Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 315 316 317 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Breki1 | #127653 Üzenet | 2010-03-03 17:16:20 |
A tavalyi Aelousos idegenvezető nagyon kedves és felkészült volt.

Nekünk odafelé még az is szerencsénk volt, hogy a tesója velünk utazott így végig magyar tájékoztatást kaptunk tőle és még magyar filmet is beraktak volna ha viszünk.

Visszatérve az idegenvezetőre annyira segítőkész volt, hogy mivel terveztünk Lefkada-s kirándulást és ez ügyben kérdeztem tőle a magyar meeting-en, végül őis eljött velünk olcsóbban szerzett kocsit, megszervezte miket érdemes megnézni, így egy igazán feledhetetlen magán fakultatívot töltöttünk 9-en Lefkada-n neki köszönhetően ami a végén elég kalandosra sikeredett icon_smile.gif

Egy problémám volt csak vele, hogy hazautazáskor elfelejtett minket tájékoztatni, hogy egész görögországon átmegyünk keresztben, hogy Sarti -n utasokat vegyünk fel. Ha a tesója nem utazik velünk és tőle nem tudjuk meg mi a helyzet talán máig se tudnánk miért volt ilyen hosszú az út?

Egyébként az Aoleus idei ajánlatában nincs benne a Diogenis? ami szerintem a legjobb hely volt tavaly
  Erika2006 | #127711 Üzenet | 2010-03-04 08:20:38 | Parga
Látom, sokan görcsöltök a pargai kirándulással. Mi önköltségi áron megyünk. Sok helyen jártam már Göröországban, de Parga csúcs.
Mi piszok módon szeretnék menni, le is előlegeztük a szállást, buszunk megrendelve. Néhány szabad helyünk még van, erre keresünk útitársakat (az útitárskeresőben megtalálhattok), hogy ne kelljen pluszt fizetnünk.
Hisz a szállás még módosítható, de a buszt annyi főnek kell fizetni, amennyien vagyunk. És ez a nem mindegy.
Két éve már voltunk ott, kellő tapasztalatunk van minden téren.
Aki szeretne hozzánk csatlakozni, írjon e-mailt, vagy privit, megbeszéljük
A felszállással semmi gond, megoldható.
  Laci.dobos | #127716 Üzenet | 2010-03-04 09:16:37 |
Tegnap befizettük az utunkat Párgára. icon_smile.gif Augusztus 23-szept 4-ig megyünk a Sakis apartmanba. Kértük, hogy ha lehet akkor földszinten szeretnénk lakni. A buszon is foglaltunk magunknak helyet, a sofőr mögötti 2. sorban ülünk majd (az első sorba nem lehetett, mert az 'technikai zóna'), úgyhogy maradt ez. Néztem, hogy eddig, akik foglaltak a buszra helyet...hááát inkább szlovák nevük volt, mint magyar. De remélem nem lesz gond. Gondoltam már arra, hogy viszek dvd-t magammal, aztán berakatom, hátha megteszik, esetleg úgy, hogy magyar hang, szlovák felirat. icon_smile.gif
  Laci.dobos | #127717 Üzenet | 2010-03-04 09:17:17 |
Ja, és az aeolus kínálatában nincsen idén diogenis.
  Breki1 | #127733 Üzenet | 2010-03-04 12:11:47 | Válasz a #127716. hsz-ra Előzmény #127716
Nem Párgá

PARGA

Egyébként a szlovák filmet valószínűleg magyar felirattal nézheted.
Onnan elölről ha nem a fejetek felett lesz jól is látható gondolom.
  Breki1 | #127734 Üzenet | 2010-03-04 12:14:36 | Válasz a #127717. hsz-ra Előzmény #127717
Gondolom nem indokolták miért.

Ez esetben nagyon örülök, hogy tavaly még a valószínűleg egyetlen tengerre néző apartmanjukban üdülhettem.
  Laci.dobos | #127739 Üzenet | 2010-03-04 12:50:17 |
Ja, bocsi. Kicsit magyarosra sikerült. icon_smile.gif

Nem kérdeztem, hogy miért nincs, mert úgyse tudták volna megmagyarázni, csak az lett volna belőle, hogy: "az nincs idén...de ez meg ez van...." És lapozta volna a prospektust a csajszi, és felolvasta volna nekem, amit én előtte már átnyálaztam vagy tízszer. icon_biggrin.gif

Nem is tudom, de inkább nézek magyar hangon filmet, mint szlovákon. icon_biggrin.gif Majd meglátjuk mennyire rendesek velünk...
  Nettike | #127791 Üzenet | 2010-03-04 18:36:12 |
Sziasztok!

Augusztus 30-án indulunk Pargara és lenne néhány kérdésem a szállásunkról. A Bakas apartmanról tudtok valamit? Érdekelne milyen a felszereltsége, milyen messze van a központtól, meg bármi ami vele kapcsolatos. Ha valaki megtalálta térképen azt is szívesen megnézném! icon_smile.gif
Remélem tud valaki segíteni:)
Jön valaki ebben az időpontban?icon_biggrin.gif
  Renault | #127805 Üzenet | 2010-03-04 20:18:02 |
Nettike írta:
Sziasztok!

Augusztus 30-án indulunk Pargara és lenne néhány kérdésem a szállásunkról. A Bakas apartmanról tudtok valamit? Érdekelne milyen a felszereltsége, milyen messze van a központtól, meg bármi ami vele kapcsolatos. Ha valaki megtalálta térképen azt is szívesen megnézném! icon_smile.gif
Remélem tud valaki segíteni:)
Jön valaki ebben az időpontban?icon_biggrin.gif

Szia

Egy kicsit olvass vissza legalább icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Általában az is segit én is meg tettem Parga 1700- nál tartok icon_lol.gif icon_lol.gif
  Asteri | #127808 Üzenet | 2010-03-04 21:28:21 | Válasz a #127791. hsz-ra Előzmény #127791
Szia!

Mi májusban megyünk és a Bakasban lesz a szállásunk.
Utána minden kérdésedre tudok majd válaszolni.

Az Apollonnak ettől az évtől van Pargara útja,és a többi irodának viszont nem volt ide szállásuk eddig.
Én is kíváncsi lennék saját tapasztalatra, mert annyit tudunk róla, ami a katalógusban és a neten szerepel.

Asteri
  Gaby955 | #127819 Üzenet | 2010-03-05 08:55:12 | Válasz a #127716. hsz-ra Előzmény #127716
Üdv a régi és új fórumozóknak!

Idén újból Parga-ra megyünk, szept. 23-án indulunk. A Sakisban foglaltuk le a 8-as apartmant, amit terasz vesz körbe. A háziak nagyon rendesek, tényleg mindig van friss zöldségük, jóval olcsóbban mint a boltan. A "házinéni" Nausica mindig elérhető, bármikor lehet hozzá fordulni, ha valamire szükség van. Pascual a háziúr működteti az egyik vizitaxit is. 2€ volt múlt évben a tarifa Valtos és Parga kikötője között.
A Valtos homokos strand, lassan mélyülő, tiszta. Kb. 8-10 perc alatt kényelmes sétával le lehet jutni. Aki meg túrázni akar, annak ajánlom a Valtos jobb oldalán lévő dombocskát (vagy 25%-os emelkedő) és tovább, végig a meseszép öblök mellett vezető túrautat. Onnan szép időben még Korfut is lehet látni.
Aki inkább a történelemre kiváncsi, vagy csak szeret kocsikázni, meg szép tájban gyönyörködni, az induljon el Ioanniába, az A"-es autópályán és onnan tovább a Vikos szurdokhoz. Eszméletlen szépet fog látni. Olyan kis hegyi falvak, ahol a házak teteje palakővel van fedve, zegzúgos, szúk kis utcáskák. Visszafelé még ott van a csepkőbarlang, a Dodoni Jósda., a szinház, stb.
Mi sem tudtunk mindent megnézni, ezért is kell újból eljutnunk Parga-ra. A városka egy ékszerdoboz, sok-sok lépcsővel, kaptatóval, de minden nap át kell menni, meg kell nézni, mert lassan tárja fel kincseit.
Jó barangolást Mindenkinek.
  Laci.dobos | #127826 Üzenet | 2010-03-05 10:03:54 |
Kedves Gaby!

Azt szeretném kérdezni, hogyan tudjátok azt, hogy melyik szobában lesztek a Sakisban? Mert mi amikor lefoglaltuk, csak azt tudtuk kérni, hogy írják bele azt, hogy földszinten legyünk, ha megoldható...

Ti a házinénivel/bácsival hogyan tudtatok kommunikálni? Beszélnek a görögön kívül más nyelvet?

Az aeolus kínálatában vannak fakultatív utak, szerintetek érdemes befizetni valamelyikre, vagy inkább olcsóbban megússzuk, hogy ha pl hajóútra a kikötőnél keresünk egy hajót, stb.

Előre is köszi!
  Gaby955 | #127834 Üzenet | 2010-03-05 11:07:08 | Válasz a #127826. hsz-ra Előzmény #127826
Kedves Laci!

Mi már törzsutasok vagyunk az Aeolusnál és igy szobát is választhatunk.
Pascual beszél olaszul, angolul és ugy tudom talán németül is. Magyarul nem tudnak, csak egy-két szót. De kézzel-lábbal mindent meg lehet értetni velük. Elég, ha néhány görög szót megtanulsz, a köszönéseket a napszaknak megfelelően, az egészségedre, stb. és már mindent el tudsz intézni.
Pargán az üzletekben, tavernákban mindenki beszél angolul és náhányan németül is.
  Gaby955 | #127836 Üzenet | 2010-03-05 11:18:20 | Válasz a #127826. hsz-ra Előzmény #127826
Kedves Laci!

Az elözöben kimaradt:
Vannak az Aeolusnak fakultativ utjai. Mi egyiken sem voltunk velük, hanem inkább magunk szerveztük a kirándulásokat. Paxos, Antipaxos hajóut 25€ ha magad fizeted. A kikötőből indul 3-4 hajó szinte egyszerre. Ha összeálltok 10-15-en akkor kaphattok engedményt kb 5€-t.
Van egy egésznapos hajóut "szigettura". Aki volt rajta azt mondta szép, de csak hajózás, más semmi. Az Acheron folyóhoz érdemes elmenni, ebéd a folyóparti tavernában, nagyon finom.
Szervezbnek még utat Albániába. Mikor mi voltunk nem volt rá jelentkező, pedig érdemes lenne megnézni. Az egyik legjobban épen maradt római kori városba és egy csodálatos tengerpartra viszik el az utasokat.
Mi autót béreltünk, nem olcsó 30€/nap + kaukcio, amit az autó leadásánál visszafizetnek. Az autót az apartmanhoz hozzák és ők is viszik el. Az A2-es autópálya nem fizetős, nagyon jó minőségü. Arról egy jó térképpel mindenhova el lehet jutni. Az autókhoz adnak térképet is, csak kérni kell, ingyenes.

Üdv:
  Laci.dobos | #127838 Üzenet | 2010-03-05 11:25:52 |
Köszi szépen az infókat!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 315 316 317 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu