Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 305 306 307 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Relax | #108977 Üzenet | 2009-07-12 11:29:18 | Válasz a #108975. hsz-ra
Szia Oiduft!
Elolvastam a beszámolódat, megnéztem a képeket, nagyon klassz!
Fantasztikus út lehetett, csak ámulok és bámulok, hogy merre be lehet járni autó nélkül. Egy szóval (mondattal): erre születni kell! icon_smile.gif
  Solyci | #108978 Üzenet | 2009-07-12 11:38:07 |
Szia Oiduft!

Szintén az írásodhoz gratulálnék! Jó volt olvasni egy olyan beszámolót, ami tényleg egy beszámoló.
Egy kicsit a cipődben éreztem magam, mert nálunk sincs se autó, se jogsi. Így mi is a két strapabíró lábunkkal szoktuk felfedezni a környékbeli látnivalókat.
De ámulok-bámulok, mennyire esemény- és kalanddús nászúton vagytok túl. Az biztos, h. felejthetetlen lesz.

Üdv:
  Vojandi | #108979 Üzenet | 2009-07-12 11:41:20 |
Már csak az érdekelne icon_smile.gif hogyan tudtál odafutni és femászni erre a hatalmas székre, míg az önkioldó számolt visszafelé?? icon_smile.gif
Most fejeztem be a beszámolót, most már tudom, hol van ez a szék. Nagyon jól írsz, egész éjjel gyötört a migrén, alig aludtam, most akartam aludni, de nem bírtam elmenni a képernyő elől, míg el nem olvasom. Mindent láttam a lelki szemeim előtt. icon_smile.gif Szuper nyaralás lehetett, a szállások engem is érdekelnek, köszi, hogy beírtad. A képeiteket már csak délután nézem meg, de nagyon kíváncsi vagyok rájuk.
  Verka | #108982 Üzenet | 2009-07-12 11:54:50 | Válasz a #108976. hsz-ra Előzmény #108976
Oiduft,

attól aztán ne félj, hogy túl hosszú lett volna az írásod! icon_smile.gif Ahogy írtam, én nagyon örültem volna, ha még sokkal hosszabban írsz! Olyan a beszámolód, hogy a legszívesebben most elindulnék, hogy végigjárjam ugyanezt az utat! icon_smile.gif

Biztos voltam benne, hogy mindenkinek tetszeni fog és a lelkes visszajelzésekből Te is láthatod, hogy így is van! icon_smile.gif

Köszi, hogy olyan részletesen válaszoltál, a szállásfoglalás nélküli dolgot én is inkább Chora Sfakionra és Agia Roumelire gondoltam, nem pedig Heraklion mellett. Chora Sfakionban amúgy voltunk tavaly, tehát azt ismerem. Mi akkor úgy tapasztaltuk, hogy Dél-Krétán akár augusztusban is lehet előzetes szállásfoglalás nélkül boldogulni, mi kétszer is aludtunk így ott, egyszer pl. Frangocastellóban.

A Samariát mi sztem biztosan csak lefelé fogjuk megjárni, úgy tervezem, hogy a reptérre érkezve egy éjszakát alszunk majd ott, ahol Ti is, megkóstoljuk a snack bár kínálatát icon_biggrin.gif, aztán másnap elbuszozunk az Omaloshoz. Az nagyon jó, hogy kivisznek minket a bejárathoz! icon_smile.gif Jó korán indulnánk mi is, úgy olvastam ki a beszámolódból, hogy 7-kor nyit a szurdok. Ha akkor elindulunk, akkor biztos leérünk mi is hamar, még akkor is, ha nagyon-nagyon lassan megyünk. (Mi nemigen szoktunk sietni sehol és nem vagyunk gyakorlott magashegyi túrázók sem, inkább csak olyan magyarországi hegyekben kirándulgatók. icon_smile.gif )

Utána ott maradnánk helyben Agia Roumeliben, vagy pedig továbbkompoznánk egyet Loutróba. Loutro engem is nagyon érdekelne. icon_smile.gif Onnan pedig másnap Chora Sfakionba mennénk tovább, ahonnan már vissza lehet buszozni a "civilizációba". icon_smile.gif Hát én kb. így tervezném, csak a csomagokkal töprengek én is, hogy mi legyen. Azt hiszem, hogy így azt lehetne csinálni, hogy az Omalosnál hagyjuk, és visszamegyünk érte busszal... Jobbat nem tudok kitalálni.

Persze ez mind nem idén lesz, hanem majd talán jövőre... icon_smile.gif A nevem alatt látod, hogy hová és mikor megyünk: Kikládok, és 6 nap múlva indulunk. icon_smile.gif Már teljesen ennek az útnak a varázsában élek, de most a fantasztikusan jó beszámolód nagyon kizökkentett ebből! icon_biggrin.gif
  Balazsbea | #108987 Üzenet | 2009-07-12 12:16:46 |
Kedves Oiduft!

Csatlakoznék én is az előttem szólókhoz, teljesen le vagyok nyűgözve!!! icon_biggrin.gif Kocsi nélkül mi biztosan nem vágtunk volna neki egy ilyen útnak (főleg nem kisgyerekkel), nem élveznénk a sok holtidőt, amit buszmegállókban kell tölteni, várakozni, másoktól függeni. Szóval le a kalappal előttetek, ezek után nem hiszem, bárki is azt mondhatná, hülyeség elindulni Krétára magánszervezésben kocsi nélkül, sőt, aki még több kalandra vágyik, annak ez még jobban ajánlható! icon_lol.gif

Már most kíváncsian várom a következő utatokat és az élménybeszámolót, mert nagyon-nagyon tetszett!!! icon_biggrin.gif
  Verka | #108992 Üzenet | 2009-07-12 12:30:50 | Válasz a #108975. hsz-ra Előzmény #108975
Gondolkodom, és még egy kérdés: úgy tudom, hogy a visszafelé menő busz Chora Sfakionból nem áll meg az Omalosnál. Ez tényleg így volt?

Mert azon gondolkodom, hogy meg lehetne-e azt csinálni, hogy az Omalosnál hagyjuk a csomagokat, aztán ugyanoda megyünk érte a vissza. Persze ha máshogy nem, akkor úgy meg lehet, hogy elbuszozunk Vrissesig (vagy ahol át lehet szállni), és onnan pedig visszabuszozunk az Omalosig... Hm, mit gondolsz?

(Gondolom, az Omalostól azért visszafelé, mondjuk Chaniába is megy busz. icon_smile.gif Ilyet láttam is az interneten.)
  Oiduft | #108995 Üzenet | 2009-07-12 14:33:00 |
Hm, nem tudom. Omalos busz szempontjából egy zsákutca, onnan már nem megy tovább a busz. Chora Sfakionból Chaniába induló busznak Vryssesben van csatlakozása Renthymno és Heraklion felé. Elméletileg azt lehetne megcsinálni, hogy a csomag marad mondjuk Chaniában a szobában, amit még nem mondotok fel, reggel elindultok lefelé a szurdokon (nagyon korán is van Chaniából Omalosba busz), este a komppal és busszal vissza Chaniába, és másnap bérelt autóval vagy busszal megint Chora Sfakionba, ezúttal bőröndöstül. Főszezonban fél 11-kor és fél 1-kor is van komp Loutro és Agia Roumeli felé.

Andinak: én lerúgtam a cipőmet, és férjecském hátán másztam fel. Amint ott üldögéltem, egyszercsak megkérdeztem tőle: fel tudna-e mászni hozzám 10 mp alatt? Felé tudott. icon_smile.gif

http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/Chania_Rethymno.htm
http://bus-service-crete-ktel.com/timetable.php
  Verka | #109009 Üzenet | 2009-07-12 17:22:43 |
oiduft írta:
én lerúgtam a cipőmet, és férjecském hátán másztam fel. Amint ott üldögéltem, egyszercsak megkérdeztem tőle: fel tudna-e mászni hozzám 10 mp alatt? Felé tudott. icon_smile.gif

Ez nagyon jó! icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

Köszi a linkeket, én is úgy emlékszem, hogy van busz jó korán reggel... hmm, majd még kitalálom, van egy évem rá... icon_smile.gif
  Oiduft | #109385 Üzenet | 2009-07-15 01:30:39 |
Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok kommentet és dícséretet, nagyon jól esett. icon_smile.gif

Volt, aki kért még képeket Gavdosról. Nos, van itt még vagy 400: http://picasaweb.google.hu/bocsi.krisztina/Naszut# icon_smile.gif, Gavdos a 294. képnél kezdődik.
  Vojandi | #109419 Üzenet | 2009-07-15 10:26:14 |
Szia Oiduft,
köszi a képeket, a hellaszon nagyon kevésnek találtam, így most rávetettem magam. Engem Gavdos nem vett le a lábamról, de a Samaria-szurdok és környéke annál inkább. Csodálatosak a képeitek, biztos vagyok benne, hogy párszor még végignézem őket. Valahogy egész más szemszögből mutatanak mindet, jobban mondva olyan dolgokat fotóztatok, amit az átlag turista nem is lát. Szinte úgy érzem, hogy magam is ott vagyok.
Andi
  Magdi61 | #109427 Üzenet | 2009-07-15 11:54:39 |
Sziasztok!

Tudnátok segíteni, mi 4-en utaznánk aug. végén Kréta nyugati része a cél.
A helyi közlekedés viszonylag olcsó módja lehet az autó bérlése?
Szállásként Chania környékét néztem, valami tapasztalat?
Szívesen fogadnék tanácsokat.

Köszöm
  Oiduft | #109964 Üzenet | 2009-07-20 09:55:45 |
Szia!

Látom, tapasztalattal még senki sem segített meg. Sajnos én sem tudlak, mert Kréta déli részén voltunk, nem a nyugatin, és nem béreltünk autót.

Amennyire tudom, az autóbérléstől két olcsóbb közlekedési mód létezik: menetrendszerinti buszjárat és a stoppolás. Mindkettőnek megvannak azonban a maguk hátrányai: nem akkor mégy, amikor te akarsz, hanem amikor van busz, illetve amikor felvesznek. A stoppolásról az útikönyv nem írt rosszakat Görögországban, és mi is azt tapasztaltuk (mindkét alkalommal icon_smile.gif ), hogy előbb-utóbb felvesznek, és hogy biztonságos, igaz, mi bőröndök nélkül próbálkoztunk... Szóval az autóbérlés nem rossz, főleg, ha sokfelé el akarsz jutni egy nap.

Szállásokat nézegettél már a neten?
http://www.booking.com/ Itt a világon bárhol találsz szállást.
Ezenkívül beírtam a gugliba, hogy Chania Accomodation, és kiadott egy csomó linket:
http://www.greeka.com/crete/chania/hotels/
http://www.hania-hotels.gr/
http://www.gto.gr/eng/accomm/loc/result.php?loc=CHANIA
http://www.chaniarooms.gr/
Lehet válogatni.

Tapasztalatokat a Tripadvisor honlapján kerestem: http://www.tripadvisor.com/ Így szépen ki lehet szűrni, mi az igazság. Mert hiába hirdeti egy heraklioni belvárosi panzió, hogy remek hely, ha a turisták szerint koszos és zajos lehetetlen ott aludni az utcai forgalom miatt. Mi minden helyet lecsekkoltunk itt, mielőtt foglaltunk, és jól is tettük, mert öt helyből csak egy-kettő bizonyult olyannak, ami döntően pozitív visszajelzéseket kapott. A legegyszerűbb módja, ha az ember egyszerre írja be a gugliba a hotel nevét, a várost, és azt, hogy Tripadvisor, nyom egy entert icon_smile.gif, és megkapja a turisták véleményét.
  Miskolciutas | #110930 Üzenet | 2009-07-24 16:04:33 |
Magdi...,ugyan nem friss az infom,mert 3 éve voltam ny.Krétán,Georgioupolisban,kissé távolabb Chaniától,de többször voltunk ott,mi helyi távolsági busszal.Azért is mertem vállalni,hogy ezt leirom,mert ma,ahogy a videotáskát pakoltam ki,kezembe akadt a Krétai távolsági busz menetrend...tudod,van ilyan oldalzseb,abban lapult,3 éve hordjuk ezek szerint mindenhova...egy kétoldalas sűrűn teleirt papirlap,Chaniaban ugyanis komoly távolsági busz állomás van,ha megirod,hol van a környéke,ahol gondoltatok szállást,megnézhetem neked,hogy 3 éve milyen volt a közleledés.Talán röhejesen hangzik,de ha senki nem tud frissebbel szolgálni,a semmitől talán több lesz!
Egyébként én birom az uilyen "jeleket":ma a kezembe akadt,el is merengtem azon,milyen volt a buszon...erre itt egy kérdés a ny.krétai távolsági buszokról...
  Zsebkuty | #110935 Üzenet | 2009-07-24 16:12:34 |
Sziasztok!
Talán ez is kis segitség:
KRÉTA-KTEL buszok
www.bus-service-crete-ktel.com/maps2Crete.html
  Relax | #110967 Üzenet | 2009-07-24 20:46:58 | Válasz a #109427. hsz-ra Előzmény #109427
Kedves Magdi és Miskolciutas!
Biztos, hogy hasznát tudod venni Miskolciutas 3 évvel ezelőtti buszmenetrendét, ugyanis mi 9 éve voltunk Krétán Heraklion mellett Ammoudarán, illetve most júniusban és percre pontosan ugyanazok az indulási időpontok, mint 9 éve voltak icon_smile.gif Sajnos ez Kelet-Kréta menetrendje, ezért nem tudok Neked segíteni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 305 306 307 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu