Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 300 301 302 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Miti82 | #194237 Üzenet | 2012-08-21 20:09:54 | Válasz a #194087. hsz-ra
Haradiatika 'főterén' van az ottani hentes, Pavlos sütödéje, ami nem egy csilivili turistás hely, de nagyon jókat lehet enni. Az egész falu pár ház, menjetek el koppanóig, azaz a főtérig, ami van vagy 10x10 méter icon_smile.gif
Egyébként a főtérről vezet tovább még egy keskeny út egy kis templomig, pár perc séta, de azalatt sok 'nagyon görög' dolgot lehet látni...na nem szuvenyííííreket, hanem ütött-kopott házakat stb.
  Mediterraneo | #194366 Üzenet | 2012-08-22 22:19:48 |
medea írta:
Sziasztok.csütörtökön indulunk Lefkadára....Szállásunk Kalamitsiben lesz a Fantasticoban.a képek alapján csodaszép lesz. icon_smile.gif

Szia Medea!

Jó utat! Élvezzétek ki a nyaralás minden pillanatát! Remélem, még nem késtem el a jókívánságokkal, de ha ma este már nem is nézel rá a fórumra, talán netközelben leszel nyaralás alatt is.
Mennyi időre mentek? Ha két hétre, még akkor is visszaértek mielőtt mi indulnánk, úgyhogy nagyon várom a friss infókat.
A Fantastico tényleg lenyűgöző, én is ezt szúrtam ki, de mire eldőlt, hogy kb. mikor mennénk, sajnos úgy néz ki késő lett a foglaláshoz. Azért kíváncsi lennék az árakra, mert ha belefér, akkor még egyszer érdeklődnék, hátha valaki lemondta, vagy a szigeten töltendő másfél hét egy részére akad szobájuk.
Remek, hogy rákérdeztél az autentikus tavernákra, máris bővült az amúgy sem rövid listám, hogy mit kell megnézni, hova kell elmenni, hová érdemes beülni... De ezzel most nem fárasztanálak icon_wink.gif

Fantasztikus nyaralást kívánok,
Medi
  Csincsi44 | #194372 Üzenet | 2012-08-22 22:46:54 |
Igen, nekünk sem volt már hely amikor érdeklődtem a Fantasticoban, de ha újra megyünk tuti, hogy a nyugati parton szállunk meg, mert mindennap ott voltunk, majdnem 1000 km-t autóztunk el az úton kívül! icon_biggrin.gif
Én amúgy megírtam az élménybeszámolót, meg feltöltöttem a fotóinkat, még várakozik a jóváhagyásra. icon_smile.gif
Én is jó utat kívánok Medea! Szerintem Lefkadán nem tudja az ember rosszul érezni magát! icon_wink.gif
  Mediterraneo | #194376 Üzenet | 2012-08-22 23:09:30 | Válasz a #194372. hsz-ra Előzmény #194372
Szia Csincsi!
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem a beszámolódra és a fotókra! Sort fogok keríteni rájuk és biztos, hogy lesznek kérdéseim is. Sajnos az utóbbi egy hónapom olyan húzósra sikeredett, hogy itt a fórumon alig-alig fordultam meg. Vissza is kell olvasnom, hogy az időközben begyűlt infókat elraktározhassam.
Még bő két hetünk van az indulásig, de lassan rá kell hangolódjak az útra. Infógyűjtés nagyrészt már megvolt, szállás még nincs, de pontos dátum sincs az indulásra.
Már várom, hogy Lefkadán legyünk!
  Medea | #194391 Üzenet | 2012-08-23 08:23:13 |
Köszönöm az infókat mindenkinek. icon_smile.gif Ma éjjel indulunk. A szállás 40 eu volt egy éjszakára a fantasticóban.Medi:próbáld megkeresni a neten Agios nikitasban a hotel Kalypsot.nem drága és elég jó helyen van,hátha van még hely. Majd jelentkezem.
Sziasztok.
  Rollo | #194410 Üzenet | 2012-08-23 10:26:07 |
medi:
sajnos a fantasticoba nagyon előre kell gondolkodni, attól tartok. :s mikor szerveztem lefkadát és még nem volt biztos, h szezonelőn megyünk, kértem árat júliusra is (áprilisban). és már akkor foglaltak voltak legjobb szobák..

de ha kalamitsibe szeretnél menni, van még azért tengerre néző apartman, ha nem is sok, kettő vagy három. nem fantastico de azért sztem elég jók.

