-törölt nick 12762 | #113239 | 2009-08-09 11:00:10 | Válasz a #113235. hsz-ra
Hello, Zentai17 ,
Nem semmi kaland volt akkor! Nekem meg még mindig van 12 napom, és a maival együtt még 7 nap meló...
Biztosítással, nk. jogsival, pályadíjakkal, lehúzásokkal kapcs. ban osszál már meg velünk pár tapasztalatot lécci
nemzetközi jogsit sehol nem kértek. a macedónok kérték mindkétszer a nemzetközi zöld kártyát. legjobb már az útlevélbe belerakni, akkor megköszöni nem szól egy szót sem. előttünk egy olasz nem értette mit akar, azzal szivózott egy kicsit....
minket sehol nem húztak le. sőt, alkudtam is rendesen. na nem kaját.a Gyros 2 euró mindenhol.... beültöünk nem egyszer vacsizni, de ott se volt semmi probléma, gyorsan finomakat kaptunk...
ha 1-nél több piát vettem, már engedett.
Autópályadíjak ugyanazok amiket már mindenki irt. a kapuknál 2 perc, csak elő kell készitenk a pénzt.... eurot mindenhol elfogadnak. tankolásnál se volt probléma. mindenhol euróban fizettem. a szerbeknék kb 80 -nal lehet számolni, tehát 1 euro 80 dinár. mindenhol igy számoltam gyorsan ki a benyópénzt és mindenhol stimmelt.
a sétálóutcák tele vannak görög bóvlival, elkérik az árát, én is vettem pár apró ajándékot az itthoniaknak. de ennyi.
Találtunk egy sziklás tengerpart részt, kietlen volt. igaz át kellett mászni néhány életveszélyes sziklát, de utána a part és a viz kárpótolt. tiszta látni a tengerfeneket, apró-nagyobb halakat, sünöket, piros valami állatot, nem tudtam meghatározni, rákokat....
találtam egy partra sodort szakadt halászhálót tele olyan csodás nagy csigákkal hogy csuda. az üzletekben 1 eurót számoltak fel érte. 56 darab van.
ja. odafelé a szerb autópálya végén ahol már 80-nal lehet menni álltak a rendőrök és kapkodták ki az embereket. visszafelé is ahogy elhgyokd macedóniát kb 50 km re kezdődik az autópálya ott állnak.... nagyon sok szerbiában a pályán az útszükítés, ott 120ról 80 - 60 -40 -60 - 80 a sebesség, eléggé oda kell figyelni, néha nincs feloldó tábla, aztán mehet a majom 40-nel. visszafelé ráragadtunk buszos konvojokra, akik sztem már ismerik az utat mint a tenyerüket és a 40-nél is 80-100at mentünk. persze megfelelő követési távolsággal, hogy ha gyorsan befékez ne legyen gond..
egész úton nem volt semmi, csak itthon az m5ön, egy buszos bealudt csomó utassal, férjem dudált mint az őrült mikor már keresztbe ment a 3 sávon. de hála istennek nem történt semmi. felébredt.
Szóval szerinted még mindég érdemes Stavroszba menni, mert több fórumozó elég rendesen lehúzta ezt a helyet! Kérdésem volna: úgy tudom Ti a Sotos apartmanban voltatok, milyenek a mostani állapotok? Az apartman körül hogy sikerült a parkolást megoldani? A főbejárat előtt megy fel az út a hegyre ott tudomásom szerint nem lehet parkolni csak a mellékutcában.
szia Camion!
én szeretem Stavrost, sokfelé bejártuk a környéket.
a Sotos tágas, bár egyszerű és a felszerelése hiányos, pl evőeszköz....,
a parkolás a ház előtt megoldott, abban az utcában ahol a hegyre visz fel az út.
mindennap ott parkoltunk. bőven volt hely.
a környékbeli települések közül Stavros amiben van élet.
a Sotos csendes, bár este a kabócák rákezdenek rendesen. erre aludtam el minden este.
volt koncert, este diszko, meg vannak a fakultativ programok közül a görög est. kocsival a környéket bejártuk, voltunk Asprovaltán, Vrasnán, Statorinin, Olympiádán. kanyargós szerpentinek hegyes úton visz... nagyon szép
Triznyak:
Nem 19,5EUR?
Vagy az első hozzászólásban hibás az adat?
Szerbiában: 4 - 5 - 8 - 2,5 EURO
Vagy macedónnal együtt?
Macedóniában: 1 - 2 vagy 1,5? - 1 EURO
Mert akkor meg 23 vagy 23,5EUR.
Vagy rosszul számolom?
Görög határtól Platamonig hány kapu van?
Tudja vki?
Sziasztok!
28-án indulok Görögbe kocsival.. Jön valaki ugyanekkor? Jó lenne együtt menni
Kb mennyi az egész kör autópályával és matricával mindennegy együtt egy 6-7 l átlagfogyasztású autónál? És kb mennyi idő alatt lehet az egészet ledarálni? Bár nekem még Szeged sincs közel
Köszi
Ja, igen, az első hsz-ben hibás az az 5€. Nem tudom, hogy Jox azt honnan vette.
Professional | #113310 | 2009-08-09 23:51:49 | Válasz a #113305. hsz-ra
Hy.
Nem kötekedni akarok ám
Akkor az első hozzászólásban nem jó az első két kapu ára a 4-5?
Vagy érdemesebb dínárt váltani a határon oszt jónapot?
Mondjuk tankolni euróért fogok még egyszer a szerb-makedón határ előtt vhol.
Arra emlékszem, hogy a busz lejött az utolsó kapu előtt, sztem én is le fogok.
Az egy gyros ára:)
Az tényleg jó lenne, csak sajnos a főnököm valószínűleg nem örülne neki, ha azt mondanám, hogy megyek vissza még egy kicsit.
A görög határig oda-vissza kb. 50eFt, és 10-12 óra, a többi meg attól függ, hová mész Görögországba. Nagyon nem mindegy, hogy pl. Thesszaloniki, vagy Kalamata.