Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 301 302 303 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Tapodyt | #194455 Üzenet | 2012-08-23 21:43:02 | Válasz a #194451. hsz-ra
Mediterraneo

Én is így gondolkodtam a Lefkasz melletti nyugatipart melletti szállásokat tartom talén a legpraktikusabbaknak,gyorsan a városban lehet lenni,a nyugati partok is a leggyorsabban onnan érhetőek el,a keleti oldal nekem nem az esetem,csak Sivotától lefelé szeretem (a 35km/órás táblától délebbre)Vassiliki nagyon brutál,de messze van a város is, meg naponta a nyugati partok is.
  Mediterraneo | #194456 Üzenet | 2012-08-23 21:49:22 | Re:
babar írta:
Nekünk is Vassiliki tetszett!!!!!!!!!!!

Ti jártatok Lefkadán?
  Mediterraneo | #194457 Üzenet | 2012-08-23 21:52:10 | Re:
tapodyt írta:
Mediterraneo

Én is így gondolkodtam a Lefkasz melletti nyugatipart melletti szállásokat tartom talén a legpraktikusabbaknak,gyorsan a városban lehet lenni,a nyugati partok is a leggyorsabban onnan érhetőek el,a keleti oldal nekem nem az esetem,csak Sivotától lefelé szeretem (a 35km/órás táblától délebbre)Vassiliki nagyon brutál,de messze van a város is, meg naponta a nyugati partok is.

Az első két napra amit találtam a fenti kritériumoknak felel meg: Lefkasz mellett, a nyugati parton, gyalog is be lehet menni a városba (remélem). Ha nagyon megtetszik, lehet, hogy maradunk a maradék időre is...
  Csincsi44 | #194462 Üzenet | 2012-08-23 23:04:53 | Válasz a #194455. hsz-ra Előzmény #194455
Az a tábla nagyon vicces! icon_smile.gif
  Csincsi44 | #194463 Üzenet | 2012-08-23 23:10:55 | Válasz a #194451. hsz-ra Előzmény #194451
Ez így igaz, kinek mi! Viszont ez a fajta szállásfoglalás nagyon jó ötlet, tetszik! icon_smile.gif
Szerintem erre a szigetre mindenki a strandok miatt megy, nálunk a két kedvenc Megali Petra a részemről, és Milos az emberéről. Porto Katzikit meg egész nap el tudtam volna nézni egy fenti kávézóból.
Szerintem a Santa Maura erőd is megér egy reggeli sétát valamelyik nap mindenképpen!
De szerintem itt is mindenkinek más lesz a kedvenc! icon_wink.gif
  Kónyu | #194469 Üzenet | 2012-08-24 03:26:09 | Válasz a #194451. hsz-ra Előzmény #194451
Medi!
Nidri mellett az szól, hogy innen mehetsz Meganissire és a többi szigetre is, igaz azokra nem komppal, hanem sétahajóval. Asszem ez máshonnan megoldhatatlan különböző okok miatt! A strandja nem a legszebb, de bőven fürödhető, a háttere meg gyönyörű, esténként a bóklászásokból hazatérve meg pont jó. Este meg a legjobb hely a szigeten (Vassiliki mellett), tavernák, sétány, boltok, stb.
Kefallonia közelsége nehogy már szempont legyen, oda fakultatívval mész, az pedig Nidriből hosszabb ugyan, de hát hajóútban az a lényeg!!
Meg aztán Fiscardo úgysem Kefallónia, csak egy picike szelete, épp elég ahhoz, hogy jövőre oda akarj menni, de egyébként ízelítőnek is kevés, oda 3x2 hétben gondolkodj icon_smile.gif
  Kónyu | #194470 Üzenet | 2012-08-24 03:29:23 | Válasz a #194469. hsz-ra Előzmény #194469
Amúgy meg a kedvenc strandok: a Geni túloldalán a Lakka, és Meganissin több is. A Milos, Aghiofili, Kavalikefta, Egremni, Gialos, Porto Katsiki csak utánuk jönnek (nálunk!!).
  Hidalgo | #194477 Üzenet | 2012-08-24 07:54:34 |
Sziasztok,

Kónyu is a kikötő fontosságát hangsúlyozza, ahogy én is említettem.

Persze ez csak annak szempont, akit nem csak és kizárólag Lefkada és annak nyugati partja érdekel. Ahogy mondjátok, kinek mi tetszik, szerintünk a kis szigetek a jón tengeren igazi kuriózumok, ínyenceknek valók.
Nálunk Kastos a nr 1., bár bő 50percet töltöttünk a faluban, de éveket szeretnék ott tölteni, míg Meganisire és Kalamosra is tervezünk visszamenni.

Lefkada nyugati partjai közül (sajnos nem láttuk mindet) nekünk Milos és Egremni a csúcs, előbbi szépsége, míg utóbbi hangulata holtversenyben.
A 3. helyezett pedig Agiofili - ott voltunk reggel 9-től, láttuk ahogy kisüt a nap és a színek (nem csak a vízé, az összes!) pillanatok alatt változnak ... egy kisebb számú természeti csoda icon_smile.gif
Nidri strandja nálam a legutolsó (beleértve minden görög utazásomat),
de legközelebb is ott fogunk megszállni.

+ infó: kinyomoztam, hogy a szárazföldről (nagyon közel van Kalamoshoz) Mytakasból van rendszeres hajó-összeköttetés.
Egy nyarat mindenképp szeretnénk a párommal csak ezeken a kis gyöngyszemeken tölteni.

No, nem kampányolok többet, Medinek kívántam prezentálni a mi prio-listánkat.

Üdv,
David
  Mediterraneo | #194480 Üzenet | 2012-08-24 09:12:53 | Válasz a #194477. hsz-ra Előzmény #194477
Köszönöm mindenkinek! Már a tippeket is élvezet olvasni, hát még mindezt látni icon_smile.gif
  Rollo | #194483 Üzenet | 2012-08-24 09:35:22 |
Medi: sztem teljesen jól csinálod a szállásfoglalást. Azt is, h nem foglalsz előre, biztos, h rengeteget fogsz találni helyben is (ráadásul akkor majd látni is fogod, h hol is szeretnél aludni, melyik rész csábít a legjobban). És a helyszín is tök jó: az alapján, amit írtál az egyik legjobb kompromisszumnak tűnik a főváros vagy környéke a kezdésre (tengerparti sétány, andalgós hely, ilyesmi.icon_smile.gif És minden viszonylag közel is van.)

(és ha tudnám hogyan kell icon_biggrin.gif, bemásolnék egy fotót, melyet vassilikiben készítettem a kefalóniai kompok indulásáról)

Számomra a városok közül vassiliki és a főváros jött be igazán. Nikitas picike és sztem túlzsúfolt (éppen a picisége miatt-egyébként bájos kis település lenne), Nidri meg egy turistaközpont: aki szereti a nagy nyüzsgést, annak tökély, aki meg bizonyos emberszám felett besokall icon_biggrin.gif, annak nem igazán. Meg, hogy is mondjam, nekem a ’lélek’ hiányzott elsősorban belőle-elnézést…

Ha béreltek autót akkor bárhonnan bármit viszonylag egyszerűen és gyorsan elérhettek. lefkada azért nem egy nagy sziget, még ha a persze hegyvidékes is. De csillagtúra-szerűen bejárható a sziget ennyi idő alatt simán és extrém fáradtság nélkül.

Amit ajánlanék (a partok mellett), a vidék felkeresését. Csodaszép és igazán hangulatos kis helyeket találhatsz.

Konyú: Azt hogy érted, hogy Kefalóniára úgyis utazási irodás fakultatívval kell menni? Miért kéne? Ott a komp vassilikin, felszállsz és már mész is.icon_smile.gif Senki ne legyen a saját pénztárcája ellensége.icon_smile.gif

Hidalgo: egyáltalán nem kampány, sztem tök jó, h felhívtad a figyelmünk külön is e kis szigetekre, a fotóid is nagyon vonzóak és hívogatóak voltak! Igazán görög helyek lehetnek (meganissiből is kiindulva), szóval csak nyertünk ezzel, h így szóba hoztad.
  Kónyu | #194489 Üzenet | 2012-08-24 10:06:23 | Válasz a #194483. hsz-ra Előzmény #194483
rollo!
Egyáltalán nem akartam utazási irodát reklámozni, eszembe sem jutott, hogy Vassilikiből komp megy, én csak Nidriben gondolkoztam. A lényege a mondandómnak az volt, hogy Kefalloniát ízelítőül fel kell térképezni (már amit 1 nap alatt a kikötőből abszolválni tudsz), aztán jövőre betervezni!!!
Fotó beillesztése: a weboldalon jobb klikk a fotóra, firefoxban a lenyíló menüben a "képadatok megjelenítése"-re katt, és a megjelenő ablakból kimásolod a kép helyét (weboldal címe). Azt beilleszted a hsz-edbe, kijelölöd, és az "img" gombra kattintasz a hsz-ablakban jobb felül. Csak leírva ilyen komplikált, a lényeg, hogy előtte mindenképp töltsd fel egy weboldalra, mert csak onnan tudod belinkelni.
  Rollo | #194495 Üzenet | 2012-08-24 11:26:03 | Válasz a #194489. hsz-ra Előzmény #194489
köszönöm szépen a segítséged!
  Rollo | #194496 Üzenet | 2012-08-24 11:38:11 |
ejh, végül úgy döntöttem, feldobom a picasa linkeket, mi baj lehet. icon_biggrin.gif a fotók között a második csomagban ott van a menetrend is.icon_biggrin.gif

https://picasaweb.google.com/1.....Lu_aizgwE#

https://picasaweb.google.com/1.....JyP66uL1QE

amúgy osztom konyú véleményét kefalóniával kapcsolatban. lefkadával felesleges keverni, mindkét szigeten annyi látnivaló van, h egy nap majd' mindenre kevés (viszont, egy értékes napot elvesz a 'fősziget' felfedezéséből). icon_smile.gif
  Babar | #194500 Üzenet | 2012-08-24 12:05:05 | Válasz a #194456. hsz-ra Előzmény #194456
Szia Medi!

Jártunk Lefkadán, két hetet töltöttünk ott és 2 napra saját szervezésben átszöktünk Kefalóniára, ott béreltünk autót, kivettünk egy stúdiót és csavarogtunk. Csak az a baj, hogy Kefalónia túl nagy sziget, sok a látnivaló, úgyhogy sz@rt sem láttunk belőle, szinte csak a nagyon lényegeseket. Fiskardó, Argostolli, Myrtos, Skala, Antisamos beach,Melissani Lake, Assos,Poros stb.

Vassiliki szép kis hely, akár meg is szállhattok ott. (Mi Nidriben voltunk.)
Egyébként Kónyú testvérünk, rongyossá nézte mind a két szigetet , minden kő alá benéztek, úgyhogy szerintem nagyon képben van. Apropó a képek! Az is van ennek a jóembernek a két szigetről, nem is akármilyenek!!!

Addig is itt egy kép Vassilikiről. Asszem tudnék itt falatozni.
  Babar | #194504 Üzenet | 2012-08-24 12:41:44 | Válasz a #194500. hsz-ra Előzmény #194500
És ezzel a komppal lehet menni Vassilikiből Kefalóniára.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 301 302 303 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu