Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 481 482 483   >
Üzenet
  Geot | #27778 Üzenet | 2007-05-13 20:34:46 | Válasz a #27775. hsz-ra
Ezekszerint ti is a Bella Tours-szal utaztatok? icon_smile.gif
Babett kedves volt és segítõkész, és a sidaris Gábor is rendes idegenvezetõnek bizonyult.
  Erika. | #28369 Üzenet | 2007-05-19 17:06:18 |
sziasztok megy valaki sidarira augusztus 10.-én?
  Süti | #28374 Üzenet | 2007-05-19 18:24:32 |
Én Korfu nyugati partszakaszára szeretnék menni, de Paleokastrica az egyetlen ahova a magyar utazási irodák elvisznek. Legalábbis eddig még nem találtam mást. Azt olvastam, hogy Paleokastrica a legdrágább üdülõhely korfun. Nem tudom, hogy ez csak a szállásokra vonatkozik, vagy a tavernákra is, de mindenesetre eléggé rosszul hangzik.
Volt már esetleg valaki Paleokastricán, vagy más nyugat korfui városban?
Kiváncsi lennék a véleményére!!!
  Banyaveron | #28379 Üzenet | 2007-05-19 22:24:50 |
Hu hát a nyugati part talán a legcsendesebb és igaz legszebb is. Ezért van, hogy elkérik az árát rendesen.
Voltam már ott de csak szigettúra alklamával pár órára hajózni egyet, enni meg fürödni. Gyönyörû hely. Ha télleg nyugira, szépre, tiszta vízre vágysz odamenj ! Az árak nem annyira magasak ott sem talán.
Pedig a sziget többi részére is vannak utak : mi Bella Torus-szal mentünk tavaly Moraitikára busszal.
  Estella | #28383 Üzenet | 2007-05-20 03:05:52 |
Igen, Bella Toursal utaztunk icon_biggrin.gif
Babett stílusán én eleinte meglepõdtem, nem túl pozítiván állt a dolgokhoz, lehet mondjuk, hogy csak rossz napja volt. De miután jobban megismertük rájöttünk, hogy õ nem is olyan rémes, sõt igazán normális icon_cool.gif
(de azért a paraliai idegenvezetõ maradt a kedvencem icon_lol.gif icon_lol.gif )
  Geot | #28435 Üzenet | 2007-05-20 20:06:47 | Válasz a #28383. hsz-ra Előzmény #28383
Picit tényleg furcsa stílusa van.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi tavaly nem mentünk fakultatív kirándulásokra, úgyhogy nem tudom, azokon hogyan viselkedett és hogy vezényelte le a programokat. icon_smile.gif
A megbeszélésen találkoztunk vele és néha összefutottunk.

A sidaris Gábor talán jobban élvezte az idegenvezetést, barátságosabb volt az utasokkal. 2005-ben a hajós és buszos kirándulás is jó hangulatban telt.
  Estella | #28668 Üzenet | 2007-05-23 12:00:09 |
Mi az elején döbbentünk meg. Nagy reményekkel és várakozásokkal megérkeztünk a szigetre, és a tájékoztató megbeszélésen, annyira negatívan beszélt a szigetrõl, hogy, amikor mi visszamentük az apartmanba a bõgés kerülgetett icon_redface.gif

Aztán kiderült, hogy õ imádja a szigetet meg minden, de valahogy nem túl jól tálalja a dolgokat, vagy elég félreérthetõen.

Nekünk a fakultatívnál nem tetszett, hogy abba a likõrgyárba, miért kellett becipelni. Késõbb rájöttünk, hogy itt érdek szálak mozgatják a dolgokat...

A szigettúra nem volt, nagy szám, fõleg, mert azt, amit látni szerettem volna, baromira nem láttam, mert az érdek nem arra vitt.
Sidariban is 1 órát voltunk, de a Szerelem csatornához, már nem vittek el.
  Geot | #28678 Üzenet | 2007-05-23 12:56:26 | Válasz a #28668. hsz-ra Előzmény #28668
Igen, a Kumquat gyár az idegenvezetõknek "érdekesebb", mint a turistáknak. icon_wink.gif
Ami nem is lenne baj, ha a többi (sokkal jobb, szebb) látnivalón nem csak átrohantunk volna, hanem lett volna idõnk tovább nézelõdni.
Mi Sidariból indultunk, úgyhogy a programból azt eleve kihagyták, talán ezért volt több idõnk pl. Paleokastritsára és Korfuvárosra.
Sajnáltam, hogy a Vlacherna kolostorhoz oda se mehettünk...
Összességében mi jól éreztük magunkat. Persze maradt hiányérzetünk bõven, ezért is mentünk vissza tavaly, amikor már robogózva jártuk be a szigetet, majdnem mindent bepótoltunk.

De még mindig lesz mit nézni! icon_redface.gif
  Vojandi | #28682 Üzenet | 2007-05-23 13:16:49 |
Akkor ezek a szigettúrák is megváltoztak már az elmúlt évek során ill. gondolom utazási irodája válogatja.... Nálunk 12 éve az elsõ az Achilleion volt, aztán a Vlaherna-kolostor, a Likõrgyár (de ott nem is voltunk sokáig), Paleokastritsánál csónakázás a barlangokhoz, majd a kolostor, aztán egy kilátó, egy tipikus korfui falu, olajligetek és ezzel vége. Minket Sidarihoz nem is vittek.
  Geot | #28683 Üzenet | 2007-05-23 13:28:15 | Válasz a #28682. hsz-ra Előzmény #28682
Nálunk is volt Achilleion, a kis hídon átsétálás és repülõnézés, Korfu városban bóklászás, likõrgyár (film megtekintése és vásárlási lehetõség icon_razz.gif ), Paleokastritsa (lehetett volna menni üvegfenekû hajókázásra, de kihagytuk), a kolostor, kilátó, hegyi falu, majd haza. Útközben néha megálltunk egy-egy szép helyen.

Szerintem nagyjából minden utazási iroda ugyanolyan vagy hasonló programot kínál. Persze lehetnek eltérések.
  Banyaveron | #28714 Üzenet | 2007-05-23 16:04:56 |
Csatlakozom én is akkor. Télleg szervezetten nem nagy durranás a szigettúra, sem a hajókirándulás. De mi mint 2 lány Estellával nem vállalkoztnk neki egy motoros körútnak. Mivel én még vezetni sem tudok.
Mindeki így saját útját járva jár a legjobban.
az idegenvezetõk árcsak ilyenek máshol is.Csoprtos összejöveteleken vagy kirándulásokon lenyomják a sablonos évek óta monoton szöveget azt jól van õk megtették dolgukat. De tavaly is volt, hogy egy-egy helyen elkaptam a Babettet jókor és akkor csomó újat és még személyes élményket is megosztott. Bennem ezek sokkal jobban megmaradtak.
De hát persze nem lehet mindnekinek szimpi mindneki, õk sem érnek rá 100 emberrel négyszemközt kommunikálni.
  Jox | #29032 Üzenet | 2007-05-26 00:12:48 |
  Kerkyra | #29574 Üzenet | 2007-05-30 21:26:30 |
Szia Süti!
Mi 3x voltunk Paleon, bejártuk a sziget nagy részét, de nem vettünk észre különösebb árbeli különbséget. A szállást itthon foglaltuk (azóta rég megboldogult Jorgos és Eurotours irodáknál). Mi csodásan éreztük magunkat mindhárom évben. Ha homokos strandra vágytok, érdemes motorral a sziget más tájaira látogatni, Paleon sziklás ill. kavicsos a part, és gyakran hidegebb a víz, mint a szemközti oldalon.
Gyönyörû hely!!!
La Grotta Beach, barlangok, Bella Vista kilátó, Theotokos kolostor, cukrászda Lakonesben... Kihagyhatatlan! icon_wink.gif
  Süti | #29694 Üzenet | 2007-05-31 17:29:01 |
Köszönöm, azért ez megnyugtató. Nem tudsz esetleg egy jó, megbízható és persze nem utolsó sorban ólcsó autókölcsönzõt is ajánlani?
(A cukit biztos, hogy megkeressük icon_biggrin.gif )
  Kerkyra | #29698 Üzenet | 2007-05-31 18:38:00 |
Sajnos autókölcsönzõt nem tudok, mi sajáttal mentünk, illetve motort béreltünk (Spiros Bikes, õket viszont jó szívvel ajánlom).
Ha szervezett útra mentek, szerintem érdemes a telepített idvez által javasolt kölcsönzõt megkeresni.
Talán lesz valaki a fórumon is, aki tud Neked autókölcsönzõt ajánlani.
(Bõ egy hónap múlva mi is megfordulunk majd arrafelé... icon_biggrin.gif )
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu