Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 312 313 314 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Jenike | #115884 Üzenet | 2009-08-30 16:48:58 | Válasz a #115862. hsz-ra
Sziasztok!

Lehet, hogy kinevettek, de már a jövő évi nyaralás mocorog bennem. Elsősorban Kréta keleti része foglalkoztat minket és azok a látnivalók, amiket idén kimaradtak az útitervből.
Még Santorini is érdekelne. Az előzetes tervekben szerepelt, hogy Krétáról átutazunk egy napra, de sajnáltam rá az időt és a pénzt.

jenike
  Verka | #115887 Üzenet | 2009-08-30 17:06:42 | Válasz a #115884. hsz-ra Előzmény #115884
Szia Jenike! icon_smile.gif

Szerintem itt mindenki megért Téged! icon_smile.gif Tavaly én is ugyanígy voltam, alig jöttünk haza, máris a jövő évet terveztem! És a többiek is... icon_smile.gif

Megnéztem a képeidet én is, nagyon jók és rengeteg helyen voltatok! Nekem is olyan "honvágyam" lett egyből, mint Zsebkutynak, rögtön utána a saját képeimet is végignéztem, és ha most kellene eldöntenem a jövő évi nyaralást, akkor biztos újra Kréta lenne! icon_wink.gif

Santorinire szerintem érdemes pár napot rászánni, és kényelmesen végignézni a legszebb városait. Abból a pénzől, amit a fakultatívra költenél az egynapos Santorini útra, abból szerintem egy vagy akár két éjszakát is eltölthettek a szigeten. Persze ez csak egy javaslat, a jövő évig még rengeteg időd van mindent alaposan megtervezni, ahogy Nektek a legjobb! icon_smile.gif
  Barbi78 | #115912 Üzenet | 2009-08-30 21:05:42 |
Sziasztok!
Tudnátok valamilyen információt mondani, hogy milyen falu Gouves? Milyen a part, hangulat stb? Voltam már 2x Krétán, de az nagyon régen volt több mint 10 éve.
Nagyon köszi!
  Tabi | #115940 Üzenet | 2009-08-31 08:27:28 | Válasz a #115884. hsz-ra Előzmény #115884
Szia Jenike!

Fantasztikusak a képeid!!!! icon_lol.gif icon_lol.gif
Nem is csoda, hogy tervezed a jövő évi nyaralást, nagyon megértelek. icon_lol.gif

Santorinire azt gondolom tényleg nem elég egy "gyorsan, drágán átugrok és a szikla tetején körülnézek majd vissza" típusú kirándulások. Tavaj mi 12 napot voltunk ott és komótosan autóval bejártuk a szigetet. Ha ennyi időt nem is de kb. 3-4 napot érdemes szánni Santorinire.

Üdv, Tabi
  Tzotya | #115961 Üzenet | 2009-08-31 12:04:09 | Re:
jenike írta:
Sziasztok!

Lehet, hogy kinevettek, de már a jövő évi nyaralás mocorog bennem. Elsősorban Kréta keleti része foglalkoztat minket és azok a látnivalók, amiket idén kimaradtak az útitervből.
Még Santorini is érdekelne. Az előzetes tervekben szerepelt, hogy Krétáról átutazunk egy napra, de sajnáltam rá az időt és a pénzt.

jenike

Szia Jenike!

Nagyon megértelek! Mi pontosan úgyanigy voltunk tavaly mikor hazajöttünk kelet Krétáról.Sok helyen jártunk már Görögországban,de egyik hely sem hatott ránk így mint KRÉTA! Azóta is visszavágyunk,főleg nyugat Kréta vonz most minket nagyon, mert az kimaradt tavaly. És ebben a gyönyörű albumod is megerősit.A nyugati részből csak Rethimnot láttuk,de "ami késik az nem múlik" és reméljük minnél hamarabb újra KRÉTÁN lehetünk!

üdv.Tzotya
  Jenike | #115985 Üzenet | 2009-08-31 15:35:47 |
Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat!
Jelenleg egy Santorini-Kréta kombinációban (egy-egy hét) gondolkodom, de már most felmerült több - számomra vonzó - szigetkombináció is.
Minden fórum lakónak köszönöm a krétai utazásunk előkészítésében nyújtott hasznos információkat!

jenike
  Mamo | #116043 Üzenet | 2009-09-01 11:12:39 |
Sziasztok!
Vasárnap jöttünk haza Kutsunariból, a Sunshine Crete Hotelből. Az Aeolus-sal utaztunk. Erősen húzós a Rodoszi leszállással az út, oda és vissza is kb.egy-másfél órát kellett ülni a gépben, a helyünkön. ( Pestről indulás 14.20 körül -kicsi késéssel-, a szállásra érkezés 22.30 körül.) Ezt leszámítva, gond az utazással nem volt. A telepített idegenvezető Kádár Barna kedves, segítőkész ember, mi ugyan fakultatív programon nem voltunk, de az autóbérlésnél, a repülőtéren teljesen korrekt munkát végzett. A szállásról és az ellátásról csak jót mondhatok. Az időjárás már egy kicsit vegyes értézeseket vált ki, mert a nyaralás első felében nagy szél volt, néha kifejezetten dühöngő.(snorkellezésre nem kifejezetten alkalmas icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ) A tenger kb.24-25 fokos volt. Az utolsó 3 napban viszont kifogástalanul "nyaralós" meleg volt, szélcsenddel. A tenger alatti élővilág a szállodánál elég "szegényes", bár a párom murénát is látott, sikerült is lefilmeznie. A tengerfenék a part mentén aprókavicsos, szeméttel tarkított, beljebb néhány sziklatömb, tisztább, halban, uborkában gazdagabb vidék volt. Polipot is csak egyszer láttunk.
Mi 4 napig autókáztunk, dél, kelet Krétán barangoltunk.
Gyönyörű a vidék!!!!
Üdv:Mamo
  Gáborpapo | #116100 Üzenet | 2009-09-01 20:04:12 | Válasz a #116043. hsz-ra Előzmény #116043
Szia mamo!

Köszi a beszámolót! Bár már mi is írhatnánk! Mert akkor már biztosan tele lennénk élménnyel. Most meg csak a várakozás.Izgul a "csapat" rendesen többek között az időjárás miatt is. Ilyen későn még soha nem voltunk. A Rhodoszi leszállás állítólag minket nem érint ha Pozsonyból indulunk, de az az út biztosan hosszabb lesz Pozsonyig mint a 1,5 órás várakozás a Rhodoszi reptéren. Egyenlőre annyit se tudunk , hogy reggel avagy este indulunk??????
Remélem , hogy azért nem mindent az utolsó pillanatban fogunk majd meg tudni.
  Relax | #116113 Üzenet | 2009-09-01 22:21:07 | Válasz a #116043. hsz-ra Előzmény #116043
Szia Mamo!
Szinte ugyanazt az élményeket élted át, mint én júniusban. A gép indulás ugyanígy kis késéssel, rodoszi kitérő, éjszakai megérkezés. Mi éjjel negyed 12-re értünk Makrigialosra, a Koraliba. Az idő detto ilyen volt, annyi különbséggel, hogy szerencsére csak egy napig volt ez az őrült szél, utána a 35 fokos meleg, kellemes enyhe széllel. Barnáról is csak jókat mondhatunk, nagyon szimpatikus, kedves és segítőkész idegenvezető. Szintén 4 napig béreltünk autót icon_smile.gif gyönyörű helyeket láttunk.
A férjem búvárkodás közben talált egy polip "lakot". A polip minden nap teletette a "fészkét" maroknyi méretű, gyönyörű fényes csigaházakkal. Valószínűleg azt ette, aztán a férjemnek csak a csodaszép üres csigaházakat kellett felhoznia. És ez másnap kezdődött előlről, mire délután lemerült, már oda voltak "készítve" az újabb adag csigaházak icon_smile.gif A szálláson mindenkinek jutott egy-egy darab icon_biggrin.gif
  Macsosz | #116253 Üzenet | 2009-09-02 20:27:55 | Válasz a #115961. hsz-ra Előzmény #115961
Szia Tzotya icon_biggrin.gif

Mi is erős hiányként éljük meg Nyugat-Krétát!
Erre a Szigetre nem elég semmi idő icon_exclaim.gif

Reménykedtünk,h.az Ibusszal most összel sikerül odakeveredni,de Rodoszt dobta ki a gép-sebaj icon_exclaim.gif
Jövőre talán szerencsénk lesz és megyünk nyugatra icon_exclaim.gif -és talán újra összefutunk Krétán icon_razz.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  WhiteFrost | #116280 Üzenet | 2009-09-03 07:51:47 | Válasz a #116253. hsz-ra Előzmény #116253
Szia Macsosz!

Csodás helyre mész csak most látom, de azért nekünk is hiányzik Kréta. Sajna a férjem nem tudtam meggyőzni egy újabb Krétai kiruccanásra, majd máskor. icon_confused.gif
  Tzotya | #116300 Üzenet | 2009-09-03 08:59:34 | Re:
[quote="macsosz"]Szia Tzotya icon_biggrin.gif

Mi is erős hiányként éljük meg Nyugat-Krétát!
Erre a Szigetre nem elég semmi idő :!

Szia Macsosz icon_cool.gif

Szivemből szóltál icon_exclaim.gif Talán jövőre találkozunk,de olyan messze van még icon_cry.gif
Látom nagyon szép helyeken jártál idén és még hátra van Rodosz icon_exclaim.gif
Mi is most jöttünk meg pár napja nagyon szép nyaralás volt,majd az album is készül,de Krétát nem pótólja semmi icon_exclaim.gif,ha csak a fényképeket vagy a videót nézem mindig könny szökik a szemembe,ez van, rám így hat KRÉTA icon_exclaim.gif

Szia és érezd nagad jól Rodoszon kiss.gif
  Verka | #116307 Üzenet | 2009-09-03 09:50:22 |
Sziasztok tavalyi Krétások! icon_smile.gif

Látom szépen összegyűltünk itt, úgyhogy én is leírom, hogy Krétával kapcsolatban szerintem mindenki ugyanígy érez... icon_smile.gif
  WhiteFrost | #116318 Üzenet | 2009-09-03 10:47:47 | Válasz a #116307. hsz-ra Előzmény #116307
tavaly jó kis kemény mag összegyűlt aki most vissza vágyakozik Krétára icon_confused.gif icon_eek.gif
  Verka | #116325 Üzenet | 2009-09-03 11:29:09 | Válasz a #116318. hsz-ra Előzmény #116318
Igen! icon_smile.gif Hm... gondolkodom is, hogy talán jövőre Krétára kellene menni... mondjuk egy Nyugat Kréta + Kythira kombinációra... icon_smile.gif Akkor végigmennénk a Samarián, és bepótolnánk a tavalyi elmaradásokat. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 312 313 314 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu