Sziasztok!
Megérkeztünk éjszaka, a sziget gyönyörű még mindig...elrepült a 3 hét, motyóznék vissza...
Határok pillanat alatt járhatóak voltak, kivétel Röszke. Kártyával fizetés autópálya kapuknál és benzinkúton mindenhol, kivétel Thassos ...
Suvimarta!
Először is fájdalommentes aklimatizálódást kívánok! Azután pedig vájuk a friss híreket, benyomásokat gyönyörű "szigetünkről"! Nekem még három hét - nem fog olyan könnyen elrepülni, mint neked a kinti 3....
Van egy konkrét kérdésem, talán közérdekű, azért nem privát írok. Ha Keramoti komppal, személyautóval jövünk, vajon mikor kell hajnalban indulni a szigetről, hogy Ásotthalmot elérjük még?
Írom ezt az autós topikba is, de itt csak az olvassa, aki Thassos-érintett....
Köszi
Jutka
hbjutka!
Azt, hogy mikor indulj én nem tudom neked megmondani, mert 3 hét múlva az már főszezon, és tegnap is voltak már gazdagon románok, bulgárok,törökök minden határon!
Márta, szuper képek!
Hogy Te mennyi szépséges virágot meg növénykét fotóztál!
A képek alapján egyáltalán nem volt tömeg (mondjuk a Golden beachen), ez az időnek, vagy egyszerűen a előszezonnak köszönhető vajon?
Hát ezzel valahogy én is így vagyok.
Emlékszem, Alykinál mászkáltunk, ott ugye elvileg körbe lehet menni a kis félszigeten. Na az egyik résznél ( az ókori romok után, ahol kerités is van) annyira bokros, sűrűn benőtt területen kellett volna átmenni jó pár métert, ahogy nekiveselkedtem, abban a pillanatban ugrott be, hogy valamilyen beszámolóban olvastam, itt bizony előfordulnak kigyók... No, én azzal a lendülettel nagyokat ugorva fordultam is vissza, mondtam, hogy én ott át nem megyek, inkább a márványbánya felől is majd bejövünk ameddig csak tudunk!
Szerintem szivinfarktust kaptam volna egy kigyótól.
Márta, gyönyörűek a képeid. Nagyon jó érzéked van hozzá, meglátod a szépet és érezhető a hangulat, ahogy nézegetem. Örömmel látom, hogy megvan az öreg halászról készült kép és a kis ház falán a festmény, mintha nyitott ajtónál belátnánk a nénire.... Majd jól megnézzük mi is nemsokára !
Köszönöm, hogy feltetted a linket!
Márta,én is igy vagyok vele emlékeztem rá,hogy Te is félsz a kigyótól.
Messi,én ott átsétáltam,de szerencsére nem láttam egyet sem.Ahol nagyon be voltam gyulladva,az az Ypsario,de ott is elkerültek szerencsére.
Szia Kiflic!
Az Ypsarion még nem jártunk, de ott is be lennék tojva akkor. (a páromat nyaralás alatt egy hegymászásra tuti nem venném rá, elég neki rohangálni velem a romokhoz ).
Egyébként Thassosn úgy általában mindenféle állatka elkerült eddig (na jó, a macskákon kivül ), se pókot se nagyobb bogarat nem láttam még, szúnyog sincs, ha jól emlékszem.
A sokat emlegetett darazsakkal sem találkoztunk még nagy számban, náluk biztosan hónapfüggő, hogy mikor van belőlük több. Azért kalcium ampulla mindig van nálam kint, hátha valami megharap.