csincsi:
elolvastam a beszámolód, és mindjárt az első mondatban rájöttem, h a világ megint csak kicsi... icon_wink.gif
  Csincsi44 | #194413 Üzenet | 2012-08-23 10:47:51 | Válasz a #194410. hsz-ra Előzmény #194410
Szintén Érd? icon_wink.gif icon_biggrin.gif
  Rollo | #194422 Üzenet | 2012-08-23 14:31:56 | Válasz a #194413. hsz-ra Előzmény #194413
úgy van. icon_biggrin.gif
  Csincsi44 | #194429 Üzenet | 2012-08-23 16:12:23 | Válasz a #194422. hsz-ra Előzmény #194422
Pacsi! icon_biggrin.gif
  Mediterraneo | #194433 Üzenet | 2012-08-23 16:52:53 | Válasz a #194410. hsz-ra Előzmény #194410
Köszi mindenkinek!
Sajnos nem tudtunk jóval előre foglalni, mert csak tegnap este dőlt el a pontos dátum. Amúgy az utóbbi két alkalommal (Kithirán és Miloson) azt csináltuk, hogy az első 1-2 napra foglaltunk, aztán bejártuk a szigetet és kerestünk kedvünkre valót. Szeptember közepén ez eddig nem volt probléma. Most is hasonlóra készülünk, úgyhogy az első két éjszakára foglalok, aztán majd meglátjuk. A Fantasticoról már többen jelezték, hogy szuper, ezt látatlanba is bevállaltam volna. Igaz, hogy kompromisszumos lett volna, mert szívünk szerint olyan helyre mennénk, ami csendes helyen van, lehetőleg családias (tehát nem sokszobás hotel), tengerre néző privát erkély van. A településen meg van parti sétány és sok taverna, amit némi sétával el tudunk érni. Nos, Kalamitsiben a sétány és a tavernák száma hibádzik, de a szálláshelyért cserébe erről lemondtunk volna.
Agios Nikitas valóban ott van a preferált helyek közt. De tulajdonképpen a Keleti partot sem zárnám ki teljes egészében.

Majd jövök még kérdésekkel!
  Hidalgo | #194434 Üzenet | 2012-08-23 17:22:46 | Válasz a #194433. hsz-ra Előzmény #194433
Sziasztok,

remélem nem köveztek meg, de én is csak a véleményemet írom le.
Ha legközelebb megyünk Lefkadára, tutira nem Agios Nikitasban foglalunk szállást.
Nekünk annyira nem tetszett, tán a nyugati parti strandok leggyengébbike (persze ott van Milos - mi is azért mentünk oda, az pluszpont icon_biggrin.gif )

Nidriben, bár csak 1x 1 órát strandoltunk (az is felejthető élmény) a kikötő ami nekünk a legnagyobb kincs volt. Sok csodáról lemaradtunk volna anélkül. Medi, te még előtte vagy, a kis szigeteket ki ne hagyjátok (Meganisi, Kastos és Kalamos (Scorpios nekünk kevésbé tetszett, mi Mr Onassis helyében nem azt választottuk volna icon_smile.gif ))

Lefkadan a települések közül nekünk messze Vassiliki tetszett a legjobban,
bár a strandja nem nagy szám (persze Nidrinél jobb), de a kikötő környéke a sok tavernával igazán bájos, hangulatos + Agiofili tényleg sétatávolság.

Jó nyaralást Nektek!
  Csincsi44 | #194438 Üzenet | 2012-08-23 18:42:20 |
Egyetértek. A városkák közül nekem is Ag.Nikitas tetszett a legkevésbé, pici is meg a partja sem nagy szám (nekem). Mi is a Milos miatt mentünk, azt viszont nem szabad kihagyni! icon_smile.gif
Sajna szerintem nincs olyan hely ami megfelelne ezeknek a követelményeknek. Vagy a strand nem nagy szám, vagy városka nincs hozzá. icon_biggrin.gif
Nekünk szintén talán Vassiliki tetszett a legjobban, a dobogóról épphogy lemaradva Syvota és Lefkada város.
  Szirom | #194441 Üzenet | 2012-08-23 19:25:00 |
Nekünk viszont nagyon bejött Agios Nikitas, igaz, június végén voltunk ott. Pici gyerekekkel egyáltalán nem rossz az a kis strand, főleg előszonban, amikor még nincs tömve, és Milos is közel van. Az éttermek jók, gyalogos hely, nincs autóforgalom, kicsik a távolságok, és nagyon barátságos a falu. Második helyre én is Vassilikit tenném. Nidribe én nem mennék, nem a mi stílusunk, de nem vagyunk egyformák.
  Mediterraneo | #194451 Üzenet | 2012-08-23 21:01:44 | Válasz a #194441. hsz-ra Előzmény #194441
Hát erről van szó: sokfélék vagyunk, sokféle szempont alapján döntünk. Pont ezért tünik jó megoldásnak az, ha Lefkada város szélén szállunk meg, akkor van nyugi is, de város is, kajáldákkal, parti sétánnyal, kirakatbámulási lehetőséggel. Aztán meg továbbállunk.
Látatlanban, és úgy, hogy semmiféle fórumos infó nem zavarta meg, a párom Agios Nikitasra szavazott, nekem viszont legjobban képek alapján (tudatosan elvonatkoztatva az infóktól) Vassiliki tetszik. Ez utóbbi mellett szól az is, hogy onnan mennek a kompok Kefaloniára.

Menetrendeket, ezek árait is át kell nézzem, aztán majd jelentkezek egy hozzávetőleges programmal.
Addigis nagy segítség lenne, ha elmesélnétek, hogy mi az a pár dolog, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. 10 nap sok idő, de csak első pillantásra, sztem zsufi lesz icon_smile.gif icon_cool.gif
  Babar | #194453 Üzenet | 2012-08-23 21:06:07 | Válasz a #194451. hsz-ra Előzmény #194451
Nekünk is Vassiliki tetszett!!!!!!!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 300 301 302 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu