Akkor jöjjön a beszámoló!
Grand Tours iroda szervezésében jártam a szigeten.. Csodaszép emeletes busszal mentünk.. Egy baj volt ezzel a busszal nem igazan fért el a lábad.. Határokon viszonylag simán átmentünk..
A kompút kicsit több volt mint 1 óra.. Nem kell megijedni, hogy órákat kell kompozni!
A főváros csodaszép.. Mikor odaértünk még kicsit kihalt volt, hiszen reggel volt... Idegenvezető csajszi nagyon segítőkész, mehettél hozzá bátran a kérdésekkel..
Szállásom a Villa Maria apartmanban volt.. Nagyon szép, tágas a szoba.. Légkondi ingyen volt, kellet is mert meg lehetett dögleni anélkül.. Nagyon meleg volt a szigeten végig.. Minden nap 45 fog volt.. Hazafelé mondták kitették a hőmérőt az erkélyre.. 49 fokot mért.. Naptejet mindenképpen vigyetek, mert 5 perc alatt le lehet égni.. Dél és 3 óra között nem ajánlott a tűző napon lenni.. Akkor éget a legjobban.. Tényleg.. Szinte perzsel.. Napszemüveg is kell, különben kiég a szemed is.. Nekem nem volt küzdöttem is néha a nappal.. Jó lehet venni is ott.. Csak én nem szeretem:)
A tenger nagy meleg volt!! És kristálytiszta a Jón-tenger!
Nekem Agios Sostisban volt a szállásom.. Nem igazan fedeztem fel itt a tavernákat.. Egy helyen voltam csak a Georgina apartman alatt lévőben.. Istenien főztek.. Amit még ajánlottak nekem Az az Ole Ole nevű taverna volt.. Szupermarketek vannak, csak drágák szerintem.. Gyrosos nincsen, csak a tavernákban tudsz enni.. Koktélt sok helyen lehet inni.. Tavernában 4 euróért ittam.. Koktélbárban 5 euró volt:)
Pékség sincsen.. Csak a tavernákban lehet péksütit kapni.. Van ami már jó korán kinyit.. Vagy be sem zár
Frappét sok helyen ittam... Általában vízet tettek bele többet.. Pont ez miatt volt olyan hely ahol nem is ízlett ez miatt.. Általában 3 euró egy frappé.. Ahol nagyon finom volt az a főváros és a Koukla Beachnél volt egy bár.. Ott nagyon fini frappét adtak 2,5 euróért:) Ez a hely Agios Sostisban van, sehová nem kell menni... Lejárat a Georgia apatrmannál lévő út végén van.. Egy kis emelkedőn kell felmenni.. Nem lehet eltéveszteni, mert ki van nagy betűkkel táblázva...
Laganas nekem nem tetszett... Nagyon zsúfolt, nyüzsgő.. Aki ezt szereti annak megfelelő lesz.. Nagyon sok a külföldi turista.. Sok szlovén, bolgár, szerb, olasz, angol és némettel találkoztam..
Agios Sostis sokkal jobban bejött strandolás terén.. Persze itt is voltak csúnyább partok a kimosott növények miatt.. De meg lehetett találni a szép eldugott nyugodt helyeket.. Én inkább ezeket kerestem fel fürdőzés miatt:)
A Laganas főutcája sem tetszett.. Mindenhol bár, taverna, szupermarket.. Nappal is nagyon zajos.. Éjjel meg főleg.. Bárokba pl nagyon lengén öltözött fiatalok próbálják becsábítani a szórakozni vágyókat..
No és még valami.. Szerintem nagyon szemetes is Laganas.. Éjjel buli reggel meg romeltakarítás... Igaz ez a szemetesség az egész szigeten jellemző volt.. Ez nem tetszett.. Tavaly ilyet Korfun nem láttam.. Pedig angolok ott is voltak rendesen..
Laganas strandján ha végigsétálsz már kezdődik is Kalamaki.. Igaz ehhez kell sokat sétálni.. Laganasi strand végén volt egy kis árus ami finom hideg gyümölcssalátát árult.. Volt ami műanyag dobozkában volt volt ami meg kivájt ananászban.. Isteni volt.. 3 euró egy ilyen saláta.. Megéri kiprobálni. A dinnye is mézédes kint. Még én is habzsoltam, pedig nem szeretem a dinnyét..
Kalamaki strandja nem tetszett... Nagyon kopár egy két helyen van csak növény.. Siralmas ahogyan az kinézett.. Érdekes módon nem volt olyan sok teknőstojás védő állvány.. Kagyló nagyon sok van a parton.. Nem kell attól félni, hogy összeszedi valaki előled.. Akár egy szatyorral is szedhetsz:) Bármikor!
Egy volt jó, hogy reggeli órákban mikor kint voltam sok sok repülő szállt le.. Készültek is a képek:)
Szigetkörút hajóval nagyon jó volt de egyben fárasztó is.. Fővárosból indult egy nagy hajó.. Gyűjtőhajó.. Amire mi értünk oda leutoljára.. Így helyünk sem volt a hajón már.. Elfoglalták.. Kint ültünk a hajó végében műanyag székeken.. Utólag nem is baj innen lehetett a legszebbeket fényképezni.. Csak akkor voltál rossz helyen amikor leszálltak úszni..
123 km hosszú a sziget körbe.. Ezt hajókáztuk végig.. Dél felé Porto Zorro felé indultunk el.. Erre felé kapott engedélyt a hajó az elinduláshoz.. Csodaszép tájak mellett haladtunk el:D Keri kék sziklái gyönyörűek.. Nah és a Navaggio öböl.. Nem semmi látvány.. Nekünk szerencsére sikerült kikötnünk.. Pedig féltünk ez nem így lesz:D
Csodaszép.. Hatalmas nagyok a sziklák.. És a hajóroncs sem kicsit.. Élőben hatalmas nagy! A víz színe leírhatatlan.. Gyorsan mélyül kicsit hideg a víz, de nagyon szép.. Apró fehér kavicsos a partja.. Hoztam is haza belőle:D Vigyázni kell mert nagyok a hullámok.. Idegenvezető csajszi mondta nem olyan régen fényképezett volna a vízből jött egy hullám és berántotta.. Neki semmi baja nem lett, de a gép nem élte túl.. Beázott..
Én nem mentem bele csak térdig a vízbe, mivel hideg volt és nem tudok úszni.. Nem akartam, hogy berántson egy hullám.. Akkor nem annyi lett volna..
Kellemes volt a program de egyben nagyon fárasztó is.. Első fürdőzés a teknősbéka szigetnél volt.. Második a Navaggionál.. Harmadik pedig Xigiánál.. Mindhárom hely csodás volt és a program is.. Mindenkinek ajánlani tudom ezt!
Szigetkörút busszal.. Volt aki egyénileg fedezte fel a szigetet.. Autóval.. Szóval ebben a programban 10 megállóhelyünk volt.. Olviaolajgyárban, borgyárban, Porto Vrominál, Navaggio fentről, 2000 éves olajfa ami soha nem öregszik ugye..
Minden megálló ahol megálltunk nagyon élvezetes volt.. Vettem sok bort pl:) Navaggio a kilátóból csodaszép.. Fentről még jobban látszik a tenger szépsége.. Még kimerészkedtem a sziklák szélére is egy kis fénykép kedvéért... De mindenki vigyázzon ezzel, mert gyakori a földrengés a szigeten.. Ki tudja mennyire lazultak meg a sziklák a szélén.. Jó volt ez a program csak sürgettek kicsit.. Rendesen nem lehetett megnézni mindent.. Porto Vromira vezető úton látszott a leégett hegyoldal.. Alakul már kezd zöldülni a táj, de azért még nagyon kopár.. Apropó erdő tűzek voltak akkor is amikor kint voltam.. Azok testközelből láthatták akik mentek fakultatív kirándulásra Kefalóniára..
Tsilivi településen is jártam.. Ide a fővárosból lehet eljutni. Az út nagyon rövid, nem kell órákat buszozni.. A jegy 1,60 euró volt.. Ugyan ennyi a jegy a fővárosba is Laganasból..
Szóval ez a település nem tetszett.. Nagyon zsúfolt, mindenhol napágyak.. Sehol egy olyan partszakasz ahol van egy kis napernyő mentes övezet.. Magam a partszakasz sem nagy... Bejártam az egészet, csalódtam benne... Nem tudom aki jókat mondott róla annak mi tetszett benne.. Bár lehet pont az mindenhol van napernyő és napágy...
A partja szép, kavicsos és homokos partszakasszal:) A víz kristálytiszta és meleg!
Banana Beach... Itt említeném meg, hogy ide Laganasból van ingyenes buszjárat..Ez a busz Laganas főutcájáról indul onnan ahová a fővárosba is mennek a buszok! Könnyű megismerni, mivel az elejére ki van írva Banana Beach Free transzport.. Nagy barna emeletes busz az oldalán görög katonákkal.. Eltéveszteni sem lehet! Minden nap 11 órakkor indul egy emeletes busz.. Délután 4-kor jön vissza..
Ezt a partszakasz nagyon tetszett.. Árnyék ugyan nincsen csak a napernyők alatt. Igaz itt is sok sok napágy van.. De a hangulata teljesen más.... Van sok olyan szakasz ahol pl embert sem láttam fürdeni, pedig a víz nagyon tiszta volt... Sehol kosz semmi sem.. No meg van fent egy bár is... Modern zenével és gyors kiszolgálással:) Frappé finom igaz drága.. 3,5 euró!
Görög est állítólag felejthető program! Kefalónia csodás.. Bár ahogyan mondták ott a közlekedés még gyérebb mint Zakyn.. A tömegközlekedésre gondolok.. A sziget is sokkal nagyobb mint Zakynthos..
Kaiki (teknősles) kirándulást is ajánlom mindenkinek.. Nagyon klassz kis program.. Láttunk sok teknőst.. Egyet le is kaptam amikor éppen kidugta a fejét körülnézni..
Szép helyre vittek el Keri környékére.. Fehér sziklák, kristálytiszta víz.. No meg voltunk a teknősbéka szigeten is a program keretén belül.. Csodás az a kis sziget ami az Agios Sostis üdülőhely előtt van.. van kavicsos és homokos strandja is... De vigyázni kell mert a szigeten árnyék nincsen.. Ki lehet menni oda bérelt motorcsónakkal.. A bérlés 1 órára 30 euró. Mindenhol van ilyen hely ahol lehet bérelni csónakot.. Nem kell nagyon sokat keresgélni a parton..
Cameo sziget csodaszép.. 4 euró a belépő amit le is fogyaszthatsz vagy koktél vagy bármilyen más innivalóra.. Én megkóstoltam a Cameo Special koktélt.. Isteni volt.. A látvány is önmagáért beszél.. Szerintem mindenképpen látni kell.. A partja igaz apró kavicsos, de a víz kellemes meleg.. A zene is jó, egy Dj kevergeti ott a zenét
Fővárosi shopping is nagyon jó kis program.. Szép a főváros.. Látni lehet az olasz hatást.. Solomos tér csodás tágas.. Itt is sok sok taverna van.. ÉS sok üzlet szebbnél szebb szuvenirekkel:)
Saját tapasztalat szerint Agios Sostis nyugodtabb fürdőzés terén mint Laganas... A sziget szép, bár sok helyen kopár... Viszont drága.. Az ásványvíz egy üveggel 0,90 cent.. 6 db olyan 1,5-2 euró között van.. Egy vacsi egy tavernában általában 8 eurónál indul.. Én pl ettem ananászt kint.. Nem konzervet. 1,45 euró volt.. Üditők 1-1,2 euronál indulnak..
Nektarint 2,45 euroért láttam.. Persze kilója ennyi..
Egyáltalán nem lehetett érezni a csődhelyzetet a szigeten.. Az árak tavalyhoz képest emelkedtek ez igaz.. De semmilyen más hatás nem érződött..
Ha valakit valami még érdekel nyugodtan kérdezzen:) Ha tudok segítek:)
Köszönjük szépen ezt a kimerítő beszámolót. Egyelőre nem jut eszembe kérdés, mert mindent leírtál, amire kíváncsi voltam. Talán csak annyi, hogy végig egyedül voltál? Vagy azért odacsapódtál magyar társaságokhoz is? Várjuk a képeket
Üdv: Rita
Látod mondtam én, hogy kicsit sok lett az iromány..
Hát.. Nem végig.. A vége felé összebarátkoztam emberekkel.. De voltak olyan napok amikor egyedül voltam, mert ők máshol voltak..
Pont ez miatt voltak unalmasabb napok is.. Azok a napok jók voltak ahol társaságban voltam és sokat beszélgettem..
Képek is érkeznek majd.. Csak ehhez több idő kell... No meg több mint 1300 képet csináltam.. Ebből válogatni kell:D
Amit majdnem elfelejtettem.. Költőpénzt mindenki vigyen ki bőven.. Nagyon drága a sziget.. Én kb 336 eurót vittem ki egy főre.. Alig hoztam belőle haza.. Kb 4 euróm ha maradt!!
Sziasztok! Mi aug. 26-án indulunk a GT szervezésében autóbusszal, az Ibéria apatmanban lesz a szállásunk! Székesfehérváron szállunk fel! Jön esetleg még valaki a környékről?
Mi költőpénzben úgy gondolkodtunk, hogy ketten 750 eurót viszünk ki. Mit gondoltok elég lesz? Önellátók leszünk.
Egy napra szeretnénk autót bérelni, 3-4 alkalommal megvacsorázni egy tavernában, 3 fakultatív program szerepel a tervek között és néhány koktélozós est koktélbárokban! Pár dolgot viszünk ki (pl. 5-6 konzerv reggelire, ahhoz vennénk zöldségeket, néhány leves na és egy üveg igazi magyar pálinka ) egyébként meg úgy gondolkodtunk, hogy ebédre gyros vagy valami egyszerűbb dolog (mi még nem voltunk göröghonban, úgyhogy valőszínűleg nekünk még "élmény" lesz az egyszerűbb helyi sajátosságokat enni, amit egyébként szeretünk is, tehát nem mindenféle drága különlegességre vágyunk).
Az árakkal kapcsolatban kicsit elbizonytalanotunk, mert írtátok páran, hogy drága lett a sziget.
Szóval 750 euróban gondolkodunk!???
Előre is köszi a segítséget! És minden hasznos infót szívesen fogadnánk az ezévi viszonyokról! (nem vagyunk túl gyakorlottak a külföldi utazásban, eddig egy alkalommal sikerült eljutni a horvát tengerre)
Mi is az Ibériába megyünk, csak mi aug. 20-án jövünk haza! Majd mesélek róla, amíg friss lesz az élmény. A 7-es szoba lesz a miénk az emeleten.
750 euro bőven elég lesz, nem kell aggódni. Fejenként nálunk 320 euro lesz, de ennek sem fogunk a seggére verni.
Ajaj.. Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz:D Bocsánat mindenkitől
Szia Isti!
Nem lett ez hosszú, csak leírtad a tapasztalataidat. Lehet, hogy valaki hasznát veszi, aki mostanában utazik
A teknősnézés kimaradt a kikötőben?
Maradt valami hiányérzeted a szigettel kapcsolatban, vagy sikerült a terveid valóra váltani?
Várjuk a képeket is !
Zsolt vagyunk ezzel így páran:-) mikor 2 éve voltunk a szigeten 1 teknőst nem láttam,igaz nem is nagyon kerestem őket:-)))nem ez miatt mentünk a szigetre:-D
bár mindenhol ,minden formában lehet kapni teknőcöket kinnt:-)
Sziasztok! Hát én nem terveztem ennyi pénzt kivinni. Sőt, ahol lehet, kártyával fogok fizetni, azt jobban váltják. De egyébként, ha ilyen drága a sziget, akkor lehet, hogy több kaját viszünk ki.
Mi Fortunával megyünk és ha Zakynthost kapjuk, akkor gondolom szombaton indulunk, 27-én és repülővel. De ezt majd még kiderül augusztus közepén. Szóval lehet, hogy lesz, akivel együtt leszünk ott.
Személy szerint sajnálom a tekiket, mert minden napjuk azzal telik, hogy menekülnek az éppen aktuális túrista hajók elől. Lehet hogy hatalmas élmény tengeri teknőst látni, de engem pl itthon sem hoznak lázba az állatkerti tekik. Még ha sellők után lehetne kajtatni...az úgy okés lenne
Én szívesen megnézném a tekiket, ha már van rá lehetőség. De az állatkerti tekik engem se hoztak lázba. Főleg itt Veszprémben, ahol egy óriás teknős volt bezárva egy pont akkora helyre, ahol éppen meg tudott fordulni. Talán ennél izgalmasabb lehet Zakyn.