Teljesen egyetértek Veled. Mi is az olcsón utazós-saját programszervezős típus vagyunk.
Persze szívesen mennénk mi autóval, csak hát a benzin ára.... Meg páromnak kellene vezetni végig.
Így buszozva és autót bérelve sokkal olcsóbban jövünk ki.
Theia, a felsorolásból úgy veszem ki, hogy azért a rossz idő ellenére is nagyon sok helyet bejártatok, sok szép partra eljutottatok, szóval nem unatkoztatok egyáltalán!
És melyik látnivaló tetszett a legjobban?
Ha mindent figyelembe veszünk akkor két főnél sem drágább az autó! Sőt, kényelmesebb!!!
Mert hát a buszos útnál sem csak a busz jegy árát kell figyelembe venni. A busz sem a lakásnál áll meg, sőt sok esetben még tranzitálni is kell! Aztán hozzá kell számolni a helyi közlekedés költségét, továbbá azt is, hogy az autóban azt és annyit viszünk amennyit akarunk. És persze nem utolsó szempont a háztól-házig funkció sem.
persze van az éremnek másik oldala is. Ha mondjuk egy régi autónk van amellyel itthon még merünk utazni, de hosszabb utazást már csak komolyabb anyagi ráfordítással merünk bevállalni, vagy pl. nincsen casco, és assistant szolgáltatásunk ez is plusz költség. És persze nem mindegy az autó üzemeltetési költsége sem.
Tehát olcsóbb lehet a busznál két főnek is az autós verzió, de akár három főnek is drágább lehet az autó egyes esetekben.
Bambusznád, éppen rábukkantam, hogy tettél fel videót a szeles/viharos Golden beachről. Érdekes igy látni, még nem volt részem benne - talán jobb is így...
Messinia, szép a videó, remekül készíti elő a hangulatot. Nem mintha nem enne a fene már január óta, mikor indulunk már...De amikor megnézek egy ilyen klippet, gyalog is indulnék!
Bambusznád felvétele is nagyon vonzó, annak ellenére, hogy rossz volt az idő, a tenger akkor is magával ragadó....
Messinia, Thassos rengeteg apró dologgal fogott meg, varázsolt el.
Mások számára akár jelentéktelen momentumokkal.
Néhány példa: amikor először megláttam Limenast a kompról, tudtam, hogy ezt a látványt soha nem fogom elfelejteni. Már a kompozás is egy megnyugtató élmény volt a tengeren.
Skala Potamiasban első nap felhőszakadás tört ki, a parton sétálgatva. Egy étterem konyhás nénije bőszen integetve hívott bennünket fedezék alá, az étterembe. Nem látszott rajtuk, hogy útban lennénk, pedig éppen terítettek és ott volt a főnök is. Étlapjukon nem volt gyros pitában, de a kedvünkért készítettek, isteni volt.
Egyik este ott vacsoráztunk, amíg vártunk az ételre, kaptunk nagyon finom előételt, majd a végén 2 pohárka ouzot, 2 isteni finom görög süteményt (zserbóízű-krémes süti volt) és szem töltött cukorkát.Mondanom sem kell, hogy nem számítottak fel érte semmit.
Sokfelé előre köszöntek nekünk a helyiek,főleg az idősebbek.
Theologosban egy bácsi szamáron ülve üdvözölt minket, majd ment a dolgára, gyerekek erkélyekről ismerkedtek velünk.
Limenasban a boltos ajándékba adott nekünk egy üveges lekvárt, azért, mert egyet fizet kettőt kap volt kiírva, és már csak az az egy db volt belőle.
Limenasban az ókori színház felett állva alattam volt az egész város, és a végtelen tenger,gyönyörű látvány.
A fővárosban bármerre jártunk, mindenhol romokba botlottunk, az Agóra gyönyörű, az Archeológiai Múzeumot is fantasztikus volt bejárni.
Potamiaban egy szupermarketben is kevesebbet számolt a boltos, csak úgy kedvességből.
Az Archangelou kolostornál elbűvölő volt a kilátás, és csak mi voltunk ott ketten egy ideig.
A Paradise beachen egy lélek nem volt akkor, amikor ott jártunk.
A kis Márványpart valami csoda, csak az ott lévő sok ember elrontja kicsit a hangulatot, bár a nagy Márványpartra átsétálva fantasztikus környezet és nyugalom fogad.
A Giolához menet kecskenyájba botlottunk, ránk ügyet sem vetve legelésztek tovább, kolompjaik zenéje messze szállt.Levideóztuk őket, kész zenemű, amit előadtak.
Alikihez késő délután értünk oda, már szinte senki nem volt a parton, a félszigetet megkerülve feltűnt az ókori márványkikötő, majd a romok.Ez is maradandó élmény.
Busszal is mentünk, az is egy szép élmény volt, részt vettünk a görögök mindennapjaiban.A busz szembetalálkozott egy másikkal egy szűk utcán egy faluban, azonnal leszállt valaki, és zászlóval irányította a tolató buszt,mögötte feltorlódott a sor, de senki nem volt ideges, mindenki türelmesen várt és visszábbtolatott.
Skala Panagiaban a kis kikötőben egy halászkunyhó előtt üldögélő bácsika üdvözölt minket,majd mosolyogva figyelte, ahogy mi, a turisták mennyire rácsodálkoztunk arra, hogy ott hullámtörőnek óriási márványdarabokat használnak, és mindenfelé kisebb-nagyobb márványdarabok hevernekBőszen kerestünk egy kisebb darabot,elhoztuk emlékbe.
Rengeteg dolgot lehetne még írni, de azt hiszem, ezzel elmondtam, hogy beleszerettem Thassosba.
Theia, örülök, hogy ennyire tetszett a sziget!
Az első hazaérkezésünkkor én is így voltam vele, hogy egyszerűen beleszerettem, nincs mit tenni.
Nálam Alyki hófehér szikláin ülve jön elő mindig ez a fura érzés, hogy, az otthon vagyok...de valóban, az Általad emlitett többi hely is ilyen óriási hatással van, illetve lehet az emberre.
Tavaly mikor mentünk, az első kompot értük el, és így napfelkeltében jutottunk át a szigetre, hát az is valami felemelő élmény volt.
Szia Wucy! Én ugyan nem vagyok facebookon, de a barátnőmével beléptünk és meglestem a képeidet. Tök jók!
Úgy látom, hogy Nektek azért sokszor volt jó időtök, illetve a képek alapján sokat voltatok napsütésben... ( vagy ez csalóka lenne? )
A szállásotok pedig nagyon igényesnek és szépnek tűnik, gondolom meg voltatok vele elégedve.