Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 308 309 310 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Kónyu | #197288 Üzenet | 2013-01-08 13:07:52 | Válasz a #197228. hsz-ra
Kristi!
Az azért barokkos túlzás, hogy mindent tudok rőla, de talán majd idén icon_smile.gif A koordinátákat nem vettem észre, de azóta én is megsasoltam, és láttam, hogy Avaliról van szó. Ott egyébként még nem starndoltunk, csak Kavalikeftán. Idén pótolandó. Egyébként nem mindenki tudja gova tenni a koordinátákat, sokaknak ismeretlen a Google Earth - csak mondom.
ericsike!
Köszi a felvilágosítást, ma is okosabb lettem. Azt tudtam, hogy finom, de sajna még nem kóstoltam.
Anita!
Szerintem még épp jókor mentek, talán nem lesz még tömeg a strandokon. A 2 hét is OK, annál csak többre szabad. Meganissi jó választás, ha szerettek sétálni a melegben, ajánlok egy szép, nem megerőltető gerinc-sétát Katomeri és Spartohori közt, akár egy Limonari Bay-i bícseléssel egybekötve. A komp úgyis Vathiba érkezik, onnan Katomeri, le a Limonarihoz, vissza Katomeribe, aztán séta 40 fokban Spartohoriba, onnan le Spiliába, a kikötőbe, és ha maradt időd, van egy panorámás kávézó, ahonnan a kikötőre látsz, ott egy frappé jó ötletnek tűnik icon_smile.gif
A hajóútban sem fogsz csalódni, a Christina egy vitorlás (persze motorral közlekedik, de akkor is szép látvány), és csodás utat jár be. Jóval drágább, mint a többi hajóút, de annyival különlegesebb is!
Ha jól látom, Nidriben szálltok meg - kiindulópontnak épp megfelelő, egy sétát a vízesés is megér (közben citromligetek icon_smile.gif ) innen, de a Sun Risenél felkanyarodva a hegyekbe is felmehettek, pl. Karya felé. Nidri felett a hegytetőn érdemes meglátogatni a kis kápolnát, de az odajutást nem tudom, minket vittek. Mi Neochoriba is szeretünk felsétálni, szép a panoráma, és ott is kiélvezhetitek a kánikulában sétálgatást icon_smile.gif Ott meg ha beveszed magad a rengetegbe, vagy legalább az olivaligetekbe, akkor találkozhatsz teknőssel, kígyóval is (ártalmatlannal).
Ja, itt a kedvenc térképem linkje jó felbontásban:
Térkép - katt ide!!

Vízesés Nidri felett

Citrom-szüret

Neohoriból vissza Nidribe

Gerinc-séta Meganissin

Spartohori, kilátás a kávézóból (Spilia felett - a kompot is látni innen, ha beérkezik)

Ő úgy méteres lehetett 5-6 centis átmérővel - a helyiek szerint ártalmatlan siklóféle
  Kónyu | #197290 Üzenet | 2013-01-08 13:32:02 | Válasz a #197288. hsz-ra Előzmény #197288
Még néhány fotó az előbbi hsz-emhez kötődően:

Kilátás Nidri felett a hegytetőről a kápolnától

A Christina vitorlás (Kastosban vagy Kalamosban icon_smile.gif )

Kastos/Kalamos hajóút

Kastos/Kalamos hajóút

Kastos/Kalamos hajóút
  Kónyu | #197292 Üzenet | 2013-01-08 13:36:50 | Válasz a #197290. hsz-ra Előzmény #197290
Ez állítólag a Sharon Stone jahtja Nidrinél

Az ott hátul egy helikopter!
  Kónyu | #197293 Üzenet | 2013-01-08 13:39:14 | Válasz a #197292. hsz-ra Előzmény #197292
Az M/S Christina vitorlás weboldala itt!!
  MaciG | #197296 Üzenet | 2013-01-08 14:27:06 | Válasz a #197288. hsz-ra Előzmény #197288
Az a teknős valami gyönyörű. Engem sajnos kerülnek az állatok. Hajókirándulásokon mondják, hogy szoktak lenni Delfinek, én eddig egy darabot nem láttam, de teknőssel meg kígyóval se találkoztam meg úgy egyáltalán semmi érdekes állattal. Egyik strandon láttak teknőcöt meg a tojásait, másnap elmentünk oda, de már a helyük se volt ott. :S Legutóbb Bécsben voltam ahol az egyik parkba amit látogattunk, mondták, hogy tele van mókussal, én nem hogy mókus, de még mókus "lakot" sem láttam :S
  Mediterraneo | #197297 Üzenet | 2013-01-08 15:47:45 | Re:
melus16 írta:
Mediterraneo írta:

P.S. a bookline.com-ról persze mi is hallottunk, használják is sokan, szóval ez nem újság...

Medi! icon_lol.gif

Miiii? Bookline?Szállást keresünk, nem könyvet.... icon_wink.gif icon_lol.gif
Bocsi, nem bííírtam kihagyni icon_wink.gif

Ááááá, kora reggel volt, még nem ébredtem fel rendesen icon_wink.gif icon_biggrin.gif
booking.com, természetesen icon_smile.gif
  Ericsike69 | #197304 Üzenet | 2013-01-08 18:32:11 | Válasz a #197296. hsz-ra Előzmény #197296
Szia MaciG!

Nézd meg a képeim találsz egykét érdekes állatot.

Üdv: Erika
  MaciG | #197306 Üzenet | 2013-01-08 19:01:53 | Re:
ericsike69 írta:
Szia MaciG!

Nézd meg a képeim találsz egykét érdekes állatot.

Üdv: Erika

Nagyon babák. icon_smile.gif Polip nem mar meg vagy ilyesmi ha kézbe veszed és hagyod hogy a kezeden másszon?
  Ericsike69 | #197307 Üzenet | 2013-01-08 19:20:12 | Válasz a #197306. hsz-ra Előzmény #197306
Hát a nagyobbakat nem fognám meg kesztyű nélkül azok már tudnak harapni papagáj csőrhöz hasonló szájszervük van azzal törik fel a rákpáncélját. A kicsiket simán meglehet fogni szabad kézzel is. Tavaly Pargán pl sok murénát fogtunk az is nagyon finom. Idén is oda készülünk nagyon szép és rengteg látnivaló van. Ti is oda Készültök?

Bocs egy kicsit Off
  Kónyu | #197338 Üzenet | 2013-01-09 17:11:39 | Válasz a #197292. hsz-ra Előzmény #197292
Az a "jahtja" természetesen: yacht-ja (magyarul icon_smile.gif )
Ha már olyan kényes vagyok más helyesírására icon_smile.gif
  Hidalgo | #197339 Üzenet | 2013-01-09 17:14:41 | Válasz a #197338. hsz-ra Előzmény #197338
... ha már kényesek vagyunk, akkor a személynév előtt sosem lehet határozott névelő. Sharon yacht-ja icon_biggrin.gif (off vége)
  M. Anita | #197342 Üzenet | 2013-01-09 18:32:32 |
Köszönöm a Kirándulási lehetőségeket Kónyu!!! Tetszenek az ötletek!Pont ilyeneket NEM találtam a leírásokba, utibeszámolókban. Köszönöm.

Mediterraneo, nem értem, miért a mániád az" olvass vissza"?! Vissza olvastam, utibeszámolókat, netes leírásokat olvastam végig, de mindenhol max a Nidri feletti vízesés volt leírva. Valahol olvastam itt a fórumban egy barlangról is, de állítólag a lefkadán lakó se találta meg még...Engem az olyan helyek vonzanak,ahova a helyiek is járnak,ahol nincs tele boci túristával,ahol még lehet élvezni a természetet. Gyönyörűek a partok is, de számomra a sziget nem csak ebből áll.
  Mediterraneo | #197343 Üzenet | 2013-01-09 18:48:20 |
M. Anita írta:
Köszönöm a Kirándulási lehetőségeket Kónyu!!! Tetszenek az ötletek!Pont ilyeneket NEM találtam a leírásokba, utibeszámolókban. Köszönöm.

Mediterraneo, nem értem, miért a mániád az" olvass vissza"?! Vissza olvastam, utibeszámolókat, netes leírásokat olvastam végig, de mindenhol max a Nidri feletti vízesés volt leírva. Valahol olvastam itt a fórumban egy barlangról is, de állítólag a lefkadán lakó se találta meg még...Engem az olyan helyek vonzanak,ahova a helyiek is járnak,ahol nincs tele boci túristával,ahol még lehet élvezni a természetet. Gyönyörűek a partok is, de számomra a sziget nem csak ebből áll.

Anita!
Honnan veszed, hogy a visszaolvasás a mániám? És kikérem magamnak ezt a stílust! Segíteni akartam, erre ledöngölsz. NEM IGAZ, hogy a Nidri feletti vízesés az egyetlen, amiről szó esik. Olvastad pl. Verka beszámolóját?
  Hidalgo | #197344 Üzenet | 2013-01-09 18:57:30 | Válasz a #197342. hsz-ra Előzmény #197342
Szia Anita,

teljesen egyetérve Kónyuval (minket is az ő képeit ösztönöztek anno, örök hála), Meganisin megtaláljátok a természetet, ahol még nincs turistadömping, ahol majd kinevettek, mert Vathyban a kikötőben fizetni akartam a vízért (amit pohárban, jégkockával hoztak ki az asztalunkhoz) és persze gyönyörű strandok.
Ahol felvettek stoppal Limonarinál, mondták hogy Katomeribe mennek haza, de mikor elmeséltük, hogy magyarok vagyunk és direkt nem buszozunk, mert minél többet akarunk látni a csodás szigetükből, majd megkönnyezték és elvittek minket Vathyba (dúrva meleg volt ...), na..

Ami a túrát illeti, mi nem mertük bevállalni a fentebb leírtat a távolság miatt, ezért Vathyból sétáltunk Katomeribe, majd az északabbi (festőibb) úton Fanari beachre (a sziget keleti csücske) megkerülve Atherion öblöt, majd kis sznorkling után a délebbi úton vissza Katomeribe és onnan Limonari beach.
Ez GoogleEarth szerint közel 10km, és volt közel 40fok augusztus elején.
És persze eztán vettek fel minket a bennszülöttek.
Bár térképen nem látszik, de ez a kis pici út Katomeritől Limonariba visszafelé nagyon durva kaptató icon_redface.gif

Szép nyaralást Nektek!
  MaciG | #197346 Üzenet | 2013-01-09 19:11:07 |
M. Anita írta:
.Engem az olyan helyek vonzanak,ahova a helyiek is járnak,ahol nincs tele boci túristával,ahol még lehet élvezni a természetet. Gyönyörűek a partok is, de számomra a sziget nem csak ebből áll.

Ez esetben azt javaslom neked, hogy autóval vagy motorral (motor szerintem jobb, mert kevésbé "járt" utakra is lehet vele menni, vagy quad) indulj el a sziget belseje fele és mikor találsz ilyen kis kitaposott földutakat, ösvényket, ott aztán igazán lehet élvezni a természetet. Meg arra nem is nagyon járnak. Bár mi június második felében voltunk, de pl. mikor Nidriből úgy mentünk a nyugati oldalra, hogy átvágtunk a hegyen (igazából nem átvágó, mert időben hosszabb) volt hogy 1-2 helybéli jött velünk szembe max, semmi turista. Csodálatos volt icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 308 309 310 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu