, ha valamit kértünk a háziak azonnal teljesítették, sőt utolsó este még vacsorával is megvendégeltek bennünket. Az Achillion hotelból csak annyit láttunk, mig az ottaniak felszálltak. Találkoztunk a tulajdonossal, nem valami bizalomgerjesztő ember. Nekem úgy tünt, hogy a hotel a semmi közepén van, beszélgettünk ott lakókkal, az mondták inkább Limenaszba jártak be, mint Skala Potamiába mert könnyebb volt megközelíteni. Egyébként Thassos gyöngyörű, mindenkinek csak ajánlani tudom.
értem. hát lehet, bár bevallom vannak kétségeim: ugye bambusznád most jött haza nemrég, és 18 euró volt a kétfős apartman per éj, és sztem nagyon jó helyen, nagy, tengerre néző terasszal. tudom, ti hárman voltatok, de nem hiszem, h ez megdobta volna az árakat, főleg, h egy évvel előtte mi ugyanezt az árat kaptuk, és abban az apartmanban három ágy volt eleve.
persze már mindegy, meg lehet, h ez is drága, ezzel az árral számolva is többre jön ki, vagy akkor sokkal többet kérnek a buszért, nem tudom. de ha esetleg nem, akkor sztem érdemes máskor rápillantani a szállásfoglalásos oldalakra, hátha nem csak a választék hatalmas, de az árak is jók, vagy jobbak...
Most akartam feltenni ugyanezt a kérdést. Az Achillion mégis csak Skala Potamiaban van, még ha kieső részen is, Limenasba meg azért át kell menni a hegyen, meg Panagian stb...csak ott van az a 10 kilométernyi táv.
Fazika!
Olvastam, hogy tervezitek Kavalát, mi is átmentünk és a buszpályaudvarról könnyen el lehet jutni Philippibe, pont a bejáratnál tesz le a busz. Érdemes megnézni. Ha jól emlékszem 2 Eu a busz és 2 Eu a belépő.
Fazika, Ti még nem voltatok Philippiben? Akkor azt tessék bepótolni. Mi hazafelé ejtettük útba, nagyszerű élmény a romkedvelőknek.
4 euro úgy a belépő, hogy azzal minden területre, még a múzeumba is be lehet menni. (cirka 1200 Ft nagyon megéri az egész romterület bejárásáért, mert hatalmas )
Gypanni, igy már érthető valamelyest, hogy pont előttük volt a buszmegálló, és inkább buszoztak vagy 20 percet, mintsem a nagy melegben gyalogoljanak. Bár bevallom fogalmam sincs merre van az Achillion - csak azt tudom a Ti elmondásaitokból, hogy kissé kiesik.
És fürdeni, még ha gyalog is de inkább a Golden beachre mennék, nekem a főváros strandja nagyon nem jött be.
Mi két alkalommal szálltunk meg az Achillionba és ha legközelebb megyünk akkor is oda megyünk.A Achillion hotel minősített, reggelit kell biztosítani a szobákhoz, itt elfogadott a "kontinentális" mérték, mi ezt tudtuk azaz az első alkalommal szembesültünk vele és ettük azt a keveset amit adtak és levittük a kirándulásokra eltett házikolbászt, paprikás szalámit, nem tudom mi lehetett a joghurttal mert a párom ma is emlegeti milyen finom volt mézzel nyakon öntve.A " banya" minket is figyelt de mi kicuccoltunk külső asztalokhoz. Nekünk azért volt jó ez a szállás mert csendes, tiszta, közel van az út, a sziget körbejárásához, közel van a nagy super market,és a tengerhez fürödni /a legjobb partszakaszhoz/ 5-6 perc alatt lejuthatunk.
gypanni és Messina! Köszi a tippet, de nem gondolnám, hogy elmegyünk Philippibe. Vagy legalábbis egyenlőre nem tervezzük. Annak is örülök, hogyha sikeres lesz a logisztika és átjutunk Kavalába. Nem azért nem megyünk el most Philippibe, mert nem akarunk. Dehogy! Nagyon is akarunk, de nem tudom, hogy az időbe beleférne-e. Meg őszintén szólva erre a kirándulási lehetőségre nem is gondoltam mostanáig. Múlthéten elkezdtem összeszedni az eddig fellelhető thassosi beszámolókat. Volt már - előző 2 thassosi utunkból is - kinyomtatott beszámoló, de most az összeset kimentettem word-be. Eddig 129 oldalt olvastam el. A Te beszámolódat Messi' éppen ma Szinte mind nagyon élvezetes és olyan jó, hogy tudom ki-miről ír, mert már én is jártam azokon a helyeken és tudom, hogy az idén ismét el fogunk menni sok-sok helyre.
Szia Csarlsz!
Hát most jót kérdeztél... Hazafelé mentünk be, ami azt jelenti, hogy átkompoltunk Keramotiba, onnan pedig nincs messze, olyan 9 körül értünk oda, ha jól emlékszem. 2 óra hosszát tuti bent voltunk, de bementünk a múzeumba is. Már délelőtt iszonyúan sütött a nap, igy kalap+napvédő krém kötelező...
De fantasztikus élmény - szerintem!
Szia Fazika!
Nálunk nagyon hirtelen jött az ötlet. A párom a nyaralás alatt megkérdezte, hogy van-e még egyáltalán rom a környéken, amit nem láttam? Erre én: persze, pl. Philippi, de ahhoz át kellene menni a szárazföldre. Ő pedig kikeresgette netről, hogy merre és hol van, és kijelentette, hogy utolsó nap akkor úgy készüljek, hogy korán indulunk, mert elvisz.
Nekem ezeket az óriási romterületeket (na jó a kicsiket is ) egyszerűen látnom kell. Thassoson hiába voltunk eddig kétszer, képes lennék mindent megnézni harmadszor is.
Látod, nekünk Kavala maradt ki eddig, majd bepótoljuk.
A beszámolóm pedig inkább érzelmi alapon készült, nem igazi útmutatóként...