Én is pontosan így gondolom. Aki ésszel motorozik, annak önhibás balesete nagyon ritkán van. Csak észben kell tartani, hogy a motorozás ölhet, úgyhogy fő az óvatosság. Aki vagánykodni meg zsonglőrködni akar, az menjen cirkuszba =)
Láttál egy rossz példát, ennyi.
Itthon is hány ember hal meg közúti balesetben, én mégis 15 éve egy darab koccanást tudtam produkálni.
Mostanában hány repcsi lezuhan, hány busz ütközik és okoz balesetet, mégis felülsz rájuk... Ésszel kell menni, nem jampizni. Mi is rengeteg őrült angolt láttunk részegen quadozni és száguldozni, de mivel tudom, hogy én óvatos vagyok, és nem a szerpentin vagy az út hibája, hogy ő nem tartja be a sebességkorlátozást, vagy piásan vezet, ezért még kár inkább nem tenni.
De nyilván mindenki azt tesz, amit akar. Én csak arra utaltam, hogy semmiféle félelmetes szerpentin nincs...
Mi tíz napra mentünk ketten apartmanba és napi 70 eurót terveztünk napi költőpénznek összesen, mindennel együtt. Mi évek óta (!) ezzel az összeggel tervezünk a görög ütjaink során és még mindig elég volt. Általában egy nap egyszer ettünk tavernában, ott előétellel, főétellel, üdítőkkel együtt a legdrágább kajálás 35 euró volt kettőnknek, átlag 25-30 euró megvolt. Szóval ha minket kérdeznek a batrátaink, 70 eurót ajánlunk egy napra két főnek. Nyilván volt nap, mikor túlszaladtuk (mondjuk bérlés miatt), nyilván volt nap, hogy feleannyit sem költöttünk, mert csak strandolós nap volt.
Mindenképp vigyél bankkártyát, ezt mi is mindig így tesszük, sose lehet tudni, akármi történhet, az a biztos, hogy ha ott van nálatok.
Bankkártyás fizetési lehetőségről sajnos nem tudok nyilatkozni, azt nem figyeltem sehol.
Zsolt! Elképzelhető az is, hogy együtt voltunk kirándulni. Ti melyik utazási irodával voltatok? Megnéztem neten, hogy melyik a Macedon apartman, mert nem hagyott nyugodni. És megtaláltam a miénket is, Apostolosban voltunk
2 busz ment, mi a zöldesen voltunk. öreg bácsi ügyben nem tudok nyilatkozni, mert ott egy kupacban 10-15 fiatal volt, és iddogáltunk meg hülyéskedtünk.
De nyilván mindenki azt tesz, amit akar. Én csak arra utaltam, hogy semmiféle félelmetes szerpentin nincs...
Kedves Pomplosz!
Azért némiképp vitába szállnék veled, mindannak ellenére, hogy mi motorral jártuk be az egész szigetet, igaz nem robogóval, hanem kicsit erősebb motorral.
A keleti oldal lankásabb, bár azért kanyarok itt is vannak, én is azt gondolom, hogy elbírja egy robogó.
Viszont a nyugati oldalon néhány helyet egyáltalán NEM ajánlok robogóval, sőt azt is megkockáztatom, hogy talán nem is bírná az emelkedőket.
A képek menet közben készültek, nem teljesen adják vissza a lejtés mértékét. Ahol jobban kanyargott, ott már nem mertem menet közben kattogtatni, onnan nincs képem.
Néhol picit "preszegett " a hátsóm, de nekem van egy párom, jó nagy rutinnal
Nem kell vitába szállni, hisz nem vitázunk. Én csak arra utaltam, hogy kár óriás félelmetes szerpentinekkel lebeszélni az embereket arról, hogy robogóra üljenek. Én magam is belefutottam Krétán ebbe és kár volt..
Nyilván minden szigetnek van olyan része, amit nem ajánlanak robogóval, ezt egy percig sem vitattam, mi magunk is a keleti részt jártuk be azzal, le is írtam.
Xigiáig sem volt sima terep, de közel nem volt olyan élmény autóval, mint előtte két nappal robogóval.
Én csak azt mondom, mindent óvatosan és figyelmesen, nem rettegve.