Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 308 309 310 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Melus16 | #171976 Üzenet | 2011-08-04 09:08:21 | Válasz a #171883. hsz-ra
Szia Zsokri!

Egyénileg egy napra, szerintem sem túl jó ötlet, és ha jól emlékszem csak néhány órád maradna a szigetre, a komp indulások között.
A fakultatív kirándulás pedig csak iciri-piciri ízelítőt ad a szigetből.
Kefalónia teljes figyelmet érdemel, mondjuk egy két hetes nyaralás keretében icon_wink.gif , ha nem terveztek oda nyaralást, akkor viszont legalább látsz valamit belőle a kiránduláson.

De nem valami pihenős nyaralást emlegettél? icon_wink.gif
  Zsokri | #171996 Üzenet | 2011-08-04 10:32:11 | Válasz a #171976. hsz-ra Előzmény #171976
Szia kedves Melus itt is icon_smile.gif

Hát ez az, benéztem nagyon icon_biggrin.gif Annyi hely van még, legközelebblre Kréta vagy Dodekánosz (Rodosz, Kos) van a tervben, Jón szigetek közül most nem, ezért gondoltam, belekapnék...
Illetve amit szeretnék: Kefalónia, szigetkörút hajóval és autóbérlés (ár függvényében 2-3 nap)
A lényeg az, hogy ha helyi irodánál foglal az ember, ugyanúgy elviszik busszal a kikötőbe, és ott is van valami körút, vagy pedig el kell jutni valahogy oda, utána át komp, ott meg csinálj amit akarsz? Mert azért nem gyúrnám fel magam Kefalóniából is, annyit nem ér a spórolás, hogy ott meg nem tudjam mihez kezdjek, így meg azért elvisznek ide-oda is.
A másik, az árakkal kapcsolatban (Adri volt olyan kedves és étlapkivonatot is küldött, ezer hála érte) inkább ilyen bolti dolgok: pékáru darabra, dobozos sör (mythos), frappé, ilyen napi szinten fogyasztandó dolgok...
  Melus16 | #171998 Üzenet | 2011-08-04 10:49:04 | Válasz a #171996. hsz-ra Előzmény #171996
Én is kacérkodtam a Kefalóniai kirándulás gondolatával, aztán mégis kihagytuk. Én ha tehetem, inkább magam szeretem felfedezni a dolgokat... Egy heti látnivalót bőven tartogat Zante is, majd ott eldöntitek belevágtok-e.
A mi csapatunkból voltak néhányan odaát, de nem voltak elégedettek, volt a programnak olyan része, ami már nem is fért bele az időbe. Ez állítólag nem gyakori, de azokat akik akkor mentek át, ez nem vígasztalta.
A mostani árakról írhatnának, akik az idén voltak a szigeten... icon_rolleyes.gif
Mi a reggelinél szoktunk némi trükköt bevetni, itthonról viszünk ezt-azt, pl. sonkát, sajtot. Ezek igencsak többe kerülnek kint, mint itthon. Így csak a pékárut szoktuk hozzá venni, meg még amit megkívánunk. icon_lol.gif
Pontosan mikor indultok, mennyi időd maradt még tervezgetni?
  Zsokri | #172012 Üzenet | 2011-08-04 12:13:24 | Válasz a #171998. hsz-ra Előzmény #171998
Szia Melus icon_smile.gif
Huszadikán indulunk, úgyhogy azért még van időm, de már annyi anyagot kaptam, meg gyűjtögettem, hogy csak na... Igazából fel lehet ennyi idő alatt is készülni, csak utálok kapkodni.
Teljesen egyetértek abban, hogy kevés az egy nap - nem is teljes nap ráadásul - Kefalóniára. Igazából csak azért kacérkodom velem, mert a közeljövőben nem túl sanszos, hogy eljussunk ide, nincs is tervbe véve még egy ideig, úgyhogy gondoltam ízelítőnek nem rossz. Persze nyilván sem időben, se anyagiakban nem túl megérős, úgyhogy lehet, hogy tényleg kimarad.
A reggelit mi is mindig így oldjuk meg (vaj, sajt, szalám stb), pékáru meg zöldség frissen kint: de általában busszal megyünk, most meg repülővel, nem tudom ezt bemerjem-e rakni...
  AgnesH | #172025 Üzenet | 2011-08-04 13:05:31 | Válasz a #172012. hsz-ra Előzmény #172012
Sztem vigyél nyugodtan vákumcsomagolt dolgokat. Mi is vittünk repülőn békebeli májkrémkonzervet ami jól is jött, mert nagyon unalmas és kevés volt a szállodában a reggeli. A péksütemények és zöldségek árairól sajnos nem tudok túl sokat, mi max gyümölcsöt vettünk 1 kg kopaszbarack és 4 db szilva kb 4 euro volt. Dinnyét mindig ajándékba kaptunk jártunkban-keltünkben icon_biggrin.gif. 1,5 l viz hűtve 0,9-1 euro, 6-os pakkban 1,5-2 euro. Dohánytermékek drágábbak mint itthon pl: 1 doboz Marbolo 3,5-4 euro/ fajta.
  Melus16 | #172027 Üzenet | 2011-08-04 14:01:43 | Válasz a #172012. hsz-ra Előzmény #172012
Tényleg, ki is ment a fejemből, hogy Ti repültök icon_redface.gif
Lehet, hogy érdemes valami száraz-szalámit, vagy kolbász félét vinned, esetleg néhány páncélost...
A pékáru sem túl olcsó, de nekem nagyon bejönnek icon_lol.gif
Lehet, hogy szokott lenni valahol piac a közelben, esetleg Zante városban. Az idegenvezetőtök biztos tud majd segíteni.
Ha be tudnátok vásárolni zöldségekből, gyümölcsökből, azzal is könnyebben lennétek. Több pénzecske maradhatna másra icon_wink.gif
  Zsokri | #172028 Üzenet | 2011-08-04 14:06:38 | Válasz a #172025. hsz-ra Előzmény #172025
Köszönöm szépen, víz az fontos. Szerencsére dohánytermék nem érint icon_smile.gif
TÉnyleg: páncélos icon_biggrin.gif erre nem gondoltam...bár lehet, hogy nem túl olvadós, és vákuumfóliázott szalám az utat megbírná... No majd meglátjuk mi lesz végül.
  Kmárk | #172037 Üzenet | 2011-08-04 15:14:35 |
Sziasztok!
26.-án indulunk a SZIGETRE, és érdeklődnék Askos park felől. Megközelítés, belépő áráról. Köszi az infókat előre is.
  Melus16 | #172043 Üzenet | 2011-08-04 16:28:50 | Válasz a #172037. hsz-ra Előzmény #172037
Szia kmárk!

Térképet fogtok kapni, akármivel is akarjátok megközelíteni a parkot. Térkép alapján pedig könnyű lesz megtalálni. Kívülről nem látszanak a park méretei, mi jóval kisebbnek gondoltuk, mint amilyen valójában.
A beugró árára már nem emlékszem, de tudom, hogy nem volt drága.
A bejáratnál megkérdezték honnan jöttünk, és kaptunk magyar nyelvű prospektust a parkról, benne minden látnivaló felsorolásával, térképpel.
Mindenkinek adnak egy palack vizet, ha befelé nem kéritek, akkor kifelé adják oda.
Egy jó tanács, cipőt vigyetek, a köves úton való sétához.

http://www.askos.gr/en/zakynthos.askos.stone.park.info.php

Jó készülődést!

Melinda
  Pontikos | #172048 Üzenet | 2011-08-04 17:15:13 | Re:
Zsokri! Mi anno helyi irodánál fizettünk a kefalóniai fakultatívra, és jöttek értünk busszal. Kérdezzetek rá kint. Szerintem megéri átmenni, szép program, és belekóstolsz egy szigetbe, ahová később visszamehetsz, ha megtetszik.
A vásárlással, kajával kapcsolatban: a repülőn nyugodtan tegyél a feladandóba szalámit, semmi baja nem lesz. Kint meg gyümölcsért irány dia/lidl.
  Zsokri | #172146 Üzenet | 2011-08-05 13:49:59 | Válasz a #172048. hsz-ra Előzmény #172048
Pontikos! Nagyon köszönöm, ez igazán praktikus ötlet. Fogalmam sem volt, hogy a kézibe szabad-e ilyesmit tenni.... A nagybőröndbe meg nem mertem, nehogy pép legyen belőle... Ha busszal megyünk, mindig van bent vaj, sajt, szalámi. Ez nagyon bevált, hiszen azt viszem amit szeretek, normális árban. A friss dolgokat persze kint szerezzük be hozzá.
  Josza2 | #172190 Üzenet | 2011-08-05 22:24:12 |
kmárk írta:
Sziasztok!
26.-án indulunk a SZIGETRE, és érdeklődnék Askos park felől. Megközelítés, belépő áráról. Köszi az infókat előre is.

Kedves Márk!
Idézem beszámolómból, amit Askosról írtam:
Askost célozzuk meg, illetve az ottani híres magánkézben lévő vadasparkot. Askos szélén működik ez a kis látványosság, amit egy család üzemeltet. Gyönyörű ősfás területen természetes körülmények között élnek érdekes állatok. Láttunk és megsimogattunk gyönyörű szarvast, láttunk, és kézből etettünk mosómedvéket, láttunk félelmetes vietnámi disznót hatalmas agyarakkal, vaddisznót, megsimogattunk lámát. A területen, szabadon élnek pávák és különleges tyúkfajták. Láttunk egy olajfát, amire azt mondták, hogy legalább 2000 éves. (mindenesetre jól tarta magát.)Egy fiú kísért minket mindenhová és angol nyelven idegenvezetett bennünket, pedig csak ketten voltunk. Igazából nincs benne szisztéma és nem is a helyi élővilág bemutatása a cél, de érdekes és kellemes program. Gyerekkel feltétlenül ajánlom. Mielőtt eljöttünk vettünk az általuk házilag készített kecskesajtból, ami különlegesen aromás, csípős. Úgy magában nem is igen lehet enni, de vajjal és fűszerekkel összekeverve kenyérre kenve isteni. Kínáltak még mézet, meg házibort, de azt már vettünk eleget. . Egyébként is ajánlóm beszámolóm elolvasását, mert talán találtok benne hasznosítható információkat.
A kép is Askosban készült és Ti is találkoztok majd ezzel a szelíd, megsimogatható, barátságos szarvassal:
  Adri79 | #172201 Üzenet | 2011-08-06 09:30:07 |
Sziasztok!

Olvasgattalak titeket megint egy picit icon_razz.gif

És gondoltam leírom a saját tapasztalataimat: mi az utóbbi időben repcsivel mentünk és mindig vittünk májkrémet (olyat, amit nem konzervnyitóval kell feszegetni icon_lol.gif és nem nyomták össze, ügyesen kell becsomagolni), lefagyasztott, szeletelt sajtot, ill. téliszalámit, szintén szeletelve, fagyasztva. Nem lett semmi baja, miután megérkeztünk a szállásra, beraktuk a hűtőbe és jól megettük icon_wink.gif Természetesen nem a kézipoggyászba raktuk, hanem a bőröndbe, csak jól becsomagoltuk, arra az esetre, ha frizbiznének a csomagokkal icon_eek.gif
Tényleg drágábbak kint a sajtok, ill. felvágottak.
Ha meg autót béreltek, akkor a nagybevásárlást, víz, üdítő, borok vagy egyéb szeszes ital, nasik, gyümölcs-zöldség nagyobb helyeken intézzétek, mint Lidl, Dia. Tényleg sokat lehet vele spórolni.

És végül: Kefalónia kirándulás.
Mi is úgy voltunk vele, hogy mostanában sajnos nem jutunk el oda, ezért befizettünk a faktultatívra. Nem az utaztató irodánál, hanem egy helyi görögnél. Szerintem nincs különbség, ugyanaz a program, és a magyar irodánál fizetve sem biztos, hogy van magyar idegenvezetés. Elvisznek busszal a kikötőbe, ahonn átkompoztunk Kefalóniára, ott vissza a buszra. Első állomás: a Szent Gerasimos (a sziget védőszentje) kolostor. St. Gerasimos egy vagyonos arisztokrata családból származott, Athoson volt szerzetes, majd Jeruzsálembe ment 12 évre, ezután Krétán és Zakynthoson tartózkodott. 1555-ben érkezett Kefalóniára. A szent relikviáit a kolostorban lehet megtekinteni.

Aztán voltunk a Drogarati cseppkőbarlangban, nagyon szép, 2 millió éves, 400 éve fedezték fel, 1963 óta látogatható. Mivel nagyon jó az akusztikája, komolyzenei koncerteket is tartanak itt, van egy 1000m2-es terme. A mélysége 60 m és 18 fok van, a páratartalom 90 százalékos. Igencsak mellbe vágott a hőség, mikor kijöttünk icon_lol.gif

Aztán a Melissani barlang tónál: ez egy különleges természeti szépség, Sami városában, egy barlangi folyosón keresztül lehet eljutni a tóhoz. Csónakkal visznek körbe a kis tavon, melynek egy nyitott és egy zárt része van. A tó színe égszinkék, melyet a napsugárzás emel ki. A barlangnak két kamrája volt, de több ezer évvel ezelőtt a barlang teteje beszakadt. A nem túl mély vizű tó közepén egy kis sziget található. A tóban kizárólag angolnák élnek. A görög mitológiában Melissani a nimfák barlangja, a tavat pedig az egyik nimfáról, Melissanthi-ről nevezték el.

Aztán megálltunk a híres Myrthos öbölnél, mely ugyanolyan gyönyörű kék, mint Zantén a Navaggio, ugyanaz a fehér pici kavics borítja, annyi csak a különbség, hogy itt nincs hajóroncs icon_wink.gif

Aztán van még szabad program Argostoliban, a sziget fővárosában. Itt mi "teknős lesen" voltunk, van egy régi híd, amely az autó forgalom elől már le van zárva a rossz állapota miatt, és pont ott sétáltunk, amikor felfedeztünk két teknőst icon_razz.gif Egész idő alatt őket fényképeztük és filmeztük, ingyen icon_lol.gif icon_wink.gif

Ja és volt még ebédidő Agia Efimiában, ahol a híres Korelli kapitány mandolinja c. filmet forgatták Nicholas Cage és Penelope Cruz főszereplésével. Itt az idegenvezető véletlenül pont ajánlott egy éttermet (ő ezért valószínű ingyen ebédet vagy kedvezmény kapott egyébként), de mi nem ott ettünk, hanem a Korelli kapitány nevű étteremben ettünk nagyon olcsón egy isteni gyrost és még sétálgatni is jutott időnk:-) Láttunk jól megtermett kaktuszokat és banántól roskadozó banánfát icon_lol.gif

A program sorrendeket valszeg összekevertem, de a lényeg ez volt, utána pedig vissza a kikötőbe és vissza komppal Zantéra.

Ja és útközben láttunk egy csomó haltelepet is, meg gyönyörű partokat, ill. kefalóniai fenyőket, ami itt nő egyedül a világon.

Üdv.
Adri
  Adri79 | #172202 Üzenet | 2011-08-06 10:05:07 |
St. Gerasimos kolostor

Adri79 | #172203 Üzenet | 2011-08-06 10:21:56 |
Drogarati cseppkőbarlang

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 308 309 310 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu