Mi gyalog mentünk rajta végig, valóban eléggé dimbes-dombos. Először lefelé kell menni, majd utána jön egy erős emelkedő, majd egy kanyargós lefelé.
Az első lejtő végéig, illetve a következő emelkedő tetejéig szoktak menni autóval, mindenki a saját belátása szerint.
Mi kint hagytuk az út mellett az autót, azért onnan kell sétálni bőven, víz legyen nálatok.
De innen a topicból is sokan továbbmentek autóval, úgyhogy tényleg emberfüggő.
Szervusztok!
... Szirének medencéjéhez, de akkor nem másoltam át a mappámba, most meg hiába írom be a keresőbe nem adja fel.
Ha lenétek szívesek megadni hol találom meg az eljutás leírását nagyon köszönöm.
Lehet ezzel csak én vagyok így, de nekünk nem igazán jött be ez a szirének medencéje. Szerintem ennyit nem ér meg. (melegbe azért ez a rövid táv is húzós lehet)
ha északról mentek dél felé, először a dombtetőn lévő kolostorhoz értek.
Innen tovább dél felé aszfalt úton a tábláig (Livadi beach, de Arsanas is ez a lehajtó), ott letértek az aszfaltútról, mi itt tettük le a kocsit. A földút végén egyenesen van Livadi, de előtte van egy tábla, Arsanas balra, innét gyalog kb 20 perc, egy falépcsőt kell keresni.
Sziasztok,
mi 24-én megyünk egy hétre a szigetre először! Éjszaka utaznánk, hogy kerüljük a tömeget.
A szállásunk Limenárián van, utolsó pillanatban foglaltuk.
A lehető legtöbb helyet szeretnénk megnézni, de a 12 éves gyerekkel nyilván első a strandolás lesz.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy általában (tudom főszezon.. de mégis) mennyire zsúfoltak az utak a szigeten belül?
A másik kérdésem büfé, étterem árak lennének... Gyrost hallottam 2-2,5 euróért. Igazából a gyerek miatt érdekelne, kicsit válogatós.
Szia Monikh!
Az utak egyáltalán nem zsúfoltak, közlekedni jól lehet. Parkolással lehet gond, ha mondjuk késő délelőtt érsz oda egy felkapott strandhoz, akkor nem biztos, hogy kényelmes helyen tudod letenni az autót. Wucy írt itt korábban Thassosról hazatérve árakat, de egy jó hosszú listát találsz az aktuális árak témánál is. Az Sarti lista, de talán nagy különbségek nincsenek.
Jutka
Szia Monikhh!
Hidd el, hiába válogatós a gyerkőc, fogtok találni a fogára való ennivalót. Majd úgyis beültök több helyre, és meglátjátok hol és mi fog neki ízleni a legjobban.
Az utak tényleg nem zsúfoltak, mi még a fővárosban, Limenasban is mindig találtunk parkolóhelyet napközben (augusztusban), és csatlakozom az előzőekhez, ha valamelyik felkapottabb strandra mennétek el (pl. Paradise beach, Alyki), akkor időben, még reggel menjetek, mert a parkolással gond lehet.
Jajj, nem hogy közelebb jutnék a döntéshez, egyre jobban nem tudok választani.
Megmondom őszintén, a Barbara elég forgalmas helyen van (állitólag), és talán ennek a legszegényesebb a bútorzata..(nem vagyok sznob! csak feltűnt:))
Szóval Viki vagy Ifigénia. Ja, és ennél a kettőnél wifi is van, szeretjük a reggeli kávé mellett a hireket olvasgatni.
Szóval itt tartok, és egyelőre fogalmam sincs.
Pedig már Melinda is elmondta a vélelményét, megyek is visszaolvasom a levelét.
Kedves Messinia! Remélem, még figyeled ezt az oldalt. Olvastam, hogy a Viki vagy az Ifigénia szállások közül kellett választanod a nyaralásra. Nem tudom végül melyiket választottad. Mi idén a Viki hegyi apartmanba megyünk, de nincs róla túl sok infóm, csak amit a thassos.hu oldalon láttam, olvastam. Tudsz-e esetleg valami infót róla?
Válaszod köszönöm!
Olvastam egy fórum hozzászólásodat, miszerint a Viki hegyi apartmanról érdeklődtél. Szeretném megkérdezni, hogy voltatok-e végül az apartmanban és tudsz-e róla véleményt írni? Esetleg képetek van a szállásról?
szia!2 éve mi is e két szállás között vacillaltunk,aztán az Ifigénia lett.A Viki közvetlenül elötte van,amikor elmentünk elötte szépnek,rendezettnek tünt,gyönyörü parkkal szerintem jól fogjátok magatokat érezni mikor mentek?mi 29.-én,megint az Ifigéniába