Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 302 303 304 ... 745 746 747   >
Üzenet
  H.apci | #125802 Üzenet | 2010-02-12 21:21:57 | Válasz a #125799. hsz-ra
Miskolciutas!

Köszönöm, nagyon sokat segítettél! icon_razz.gif Még jobban beindultam, ugyanis itt tudnék talán horgászni is... icon_confused.gif icon_redface.gif icon_lol.gif

farkas64-nek még annyit, hogy ezek a Villa Maria utcájának a koordinátái; kicsit korábban kérte valaki, de aztán felszívódott... icon_rolleyes.gif
  Miskolciutas | #125804 Üzenet | 2010-02-12 21:28:12 |
Sok horgászt mi a kikötőben láttunk...ugyanis 10-kor elmegy minden hajó és motorcsonak és 17-18 óráig szinte nincs semmi forgalom...és éjszaka,mikor már bejöttek a hajók,ki van világitva a kikötő sokat lógatták a botjukat,bár nem értek hozzá,hogy ez komoly dolog-e.Az Acheronnál voltak még sokan,ott láthatóan komoly felszerelésselm Ammudiánál,ha jól emlékszem ugy hivták...
  H.apci | #125808 Üzenet | 2010-02-12 21:46:23 | Válasz a #125804. hsz-ra Előzmény #125804
Igen azt én is láttam, de itt nem igazán a halfogás a lényeg, hanem hogy a szállás közvetlen közelében akár két fürdés között esetleg lehet horgászgatni. Ha meg jön egy rendesebb halacska, akkor aznap kimarad az étterem... icon_wink.gif icon_lol.gif

Dobaki2 | #125823 Üzenet | 2010-02-13 08:14:58 | Re:
renault írta:
Szia H.apci icon_smile.gif icon_smile.gif

Megnéztük a gyönyörü képeket ,szeretném megkérdezni merre van az a Lefkada -i meredek falú strand icon_eek.gif . Hogyan tudok oda eljutni? icon_question.gif
Lefkadára fizetö a híd? icon_question.gif
Parga környékén tudsz valamit ajánlani amit feltétlenül nézzek meg icon_question.gif icon_question.gif

Lefkádán már többször voltunk (Nidri), így elmondhatom, hogy a Porto Katziki vagy az Egremi strandot érdemes meglátogatnod (a meredek falú). Szerintem a Porto Katziki a könnyebben megközelíthető, még ha messzebb is van Pargahoz pár km-rel. Egyetlen probléma az, hogy ha korán mész akkor végig árnyékos a part a magas sziklától, viszont ha későn mész akkor lehet hogy parkolni lesz nehezebb, és esetleg k.rva sokan lesznek. Ami kiszámíthatatlan, az a szél erőssége, és ebből kifolyólag a hullámok nagysága (ott már nyílt tenger van). Többen haltak meg ott úgy hogy a hullámok besodorták őket (ez persze azért nagyon ritka), de azért nem kell megijedni. Ott sokszor pont a nyílt tenger miatt jóval hidegebb a víz. Érdemes elmenni oda. Ha van GPS-ed akkor a Poi plazaról letöltheted a lefkadai strandok helyét az IGO-ra.
  Renault | #125856 Üzenet | 2010-02-13 17:47:51 | Válasz a #125823. hsz-ra Előzmény #125823
Kösziszépen a Lefkadai infóticon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Lenne egy kérésem elöttem mész egy picivel Pargara. Ha haza jöttél irnál egy két infót milyen volt az utad a víz meg esetleg amit fontosnak tartasz a fórumba oda utazoknak .
Biztossan sokan olvassák majd. icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Számomra is jól jöhet majd például icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
  Breki1 | #125859 Üzenet | 2010-02-13 18:21:11 |
Hát én pont ellenkezőleg tapasztaltam a kis strandon volt mindig nagyobb a hullámzás viszont talán a kövesebb alja miatt jó lehetett búvárkodni.

De én nem emelném a többi strand fölé a Valtoson is délelőtt rögtön a vár alatt remekül lehetett búvárkodni remek helyek voltak a sziklák között.

A városi strandon pedig ott van ugye szemben a kicsi sziget jobb oldalán szintén egy remek búvárhellyel ahol a molórol ugrálni is lehet.

Illetve nem tudom járt-e valaki arra, de a városi strand bal oldalánál ha beúszunk lesz egy kicsike barlang ahová a nyakig érőböl hirtelen térdig érő vízben lehet bemenni.

De nekem talán legjobban a lichnos tetszett

Breki1 | #125860 Üzenet | 2010-02-13 18:27:15 | Válasz a #125859. hsz-ra Előzmény #125859
Bocsi ez a # 4530-ra ment

Süncipő meg inkább azoknak kell akik nem bírják a köveket érdekes ez a kis strand egyik oldalon kis köves szinte homokos és balra fokozatosan átmegy nagy kövesbe amikre már szinte simán egy törülközővel ráfeküdni lehet.

Tengeri sünt egyet sem láttam pedig elég sok helyre benéztem.
  Breki1 | #125861 Üzenet | 2010-02-13 18:33:23 |
Ennél homokosabb part nem kell

Renault | #125864 Üzenet | 2010-02-13 19:29:22 | Válasz a #125859. hsz-ra Előzmény #125859
Üdv icon_wink.gif

A víz mennyire melegszik fel Julius környékén,? icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif icon_rolleyes.gif
Azzal riogatnak páran olyan mint a Horvat tenger nem annyira meleg. icon_exclaim.gif
De volt az ellenkezö is most mi lehet az igaz? icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif
  NAGYÉK | #125868 Üzenet | 2010-02-13 19:51:42 |
Sziasztok !

Én is beszállok a fórumba , mert egy ideje már olvasom , ill júniusban foglaltunk a Villa Maria apartmanba. Még soha nem fórumoztam de valahol el kell kezdeni.
  Farkas64 | #125870 Üzenet | 2010-02-13 21:04:05 |
nAGYÉK írta:
Sziasztok !

Én is beszállok a fórumba , mert egy ideje már olvasom , ill júniusban foglaltunk a Villa Maria apartmanba. Még soha nem fórumoztam de valahol el kell kezdeni.

Szia!
Mi is oda készülünk, igaz Júl. végén és ha megkérhetlek akkor az ottani tapasztalatokat légyszi oszd meg a fórumban. Gondolok az apartman pontos helye,fekvése, mennyire kell hegyetmászni ,parkolási lehetőségek,felszereltség, esetleg képek róla. Meg amit fontosnak tartasz. Autóval vagy busszal mentek? icon_lol.gif
  NAGYÉK | #125871 Üzenet | 2010-02-13 21:19:13 | Válasz a #125870. hsz-ra Előzmény #125870
Autóval megyünk egyénileg. Remélem már jó idő lesz. A parkolástól én is tartok egy kicsit. A tapasztalatokat tervemben van megosztani .
  Miskolciutas | #125913 Üzenet | 2010-02-14 13:10:03 |
Én vagyok a 4530...persze,kinek mi tetszik jobban.És pont ezért szerettem Pargat,mert annyi változat volt például csak a strandra is.Én mondjuk a2 km-es,széles strandoktól jobban szerettem a sziklák által körülölelt,öbölszerű kis barátségosabb partszakaszokat.Ilyen a Piso is!De láttam albumokban,hogy a Valtoson is miket láttak és hoztak ki a vizből...foglalkoztat is a visszatérés,hogy ott is szétnézzünk.
  Breki1 | #125953 Üzenet | 2010-02-14 18:14:52 |
Nehogy félreértsd nagyon jó strandnak tartom azt is, csak én pont ott tapasztaltam mindig nagyobb hullámzást.

Plusz sokan a Valtoson lejönnek az útnál a parkírozós részre ahol sima homokos én nemis tapasztalják, hogy az elején a vár tövében milyen jó kis sziklák és járatok vannak ott teljesen más.
Mondjuk ez fentről is látszik a várból.

Lichnos -on meg a végében van egy barlang a sziklában felül benyúlik fölénk a szikla kijjebb meg két szikla között
jön be a víz, jó nagy hullámzással emelkedik fel kicsit félelmetes, de fantasztikus élmény ahogy hirtelen jön a víztömeg és megemel egykét métert azon a kis helyen.
  Miskolciutas | #125965 Üzenet | 2010-02-14 19:25:25 |
Semmi gond.Többször voltunk a Valtoson is,és pont a vártól jöttünk lr,vagy a lépcsőkön-mi nem Aeolussal mentünk-és nem jutott eszembe,hogy szétnézzek a sziklás részen.Talán azáért,mert akkora nagy volt a part-mármint hosszú.Itt inkább csak pancsoltunk...meg az is hozzájárulhat,hogy ez volt életem első búvártalpas-szemüveges élménye,és mivel a Pison kezdtem,oda húzott a szivem...délután 3-tól árnyékban volt a nagy szikla,oda felült a fiam olvasni,az étterem 10 méter volt-magyar pincérnővel és a diszkont is közel-jégkrém Amita...
A Lichnoson voltunk ott a barlangos résznél,amiről irsz,hatalmas volt,de nekünk meg ott volt tul nagy hullámzás...ot6t nem mertem bemenni,csak a strand közepén.De az is nagyon szép,valóban.Meg az ut motorcsónakkalhát az is megér minden pénzt!
Szóval Pargara menők,mindent végigjárni!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 302 303 304 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu