Sziasztok!
Tud valaki információt arról, hogy az Aeolus "gépek" csütörtöki napon mikor indulnak Krétára? Igaz, messze még a nyaralás, de már nagyon izgat minden kis részlet...
Szép napot Mindenkinek!
Mi tavaly de.11h körül indultunk.
Valószínű,hogy az Air Slovákia gépével mentek.Próbáld
az ő lapjukon keresni az indulási időt.
de az iroda is meg tudja mondani talán.
Bár ehhez ne fűzz túl sok reményt Ha tudnak vmit,ők akkor is megtartják maguknak
Szia!
Mi egy hete jöttünk haza Dél-Krétáról az Aeolussal. Nem akarlak elijeszteni, de elég húzós és fárasztó volt az út. Az indulás időpontjával nem is lett volna gond, mert 14.30-kor indult a gép. DE! Először Rodoszra mentünk, mert egyazon gép vitte a rodoszi és a krétai utasokat. Kitettük a rodosziakat, majd kb. 35 perc múlva indultunk tovább. Ottani idő szerint fél 8-ra értünk Heraklionba. Ezután kb. 8-1/4 9-kor indult a transzfer busz, következett egy 3 órás buszút, úgyhogy 1/4 12-re értünk a szálláshelyre. Úgyhogy az első nap teljes egészében ugrott is.
A visszafele úttól is ki voltam akadva, ugyanis reggel fél 6-kor indult a gép, úgyhogy a 3 órás transzfer miatt 0.40-kor jött értünk a busz, ezért szombat este már le sem feküdtünk. Így az utolsó nap is egy az egyben ugrott, így a 11 napos útból 9 nap lett.
Gondolhatod úgy jöttünk haza, mint a mosott sz.r, mivel akkor már 36 órája nem aludtunk.
De ez a szezon első hete volt, nem biztos, hogy mindig ilyen időpontokban indulnak a gépek.
Azért, hogy jót is írjak: szuper volt, gyönyörű helyeket láttunk, jókat ettünk, kirándultunk, úgyhogy utólag azt mondom, hogy egye fene, hogy így alakult.
Szia Macsosz!
Utólag is köszönöm a korábbi tippeidet Dél-Krétáról, mindent meg tudtunk nézni, amit javasoltál és leírtál (kinyomtattam és pontról pontra bejártuk ezeket az eldugott helyeket is ). Főleg azért örültem neki nagyon, mert amiket ajánlottál útikönyvekben nem olvashatók.
Tényleg gyönyörű volt Xerocambos, és az egész partszakaszon kb. 6-an voltunk.
A Pillangó-völgy is álomszép volt, teljesen odavoltam érte
Azt is megállapítottuk, hogy a katalógusban található Dél-Krétai üdülőhelyek közül a mi makrigialosi partszakaszunk volt messze a legjobb.
A kolleganőm, (akiről nem tudtuk, hogy ők is Krétára mennek, a reptéren találkoztunk és csodálkoztunk, hogy ti is? ) a Theodorában laktak, mi a Koraliban. Hihetetlen milyen kedves volt a Theodorában a tulajdonos házaspár. 3-szor hívtak meg (még minket is!!) grillsütésre, sőt még a férjeket kivitte egy fél napos tengeri horgászatra is. Hatalmas élmény volt a páromnak. Azután búcsúvacsora a kifogott halból.
Háááát igen, a görög vendégszeretet felülmúlhatatlan...
Szia Relax!
Örömmel olvastam,hogy Dél-Kréta nagyon tetszett Nektek.
Írnál pár sort a lehetséges autóbérlésekről,helyi képviselőről/csak miheztartás végett!/,néhány aktuális árról!Köszi előre is!
Mi aug.30-tól megyünk a Theodorába,kellemes volt jókat olvasni róla..
Üdv:Marcsi
Szia Marcsi!
Már most irigyellek, hogy még előtted van a nyaralás
Végigjárva Dél-Krétát, nagyon örültem, hogy Makrigialost választottuk, hangulatos kis város, tele vásárlási lehetőséggel nagyon szép hosszú homokos parttal, lassan mélyülő vízzel.
A Theodora apartman szobái nagyon szépen fel vannak újítva, a tulaj (Kosztasz ) saját kezűleg csinálta. Mivel a ház alatt található a sétány tavernákkal, kicsit zajosabb volt, mint a miénk, de nyaralás alatt talán ez belefér
Nem az utazási iroda által ajánlott autókölcsönzőnél béreltünk autót, mert igen nagy volt az árkülönbség. A legolcsóbb a Motor Plan volt (a Korali apartman mellett van az iroda), 4 napra kölcsönöztünk autót 100 euró volt (alkudni kell!!), teljes biztosítással, km limit nélkül. (Állítólag van, ahol km limit van, bár egy kölcsönzőnél sem mondtak ilyet, szerintem csak riogatás volt az iroda részéről, hogy az ő szervezésükben béreljünk autót.) Először a legkisebb kategóriájú autót kértük, arra 110 eurót mondott 5 napra. Aztán még tököltünk egy napot, így másnap már nem volt meg a kisautó és már nem is akartuk, csak 4 napra bérelni, így a "nagy" autót 100-ért adta 4 napra. Náluk "nagy" autónak számít a Suzuki Swift Ezen jót mosolyogtunk Egyébként egy teljesen új, légkondis autó volt.
A fakultatív kirándulást is magunk szerveztük, pl. elmentünk Chrissi szigetre (nem szabad kihagyni!), a fejenkénti 48 euró helyett, hármunknak került 60 euróba, hogy nem az irodát választottuk.
Az árak kicsit drágábbak voltak, mint nálunk. A felvágott félék húzósabbak, pár szelet sonka 1.75-2 euró, a kenyér 1 euró volt. Az ásványvíz 6 db-os már volt 1.60-ért.
Kérdezz bármit nyugodtan, szívesen írok még (ezalatt egy kicsit újra átélem).
Jaaa, Marcsi elfelejtettem a helyi képviselőről írni.
Egy nagyon kedves fiatal srác (Barnának hívják) és tényleg nagyon készséges, bármiben segít, nagyon korrekt.
Szia Relax!
Köszönöm a tájékoztatást! Mi aug.20-án megyünk Kutsunari faluba. Tényleg 3 órába került, mire délre leértetek Heraklionból? Azt hittem, hamarabb megteszi azt a távolságot... Titkon azért bízom benne, hogy a főszezonban nem ugrunk be még Rodoszra is, bár nekem az nagy kedvencem, de azért mégis... Majd meglátjuk.
Örülök, hogy azért jól éreztétek Magatokat! Üdv itthon!
Mamo
Relax!Köszönöm!!
Mi is egyéni szervezésű kirándulásokat szeretnénk autóbérléssel,helyközi járatokkal megoldani,elsősorban az ára,másrészt az egyéni tempó miatt.
Még kérdezlek..!Üdv.Marcsi
Mi 2007-ben nyaraltunk a Theodóra apartmanban. Nagyon klassz helyen van, a lassan mélyülő homokos tengerpart kb. 5 méter! Volt pár napernyő és napágy a ház előtt, amit ingyen lehetett használni. A 12 nap alatt csak egyszer volt kicsit zajos, mikor a szemben lévő bárban egy hangosabb társaság jött össze, de egyébként egyáltalán nem. Pékség, szupermarketek kb. 50 méteren belül vannak. Tavernák, bárok pedíg végig a sétányon. Nekünk rögtön az érkezésünkkor a tulaj intézte a kocsit. 8 napra 360 euróért béreltünk egy 9 személyes kisbuszt.
Hányan mentek? Az 1-es szoba 2 ágyas és oldalról néz a tengerre. A 2-es szoba 4 ágyas (két külön háló) szintén oldalról tengerrenéző, valamint a 3-as számú szoba (egy légterű). A 4/a és a 4/b számú szobák (2 ágyas mind a kettő) közvetlen tengerrenézők mint ahogy az 5-ös szoba is, mely 4 ágyas (2 szobás).
Az emeleten van egy napozóterasz napágyakkal, innen nyílnak a szobák.
Érdemes kérni a légkondit, mert nagyon meleg tud lenni. A barátaink először nem kérték és kénytelenek voltak a napozóteraszon aludni egy napig, mert olyan meleg volt a szobában. A légkondival megoldódott gond és nyugodtan tudtak aludni.
A Fotóalbum rovatban találsz sok képet Makrisgialosról a fotóim között.
Kedves Kvalcsi!
Köszönöm,hogy írtál a Theodoráról!
Az albumodat Makris Yialosról már többször is megnéztem,nagyon jó képek vannak benne,ezek alapján már lehet,hogy "ismerős" lesz a helyszín!/:/
Ketten megyünk a párommal,ez lesz az első év,hogy a gyermekeink már nem jönnek Velünk./Az idő elszáll.../Nagyon jó lenne,ha tengerre néző szobát sikerülne kapni!Húú,már nagyon várjuk..!
Üdv.Marcsi
Amennyiben nem lesz kedvetek néha reggelit sem készíteni, akkor az Olympio bárban isteni és bőséges reggeliket lehet enni. Ez ott van nem messze a Theodórától a tengerparti sétányon a kikötő felé.
Szia Mamo!
Nektek kb. fél órával rövidebb lesz a transzfer, mert Kutsunari közelebbi célpont. Minket tett ki utolsóként a busz, a Makrigialosi Korali apartman volt a legtávolabbi szálláshely.
Nem biztos, hogy ti is tesztek kitérőt Rodoszra, mert a főszezonra lehet, hogy összejön egy repülőgépnyi krétai létszám.
Eddig Rodosz még nekünk is kimaradt, de már elmondhatom, hogy a repülőterét láttam!!