Rita, én is gondolkodom a kajákat illetően, csak repülőn mit vigyünk, aminek baja nem esik... Rododzon all inclusive-on voltunk, ott nem kellett gondolkodni...
Remélem azért van pékség, a görögök is vesznek valahol pékárut...
Hát én ilyen zacskós dolgokat viszek pl. amihez lehet tésztát főzni meg konzerveket. Aztán meg eszünk gyrost. Tényleg, mennyibe kerül egy gyros? Vak vagyok és figyelmetlen, vagy arról nem esett szó? Két éve, mikor Sartin voltunk, minden étteremben adtak valamit az ebéd vagy vacsi után (gyümölcs saláta vagy pizza). Itt ez nem jellemző?
Szerintem a nagy melegben sokkal kevesebbet eszik az ember, inkább zöldséget-gyümölcsöt. Minálunk a szokásos első bevásárlás: 1 kg tzatziki (kész, vagy lehet készíteni: 1 kg jughurt, 1 uborka, 3 gerezd fokhagyma, olivaolaj és ecet) , feta, paradicsom, uborka, paprika, édes hagyma, olivabogyó és olivaolaj, oregánó, kenyér, víz, gyümölcslé, Ouzo és Mythos. Üzletben kimérten nem megfizethetetlen. A kenyér a legdrágább és csak kicsi kiszerelesben találkoztunk vele, de laktató így ez sem okozhat gondot. A cukrász készítmények sem olcsók, de van mini házi jégkrém. A költőpénz attól függ mit szeretnél, fakultatívokra elmenni, autót bérelni, koktélozni, bulizni. Való igaz, mi az éttermekben hagytuk a pénzünk nagyobb részét, de finomakat ettünk (jellemzően nem sikerült megennünk a tányérunk teljes tartalmát, így áttértünk az előételekre - abból mindenki csemegézett és talált ízlésének megfelelőt - így elfogyott minden). Görögországba ételt vinni szerintem botorság, ott sokkal finomabbakat lehet enni-venni (persze, ha nem speciális étkezésről és ízlésről van szó). Nagyon sajnálom, hogy csak utólag olvastam a kikötői tekikről, az tuti nagy élmény lehet (bár esélye nem sok lett volna, hogy olyan korán oda menjünk). Sima gyros pita pl a Molo's-ban 2 euro, de valóban kevés helyen találkoztunk vele.
Köszi Kontyi. Akkor viszont nem drágult sokat. Két éve Sartin is 1,5 - 2 euro volt. Bár én sosem tudtam megenni egy egészet, így a páromnak mindig örömet okozok vele, hogy ő eszik másfelet én meg felet
Persze én sem akarok itthoni kaján élni, sőt valószínű főzni se lesz kedvem meg időm. De azért viszek pár alapanyagot, amiből hamar megvan egy étkezés. Csak a biztonság kedvéért. Vagy ha elfogy a pénzünk
Zsolt! Hirtelen nem tudtam mi az a Puffin. De rájöttem. Na én ezt nem szeretem Nagyon sok mindent nem eszek meg, úgyhogy nekem nem egyszerű egy külföldi étteremben az étkezés
nagyon szépen köszönöm a kompjegy foglalással kapcsolatos válaszokat. Az online foglalás esetünkben mégsem fog menni kártya hiány miatt. Maradt a telefonos, de valahogy nem igazán világos a dolog. Kilini és Zakynthos vonalra még úgy ahogy sikerül telefonon foglalni, egy számot adtak foglalási kódnak. Viszont hiába hívtam fel a Zakynthos Kilini útvonalra az összes számot, mind azt mondta tört angolsággal, hogy mielőtt akarunk visszajönni Zakynthosról Kilinibe, előtte egy nappal menjünk be és vegyük meg a helyet. Mikor kérdeztem, hogy hol, helyileg hol vannak, sajnos nem értették. Kérdezném, hogy Szilvi Nektek is így volt-e a visszaút (Zaknythos Kilini), hogy előtte egy nappal bementetek valahova, megvenni Zakynthosban a jegyet, vagy telefonon sikerült Neked foglalni a visszaútra is. A másik kérdésem az lenne, hogy ez helyileg hol van. A kikötőben, a kompnál, vagy máshol. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ennyi infót kaptam a foglalás után:
Hello. I have already check you reservation and is confirmed.We will see your reservation and we'll send your tickets in a folder with your full name in Ionian Ferries kiosk (there where you can buy tickets for Zakynthos) in Killinis port and when you arrive there you can pick them up just tell your name and ask a folder. Inside you will find your tickets.
For anything you may need please feel free to contact us.
Én ebből azt vettem ki, hogy a kikötőben az irodájukban felvehetem a jegyeket. Biztos megtalálod az irodát.
mi péntek 10.00-kor indulunk.
üdv, Attila
Nagyon köszönöm a gyors választ! Ezek szerint a kikötőben van a Jón Komptársaságnak egy kioszk féléje, ahova majd be kell menni a kódszámot és nevet megmondva nekünk is. Most már csak azt nem értem, hogy visszafelé ,azaz Zakynthosról Kilinibe útvonalra miért nem lehetett telefonon foglalni. De ezek szerint Neked odavissza sikerült jegyet foglalnod.
Jó utat a pénteki induláshoz és szerencsés megérkezést és természetesen élvezetes, varázslatos nyaralást! Majd számolj be nyugodtan, mert mi aug 19-én indulunk és Ti addigra, már itthon vagytok.
Nem nem a kikötői teknősles nem maradt ki.. Láttam az öreg tekit.. Hatalmas volt:D Csináltam is róla sok sok képet:D
Nem nem maradt.. Mindent láttam amit kellett.. De szerintem nem mennék vissza a szigetre..