Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Csutek | #11572 Üzenet | 2006-07-15 20:27:32 |
Biztos vagyok benne, hogy kellemes lesz a csalódás. Én valami arab étteremben ettem Pesten. Nagy csalódás volt a göröghöz képest.
  Rekuc | #11603 Üzenet | 2006-07-16 13:57:00 |

ez sem rossz icon_smile.gif
  Ildi74 | #11724 Üzenet | 2006-07-17 10:18:56 |
Mondjuk a gyrost is itthon fõleg arabok készítik, nem görögök. Mikor elõször ettem kint, teljesen meglepõdtem, hogy hogy kerül bele a sültkrumpli? Teljesen más a görög és az arab elkészítési mód, de én mind a kettõt szeretem icon_smile.gif))
  Jox | #11752 Üzenet | 2006-07-17 12:37:09 |
  Csutek | #11753 Üzenet | 2006-07-17 12:47:46 |
Ma a tv-ben láttam, hogy a görögök hogyan készítik a baklavát. Szegfüszeget csak a tetejére raknak. Minden szeletbe beleszúrnak egy egészet. Szerintem kint mézzel készítik és nem cukorsziruppal. Bizonyára azért finomabb.
  Andra | #11757 Üzenet | 2006-07-17 13:14:09 |
Jox, ezt miért csinálod velünk? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Nagyon szuper ez a kép! Bár ott ülnék!! icon_cry.gif
  Andra | #11759 Üzenet | 2006-07-17 13:15:27 |
Csutek írta:
Ma a tv-ben láttam, hogy a görögök hogyan készítik a baklavát. Szegfüszeget csak a tetejére raknak. Minden szeletbe beleszúrnak egy egészet. Szerintem kint mézzel készítik és nem cukorsziruppal. Bizonyára azért finomabb.

Ezek szerint le lehet piszkálni a tetejérõl a szegfûszeget? icon_lol.gif Az jó lenne, mert akkor szinte biztos, hogy ízleni fog. icon_smile.gif
  Csutek | #11762 Üzenet | 2006-07-17 13:39:09 |
Az tuti! Ha nekem ízlik, akkor neked is. Általában csak annyi cukrot fogyasztok, ami a reggeli kávémba szükséges. Kivéve az elmúlt hétvégét. "Muszály" volt ennem a lányom szülinapi tortájából.
  Andra | #11772 Üzenet | 2006-07-17 14:52:19 |
Boldog szülinapot utólag is a lányodnak. A fiamnak meg most hétvégén lesz. icon_smile.gif

Megfogadtam,hogy az idén minden tavaly kimaradt édességet meg fogok kóstolni. Lehet, hogy hazafele két ülést kell majd a buszon adniuk, hogy elférjek. icon_lol.gif De az sem érdekel. MINDEN finomságot meg akarok kóstolni. icon_smile.gif
  Csutek | #11776 Üzenet | 2006-07-17 15:43:46 |
Köszi a lányom nevében is. A fiadnak minden szépet és jót kívánok, ami a boldog élethez szükséges!!!!!!

Mindent bele. Meg kell kóstolni mindent, ami szimpi.
Én sem diétázni megyek G.o.-ba. Azok az ételek különben is egészségesebbek a mieinknél. Ráadásul megfogadtam, hogy ha haza jövök, újra megtanulok úszni. Majd akkor leadom a felesleget. Te is biztosan találsz magadnak egy egészséges fogyókúrát.
  Rebeka | #11780 Üzenet | 2006-07-17 16:22:43 |
Látom a sütik a téma. Nos én már pár éve nem mertem kinn sütit enni olyan rosszak voltak a tapasztalataim. Nekem ezek az olajos, túlédes dolgok nem jönnek be. Három éve pár falat után a kukában landoltak a sütik és még órákig éreztem azokat amik mégis lejutottak.
De az idén Parálián erõt gyûjtöttem olyan jól néztek ki. Nem tudom van-e másik olyan pék ahol süti is van, én csak ezzel a bolttal találkoztam. Kellemes meglepi ért. Két pult volt: az egyikben szemmel láthatólag az általam ismert dolgok, a másikban is hasonlók, de nem voltak túl tömények, szerintem nem mézzel, csak enyhébb cukros sziruppal készültek. De ez természetesen csak utólag derült ki. icon_lol.gif Lehet, hogy most hülyeséget írok? Mindenesetre én az utóbbiból választottam és nem bántam meg. Isteni finomak voltak, sajnos már nem volt hely hazafelé a hûtõtáskában, hogy haza is hozzak. Azt hiszem valamennyi 1,6 euro volt, kibírható.
Nekem ugyan nincsennek gondjaim a kilókkal, de szerintem az egyéb ételük kevésbé hízlaló, pár süti bõven belefér.
Amit még nagyon szeretek (és mit nem kinn icon_wink.gif icon_lol.gif ), az a kalács. Nem tudom mindenhol kapható-e, de Makragialosban isteni finom volt. De talán tavaly Parálián is vettünk, de nem teszem rá a nyakam. Érdemes reggel lemenni a pékhez, bár nem túl gazdaságos. Annyi finom péksütemény van szinte mindenhol, hogy nem elég a nyaralás a végigkóstolásukhoz.
Egy szó mint száz: egyszer élünk!
  Csutek | #11804 Üzenet | 2006-07-17 19:10:27 |
Szerintem a cukorral készült sütik édesebbek mint a mézes. Nem tömény mézet öntenek rá. Ahhoz is tesznek vizet, hogy fel tudják forralni. Szerintem a sütijeikhez vajat használnak, nem olajat. Nagyon édesek a sütik, de még sem olyan tömények, mint pl. a mi tortáink. Sok ehetetlen a rengeteg margarintól és cukortól. Semmi természetes anyagot nem tartalmaznak. Sok olyan gyümölcs tortánk van, vagy éppen a fagyi, ami soha nem látott gyümölcsöt. Kizárólag aromát. A tejszin sem tejszin, hanem valami növényi hab. icon_mad.gif
39 nap múlva indulok görög sütit enni. Az majd energiát ad a következõ utamig. icon_lol.gif
  Rebeka | #11811 Üzenet | 2006-07-17 20:09:24 |
Nos ami rossz sütit ettem az tuti tiszta olaj volt. Valószínüleg ott nem készítették jól (Pefkohori), nekünk elvette két évre a kedvünket a sütizéstõl. Az hogy az idén mézes vagy cukros volt-e a szirup nem tudnám igazán megmondani, de nekem, az én ízlésemnek megfelelt. Nem volt annyira tömény mint a rossz tapasztalatu elõdje. El is határoztam, hogy a késõbbiekben bátrabban kóstolgatok. De az idén is a második hét vége felé szedtük össze a bátorságunkat, már nem sok egyéb alkalom volt, fõleg mivel nem Parálián laktunk. Ezért mondtam, hogy a sütik terén nincs sok ismeretem, de ezen sürgõsen változtatni akarok. Más dolgok, mint pl. a "szmötyik" icon_lol.gif (értsd alatta taramosalata és társai) már sokkal tájékozottabb vagyok, elég sok ételt sikerült már kipróbálnom szerencsére. Nem állítom, hogy mind bejött, de általában imádom õket.
  Csutek | #11816 Üzenet | 2006-07-17 22:15:38 |
Szerintem mindent ki kell próbálni ami guszta. Egy településen belül is különböznek az ízek. A nemzeti eledelek elkészítése tájanként változik. Van ahol a vendégért élnek, és van ahol a vendég van a helyiekért. Ez meglátszik a szolgáltatásokon. De gondolom ismered a külömbséget. icon_wink.gif
  Vojandi | #11818 Üzenet | 2006-07-17 22:29:48 |
Én nem bírom megenni ezeket az édességeket. Eleve nem vagyok édesszájú, de ahogy Rebeka is írta, ezek a leveles tészták nekem is olyan sikamlósak, olyan olajosnak tûnnek. A mézet meg alapjában utálom. Én ránézni sem tudok ezekre a dolgokra, így lehet hogy szegényebb maradok pár tapasztalattal, hogy még csak eszembe sem jut ezeket kipróbálni, de annál szívesebben adom ki az ezen spórolt pénzt a tengeri kütyükre, amiket meg közületek páran nem tudnának megenni. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
Szóval mindenki azt próbálja ki, amit jónak lát....de azért már nem tudom, ki írta az idei útja után, hogy rossz elõérzettel, de kipróbálta a polipot és nagyon ízlett. Én hiába próbálom ki a mézes-mázos dolgokat, ha nem szeretem az édeset, de aki még sosem próbálta a tengeri herkentyûket, legalább kóstoljon egyet ismerõseinek a tányérjából. icon_smile.gif

Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu