Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Andra | #22080 Üzenet | 2007-03-07 12:47:04 |
dijuska!
Mi tavaly Vrasnán voltunk a kamasz gyerkõcömmel 2 hétig. Az árak olyasmik ott, mint Sartin.
120 ezret váltottam be, sajnos többre nem futotta. Reggelire ott vásároltam, ebédre azt ettük, amit itthonról hoztam és este ettünk gyrost, fagyit, gyümölcsöt, palacsintát, vettünk kólát, néha beültünk étterembe, persze nem a legdrágább kajákat ettük, magunknak is vettünk apró dolgokat, a családnak is hoztunk apró dolgokat és még egy fakultatívra is telt belõle. Ennyire futotta belõle 2 hétre 2 fõre.
Mi nem jártunk discóba, nem vettünk alkoholt sem, úgyhogy igazán a "kis fogyasztásúak" kategóriájába tartozunk. icon_lol.gif
Nem mondom, meg kellett nézni, hogy mire adok ki pénzt, de végül is meg volt mindenünk, nem szûkölködtünk.
Remélem ez így segített valamit. icon_wink.gif
  Andra | #22081 Üzenet | 2007-03-07 12:51:12 |
Amúgy bankkártyával én se kínlódtam. Azt nem is tudom, hogy ilyenkor nem számítanak-e fel a bankok nagyobb kezelési költséget.
  Dijuska | #22086 Üzenet | 2007-03-07 14:28:23 |
Köszi Andra!
Hoztatok haza a pénzbõl?
Én egymagamnak Korfura vittem 50 ezret és hoztam vissza belõle úgy tizet. Igaz, akkor nem nagyon kellett kajára költeni.
  Dijuska | #22087 Üzenet | 2007-03-07 14:31:49 |
Ja, egy hétre, és 3 fakultatívon voltam. Meg hoztam haza marhaságokat a családnak:)
  Andra | #22096 Üzenet | 2007-03-07 15:06:20 |
Csak egy kis apró maradt, mindent elköltöttünk. Mondjuk én úgy szoktam beosztani a pénzt, hogy amit viszek, abból leveszem a kirándulás pénzt és a maradékot elosztom a napok számával, így nagyjából tudom, hogy mennyit költhetek. Ezzel nem esek abba a hibába, hogy az elsõ napokba vásárolok, mint az õrült, az utolsó napra meg nem marad semmi pénzem.
Az elsõ napokban inkább visszafogom magam vásárlás terén és olyan jó, hogy az utolsó napokon még mindig van sok pénzem. icon_lol.gif

Azt mondják Korfu drágább hely, mint Sarti, úgyhogy az a pénzmennyiség, amit oda vittél, szerintem itt is elég lesz. Legalábbis gondolom. icon_lol.gif
  Dijuska | #22101 Üzenet | 2007-03-07 15:31:33 |
Én olyan 60-70 ezer HUF-ot gondoltam a kedvesemmel kettõnknek. Nem iszunk, nem dohányzunk:)
  Gótika | #22123 Üzenet | 2007-03-07 19:24:38 |
Szia Zsokri!

Már kétszer is voltam a Stelitsában van róla fotóm, ha kell elküldöm.

Maga a szállással semmi baj. a szoba nagyon jó, és szuper a terasz, hiszen amellett hogy nagy, ha a második szinten lesz a szobátok egész Sarti Beac-ig el lehet látni, éjszaka nagyon szép a parti sétány kivilágítása. A tenger morajlása is odahalatszik, oldal irányból is rá lehet látni a tengerre. kb. 50 m-re van a sziklás rész, a hajókikötõ, és a tengerparti bárok, a Relax és a többi.

Ami zavaró lehet az a közeli templom harangzúgása, de ez sem vészes, és a fõtér is közel van, egyedül a "kinti" nagy pékség van egy kicsit távol,
de persze több pékség van a faluban.

Nincs rossz helye, és sokkal jobb mint az Anna.
  BOBOLYA | #22146 Üzenet | 2007-03-08 07:43:30 |
Gótika, a "kinti" az mit jelent? Én még nem voltam Sartin, idén megyünk elõször, ezért érdeklõdöm. Mi a Stamatisban leszünk ami a beach végén van.
  Miskolciutas | #22186 Üzenet | 2007-03-08 14:54:46 |
Sziasztok Mindenki!

Mint irtam,mi már befizettük a szállásunkat,de kicsit másképp alakult,mint ahogy képzeltük/ez biztosan nem, lesz baj,nem is ezt akarom irni!/Olvasgatom is a topikot,és látom,hogy sokan érdeklõdünk házak felõl:milyen a Stelitsa ap.,irjon róla,aki tud...stb.És közben látom,hogy a szállásösszehasonlitó táblázat iránt-amivel lloth annyit dolgozott,milyen kicsi az érdeklõdés.Még csak 26-an szavaztunk,pedig most ez nagy segitség lenne,ha ezeknek a kérdéseknek ott egy kattintással utána lehetne nézni...tudom,hogy amikor visszajöttünk és frissek az élmények,benyomások,akkor sokkal nagyobb a motiváció,hogy irjunk a táblázatba,de ha addig nem irunk bele,akkor elvész!!!Szavazzatok már ,mert kár lenne,ha érdeklõdés hiányában-amit késõbb valószinûleg megbánnánk- Jox lefujná az akciót!!!!
  Szilvi81 | #22193 Üzenet | 2007-03-08 17:09:37 |
Idén elõször mennénk a barátommal Görögországba, nem tudunk dönteni Sarti ill. Paralia között! Melyik környéken van több látnivaló?Esetleg írna v.ki aki mindkét helyen járt már icon_question.gif
  Gótika | #22194 Üzenet | 2007-03-08 17:27:10 |
Szia Borbolya!

A kintit a Stelitsától értettem. A falu közepén van a nagy pékség de innen még Sarti Beach elég messze van legalább kb. 1-1,5 km.

A Sarti Beach felé az Apollón hotel mellett is nyílt tavaly egy pékség, ez kisebb mint amirõl írtam, de nagyobb mint a fõtér egyik kis utcájából nyíló.

Viszont aggodalomra semmi gond Sarti Beachen nagyon jó a tenger, mi általában oda járunk fürdeni, mert sokszor ha a faluban nagy a hullámzás, és valjuk be vannak akik nem szeretnek akkor fürdeni a beach-en simán lehet élvezni a hullámokat és fürdeni is lehet.

Szórakozni esténként egyébként is a faluban fogtok, így a pékséget jövet- menet útba lehet ejteni. Az igaz, hogy késõ este már nincs akkora választék.

Hidd el nagyon jól fogtok nyaralni, mert tényleg szép hely, és bitos nem fogjátok megbánni hogy Sartira esett a választásotok.
  Andra | #22227 Üzenet | 2007-03-09 07:41:45 |
Szia szilvi81!

Szerintem a Paralia funok Paraliára fognak szavazni, a Sarti funok pedig Sartira, ahogy én is. icon_lol.gif
Paralia egy igazi bulis hely, hatalmas tömeggel. Sartin is pezseg élet, de azért még sincs akkora tömeg, mint Paralián. Nekem Sarti jobban tetszett. Aztán majd a Paraliások elmondják, hogy miért Paralia. icon_biggrin.gif
Látnivalókban attól függ, hogy hogy szeretnétek körbenézni. Fakultatív programmal, vagy saját szervezésben. Szerintem mindkét helyen lehet találni nézelõdnivalót, de nekem Sarti környéke sokkal jobban tetszett. Tele van kis öblökkel, sziklás részekkel, a Narancs partról nem is beszélve, az gyönyörû!!!
Sartiból is eljuthatsz a Meteórákhoz, ahogy Paraliából is, Thessalonikibe is elmehettek, el lehet menni kétféle hajókirándulásra, át lehet menni Neos Marmarasra, Toroniba, szóval én személy szerint Sartit ajánlanám. icon_lol.gif
  Kvalcsi | #22240 Üzenet | 2007-03-09 10:00:42 |
Szia Szilvi!

Egyetértek Andrával, nekem is sokkal jobban tetszik Sarti, mint Parália. Amennyiben sokat szeretnél bulizni, és bírod a nagy nyüzsgést akkor Parália, amennyiben csendesebb (de nem élettelen) helyre vágysz, akkor Sarti, melynek a tengerpartja is sokkal kevésbé zsúfolt.
A Sithon félsziget gyönyörû, fantasztikus kis öblök találhatóak, amiket érdemes mocival, vagy autóval felkeresni. Sartitól nem messze van egy búvárközpont is, ahol akár búvárkodhatsz is.
A látnivalók tekintetében is osztom Andra véleményét. Thesszaloniki kb. azonos távolságra esik mind két helytõl. A Meteórák viszont közelebb van Paráliához, de Neos Marmaras, a Torénosi-öböl vagy az Athos-félsziget Sartihoz van közel.
  Juhi | #22256 Üzenet | 2007-03-09 13:10:40 |
Szia Szilvi!
Én mind a két helyen nyaraltam már, de ahogy Valcsi és Andra is írta, szerintem is Sarti a szebb. Kirándulni is sokfelé lehet menni, és hangulatosabb.
Paralia inkább a bulizós hely, nekem sokszor már túl nyüzsgõs is volt.
  Miskolciutas | #22284 Üzenet | 2007-03-09 18:21:04 |
Én is voltam már mindkét helyen és az idén Sartira megyünk vissza.Már több helyen olvastam errõl a búvárközpontról.Volt már ott valaki?Mennyire kell elõképzettségnek lenni hozzá?És merre van?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu