Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 99 100 101   >
Üzenet
  Sziszko | #104025 Üzenet | 2009-06-10 18:09:51 | Válasz a #104023. hsz-ra
Az 1 év stimmel,viszont ha az utazás időtartama beleesik a lejáratba,akkor megcsinálják előbb is mint lejárna.
  Kissas57 | #104036 Üzenet | 2009-06-10 19:31:25 | Válasz a #103796. hsz-ra Előzmény #103796
ha cukros lennél, de nem vagy szerencsére akkor a EUTB kártyára mindent meg kapsz amit az ottaniak és ha fizetni kell itthon visszakapod, ja orvosi igazolás kell róla és az egyéb terápiás kezelésről is, ha van, sajnos tudom napi 4X inzulinozom magam.
de remélem ez senki másra nem vonatkozik -had legyek én az egyedüli-
  Killerlaca | #104042 Üzenet | 2009-06-10 19:45:00 | Válasz a #103953. hsz-ra Előzmény #103953
Nem, de nem is az a lényeg, hogy casco legyen. Hanem ha lerobbansz akkor segítenek fizetnek helyetted....
  Skiccpausz | #104055 Üzenet | 2009-06-10 20:52:18 |
Sziasztok!
Térjünk vissza a Macedon határon kért utasbiztosításra.
Szerény véleményem szerint, ha van bankkártyához stb. kötött biztosítás, akkor elég az átutazás ill. viszaérkezés napjára kötni BBP-t és azt bemutatni. Ebbe nem köthet bele, hiszen amíg az országon keresztül haladsz addig van biztosításod!
  Dobaki2 | #104083 Üzenet | 2009-06-11 07:16:11 |
Az utasbiztosítás megkövetelésében a macedonok megelőztek minket! Úgylátszik ők okosabbak min mi. Ma Magyarországra bárki beléphet utasbiztosítás nélkül (az EU-s állampolgároknak jár alanyi jogon az ellátás, ha az országukban biztosítva vannak), melynek a következménye az, hogy egy esetleges betegség baleset következménye miatt az állam sok-sok milliós kárt szenved. Gondoljátok csak át, hohy kelet Magyarországon hány pl. ukrán szenved balesetet akiket meg kell gyógyítanunk úgy, hogy nincs biztosításuk. Amikor felgyógyulnak, elhagyják az országot (nem lehet erővel visszatartani), és az állam meg szaladhat a gyógyítási költség után. Ezt korábban eljátszották a gyerek szülésekkel is. Furcsa módon sok ukránnak Magyarországon jöttek elő a betegségeik, illetve tört rájuk a szülési fájdalom. Mi magyarok meg szépen fizethettünk helyettük is.

Hát tulajdonképpen ezt előzik meg a macedonok az által, hogy utasbiztosítást követelnek a belépőktől. Ez egyébként jogos. Ugye?

Egyébként meg túl van misztifikálva ez a biztosítási dolog. Vegyük már tudomásul, hogy ha utazni akarunk, akkor annak feltételei vannak. Végül is Magyarországon is fizetjük a biztosítást folyamatosan az Egészségbiztosítónak. Elvileg az egészségbiztosítónak is lehetne olyan szolgáltatása, hogy emelt összegért nem csak az Eu-s tagálamokban, hanem azo kívül is fedezné a költségeket. Igazán nem is tudom, hogy miért nem csinálják, ha egyszer a magán biztosítóknak megéri?
  Antero | #104089 Üzenet | 2009-06-11 08:08:54 | Re:
kissas57 írta:
ha cukros lennél, de nem vagy szerencsére akkor a EUTB kártyára mindent meg kapsz amit az ottaniak és ha fizetni kell itthon visszakapod, ja orvosi igazolás kell róla és az egyéb terápiás kezelésről is, ha van, sajnos tudom napi 4X inzulinozom magam.
de remélem ez senki másra nem vonatkozik -had legyek én az egyedüli-

nem Te vagy az egyedüli / 6X inzulin -2 pen /
" itthon visszakapod"... OK , Az inzulin k..-va drága pl. ha törik az ampulla ;
v.a mérő.... nem kevés pénzt kellene helyben kifizetned.
Nincs rendesen szabályozva az sem , hogy a pent felviheted -e a gépre ....márpedig kéznél kell lennie ! Inzulin = életmentő gyógyszer
Athenban majd rámugrott 3 kétajtós szekrény , de sikerült ledumálni őket és elsőként kerültem a gépre ; soronkívül előre vittek a marcóna legények amikor nagynehezen megértették mivel is lövöm magam.... icon_smile.gif
Az igazolásom( angolul) nem érdekelt senkit ; nem értették .../?/
  Kissas57 | #104131 Üzenet | 2009-06-11 12:15:50 | Válasz a #104089. hsz-ra Előzmény #104089
Mindenütt vannak "fontoskodom, tehát vagyok" emberek, nekem nem volt még soha problémám, ha kérdezték, mondtam, hogy diabétes és kész, mindig viszek magammal 1-1 tartalék patront és persze tűt is min 3-at a mérőt meg itthon hagyom, mert sajnos már van tapasztalatom, ha van valami gond és még egy nagyon fontos, hogy a gyógyszereket a gyári csomagolásba és nem "ömlesztve" kell vinni.
icon_smile.gif
  Kissas57 | #104137 Üzenet | 2009-06-11 13:02:41 |
a legjobb biztosítás: icon_smile.gif

Tom éveken át próbálta leküzdeni örökös szorongását, de hiába. Egyszer azonban barátai észrevették, hogy megváltozott.
- Sokkal nyugodtabb vagy, mint régen. Mi történt? - kérdezték tőle.
- Találtam egy embert, aki aggódik helyettem, heti 1000 Dollárért. - felelte Tom. - Azóta nincs semmi problémám.
- Heti 1000 Dollár? De hogy tudod ezt kifizetni?
- Kit érdekel? Legyen ez az ő gondja!
remélem nem nagy off-olás icon_confused.gif
  Cicmarek | #104196 Üzenet | 2009-06-11 19:56:00 |
Sziasztok!
Korábban volt szó az E111-es nyomtatványról, ebben a topikban. Gondoltam bemásolom ezteket a sorokat, amit most olvastam egy utazási honlapon.

Az E 111-es nyomtatvány használatát nem javasoljuk, ugyanis csak a városi kórházban fogadják el és ott sem mindenre. Ezért ajánlatos teljes körű utasbiztosítást kötni, amely az utazás teljes időtartamára szól. Ezzel megkímélhetik magukat a felesleges költségektől és egyéb kellemetlenségektől. Ha megfelelő biztosítással rendelkeznek, az orvosi ellátás ingyenes. Az orvos által felírt gyógyszert a gyógyszertárakban tudják kiváltani. A kifizetett összeget a biztosító utólag kifizeti Önöknek.
  Firkamano | #104296 Üzenet | 2009-06-12 16:57:58 | Válasz a #104089. hsz-ra Előzmény #104089
Sziasztok!

Akkor is fizet a biztosító (ill. odaadja itthon a pénzt), ha csak gyógyszert veszek? (csak ha az orvos írja fel?)
  Sóki András | #104298 Üzenet | 2009-06-12 17:22:58 | Válasz a #104296. hsz-ra Előzmény #104296
Minden Eu. állampolgár az adott országban lévö tb. támogatás kapja meg.
Te is annyit térítésidíjat fizetsz a patikában mint a görög.
  Katerina | #104378 Üzenet | 2009-06-13 19:02:08 |
Firkamano!
Mikor én tavaly elrontottam a gyomrom Sartin, csak odaadtam az utasbiztosításomat és már kaptam is ingyen az injekciót 2x egymást követő nap!!Konzultált velem az orvos, nagyon kedves és segítőkész volt.
  Katerina | #104379 Üzenet | 2009-06-13 19:05:10 |
Én nem hiszem, hogy csak városi kórházakban fogadják el az EU egészségkártyát, mert akkor nem mondanák a hosszú időre kiutazó diákoknak, hogy azt váltsák ki, mivel az utasbiztosítás számukra cseppet drága lenne annyi időre (több hónapra)...
  Dobaki2 | #104410 Üzenet | 2009-06-14 09:36:12 | Válasz a #104379. hsz-ra Előzmény #104379
Nem hinni kell, hanem tudni!!!!!!!

Ismétlem az EU-s egészségbiztosítási kártyát a magán praxist folytató orvosok nem fogadják el.

Ez így van Magyarországon is!!!!!! Ha elmegyünk egy maszek orvoshoz az kiröhög ha a fizetés helyett a TAJ kártyát lobogtatjuk. Ugye?

Az üdülőhelyeken meg nincs állami orvos, hanem szinte kizárólag maszek orvosok vannak. A kint dolgozóknak elvileg nem is kell EU-s egészségbiztosítási kártya, mivel csak hivatalosan dolgozhatnának, amikor kötelező bejelenteni őket. Tehát a fogadó országban lesz biztosításuk. Persze más kérdés a fekete munka!!!!!!!!!!!
  Triznyak | #104447 Üzenet | 2009-06-14 14:11:40 | Válasz a #104410. hsz-ra Előzmény #104410
"Ez így van Magyarországon is!!!!!! Ha elmegyünk egy maszek orvoshoz az kiröhög ha a fizetés helyett a TAJ kártyát lobogtatjuk. Ugye?"

Nem feltétlenül. Orvosa válogatja, van amelyiknek szerződése van az OEP-ral. Velem már előfordult, hogy a fogorvos elkérte a kártyát és nem kellett fizetni olyan ellátásért amiért az államinál sem kell fizetni.
Aztán, hogy ezt az orvos közli-e a pácienssel, az már más kérdés.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu