Szerintem mimd a Hydra mind a Ydra jó és végre a Nafplio is helyesen van írva
Viszont azt nem értem eszerint ti a Stella-ban a part felé néző teraszos nyugágyas apartmant kaptátok?
Ezt hogy csináltátok?
Én kétszer is voltam a Stella-ban, de ezeket mindig a gazdag angoloknak stb. tartották fent magyarok az utcai és belső udvarra nézőket kapták.
Breki! Amikor mi 2008-ban az Apollonnal voltunk a Barbaressában, mi is hegy felé néző szobát kaptunk. Tavaly viszont egyénileg mentünk, még nem is foglaltunk előre és közvetlen, tengerre néző, légkondis apartmanunk volt.
A belső udvarra nézett de látni lehetett a tengert is. És reggelente senki nem szólt ránk, hogy kiültünk arra a teraszra. Na meg esténként sem. Így a magunkénak éreztük azt is
A 0 lépés meg arra vonatkozott, hogy mekkora távolság volt atöbbi apartmantól. Legalábbis a Stellához képest. Nekem nagyon tetszett, hogy a partról is csak felszaladtam ha éppen kellett valami és a főutca is közel volt. Szintén 0 lépés ha így vesszük. Nagyon meg voltam elégedve vele ez a lényeg
Nafpliont meg már annyiszor láttam leírva, hogy muszáj volt megtanulnom de az elején én is össze vissza írtam a p-t meg az f-et
Szia
igen a kartyat ugyanugy csak az allami egeszsegugyi intezetekben fogadjak el , mint ahogyan otthon a TB kartyat ,hiszen azzal sem tudsz magandokihoz menni.Es valoban a kis falvakban altalaban csak onkormanyzati ugyelet van hetente ketszer ahol max. gyogyszert irnak fel.
Viszont pontosan ezert fontos hogy mindenki megcsinaltassa hiszen ha nagyobb baj van es mentot kell hivni vagy korhazi ellatasra van szukseg akkor ez a kartya biztos alap.
Itt most konkrétan csak a Stella-ra gondoltam Kyantiban nekünk is tengerre néző erkélyünk volt ott direkt lehetett úgy kérni, de Stellaban nem adták ki magyaroknak ezeket ott mindig külföldiek voltak.
a nyugágyakat engedték használni? Mi első évben a tulaj engedélyével simán vittük a partra, mondjuk második évben már kiírták, hogy magyarok ne használjátok már
Amúgy teljesen egyetértünk a Stella ilyen szempontból nagyon jó, kilépsz az apartmanból és két perc múlva már a tengerben úszkálhatsz.
Keveset voltunk a saját partunkon azt is inkább a vízben napozva a matracon. Meg átmentünk a parttal szemben lévő szikla másik oldalára vizibiciklivel ha éppen nem volt más program.
Úgyhogy a nyugágyakat meg sem kérdeztük.
Nekem egyedül a bárok nem tetszettek, egyszer sem tudtunk elmenni bulizni. aztán inkább a helyiek csináltak egy spontán bulit a parton előttünk. Ott sütögettünk meg gitároztak énekeltek. Igazi görög est volt
Mert olyan szine van a szúnyoghálónak, hogy egyszerűen nem lehet észrevenni, hogy bevan húzva. A mi appartmanunkban is látszott az állapotán, hogy már többször nekimentek.
Sziasztok
Én arra gondolok hogy a Sartitól a korház ahol elfogadták volna a kártyát cc 100Km-re volt.Nekem ez megdöbbentő volt.Amit az "ügyeletről" írtál arról senki nem szolt egy szót se,nekem ez teljesen új volt.-köszi az infót Kriszta.Arról hogy nálunk elfogadják csak annyit hogy az orvosnál elég furcsán néztek rám amikor előkerült a tálcámból és kijelentették ezt ők nem tudják elfogadni mert nem hivatalos.Nekem fúrcsa hogy a saját intézményük állítota ki és mégse jó
Sziasztok!
27 órás buszút után sikeresen megérkeztünk vissza Budapestre! (odafelé ez 28 volt, "hála" a szerbek és macedónok ügyintézésének.)
Tudtam volna még maradni azt hiszem
Semmi eksztrával nem tudok beszámolni, ahhoz képest, amikről már eddig is szó volt. Nem csináltunk brutális túrákat, de pihentünk is, meg strandoltunk is. Csak egy rövid zanza....
Szombaton tizenegy-dél körül érkeztünk, ekkor már el lehetett foglalni a szobákat. Hátulról közelítettük meg, látszott, hogy a Polydor nem csak amolyan "hazaugromegyszendvicsre" apartman. Meredek, felül van eléggé, ráadásul, ha valaki a nagy strandra vágyik, az még a part mentén legalább ilyen távolság. Mi háromszor voltunk, mindannyiszor megtettük ezt kb 25 perces utat. Szombat du. feltérképeztük a terepet a part mentén, kissé szomorúan állapítottam meg, mennnyire be van építve, ráadásul van olyan épület, ami nyilván hotelnek készült, s nem lett befejezve, az kifejezetten lehangoló. A part és a víz tiszta és homokos. Volt aki belelépett sünbe, de szerintem a sekély vízben simán látni mindent, aki mélyebbre megy, vigyen cipőt mindenképpen. Vasárnap egész nap strand, hétfőn pedig mutatkozott némi felhő, ezért Nafplion mellett döntöttünk.Persze mire odaértünk már alig volt, úgyhogy kissé megkapott a nap. Nem egyszerűen van magasan Nagyon tetszett a városka. KEdden Hydra-Spetses, hatalmas élmény a delfinekkel való "találkozás" meg a két sziget is. Szerdán megint csak strand, szokásos túraszerű megközelítéssel. Csütrtökön végül is Athén mellett döntöttünk, ami kicsit csalódás volt (nyilván nem az Akropolisz) bár annak nagyon örültem, hogy végre eljutttunk a görög fővárosba.
Pénteken strand, este pedig Nafplion by night - egészen más, kozmopolita arcát mutatta a város. Igazán felrakta az i-re a a pontot. A tegnapi nap a szokásos huzavona jegyében telt: mikor hagyjuk el a szobát, nekünk miért nincs poggyásszobánk másoknak miért igen, fürödjünk-e a tengerben, hogy tusoljunk ,hiszen egyre melegebb van (mikor mentünk olyan 32 fok körül volt, most már inkább 36) de végülis nem volt semmi gond. Köszönet a Cultur Traveles lányoknak, Krisztának, aki mindenben segített - nem rajta múlott, hogy lecsúsztam Spetsesen az Amygdolatáról (ha jól írom) mindenféle étkezési tanáccsal elátott stb, Ági meg nagyon sok érdekességet elárult Athénba menet.
Nekünk ez a nyaralás így volt kerek, még a buszos utitársak is mind nagyon jó fejek voltak. Rengeteg kép készült, s bár nem hiszem, hogy bármi újat tudnék mutatni, azért majd igyekszem szelektálni, és megosztani veletek.
Szia
igen tudom hogy neha furcsan neznek erre a kartyara a korhazakban valoszinuleg azert mert nem sokat lattak meg ilyet .Ehhez azert meg hozzatennem hogy en itt olyan korhazi recepciossal is talalkoztam mar akihez 2010 re meg nem jutott el az info hogy Magyarorszag EU.
Itt van korhaz Napflionban es Argoszban is az egyik 12 km a masik 30 km Tolotol.
Nalunk az a szokas hogy ha az utasnak orvosra van szuksege akkor az idegenvezeto megy vele (foleg tolmacsolni ) es igy azert jobban elkerulhetoek az olyan kalamajkak hogy a korhaz nem akar elfogadni egy ervenyes kartyat.En ha jol emlekszem ketszer voltam igy utassal korhazban ilyen kartyaval , eloszor el kellett magyarazni hogy mi az es hogy mi is EU vagyunk de aztan nem volt semmi gond 3 Euro vizitdij elleneben ellattak a beteget.
Udv
Kriszta