Szia Betty, hát nagyon rossz lehetett tavaly úgy nyaralni, hogy közben itthon ilyen borzalom történt. Az már nem is nyaralás.
Na, majd az idei jó lesz!!!
Kos szigetre mi is most megyünk elõször. Eddig 2x voltunk Go-ban, mind a kétszer szárazföldi részen.
Megnéztem a hotelkritikás oldalt, de itt kizárólag hoteleket értékelnek, apartmanokat nem.
Mi Lambiban leszünk. Én szerettem volna minél közelebb lenni Kos városhoz, így ez pont jó lesz, mert Lambi és Kos város között csak 2 km van.
Ti melyik irodával mentek? Mi az Aeolussal.
A szállodákkal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, de Kos szigetén belül Tigakinak is nagyon jó a tengerpartja, ezért ott is nézhetsz szállást Magatoknak.
Mi tavalyí voltunk Kos/Lambi-ba a Blue Lagoon Resort Hotelbe csak ajánlani tudom !
Lambi tengerpartja nem az igazi sajnos, de robogóval vagy quaddal simán el lehet menni más szebb partszakaszokra pl Marmari partja a legszebb vagyis a legnyugisabb számomra , családosoknak ajánlom meg nudizóknak
Mindenképpen nézetek el Thermes-hez is csodálatos élményt nyújt !
Lambiból gyalog is el lehet sétálni Kos városba nem mondom, hogy közel van (2-3km) de kb 15 perc alatt megtettük többször is az utat!
Helyi busszal 5 perc és 1,05 euró/fõ a jegy rá.
Ha van kérdésetek írjatok, szivesen válaszolok!
(hamarosan a fotógallériába is lesznek képeim)
Mi a TUI utazási irodától megyünk, de ismerõs az Aeolus is, 2 éve Spanyol országban voltunk az iroda ajánlatával, nagyon jó volt a nyaralásunk, elégedettek voltunk az úttal és a szállodával is.
Nagyon remélem, hogy idén jobb lesz, mint a tavalyi, de szerintem sok idõ kell, hogy aggodalom nélkül legyek a fiam nélkül. 34 éves már, és nem igazán tudunk együtt menni nyaralni, mert vannak háziállataink és valakinek mindig otthon kell lenni aki eláttja õket. Egyenlõre az, hogy együtt menjen az egész család (2 fiú, 1 barátnõ, 1 nagylány és mi a párommal) álom álom édes álom, de szinte lehetetlen.
Találtunk a TUI honlapján több szállodát is, természetesen árban van különbség jócskán az eredi befizetett szállodánál, de vannak különbözõ kedvezmények is. Egyetlen hátránya van még azoknak az üdüléseknek amiket tegnap találtam, hogy mindegyik szeptember 26-tól akciós, nem tudom, hogy akkor milyen idõt fogunk ki. Nem lenne jó, ha egy hét alatt rossz idõnk lenne.
Valika, többször olvastam már utibeszámolódat, nem tudom, hogy az index fórumán is Te szoktál-e írni, csak gondolom, mert a név ugyan az.
Minden esetre ott olvastam a Pyli Bay rosz hírét is Cha-cha írt róla, és nagyon örülök ennek a lehetõségnek, hogy idõben fel tudunk készülni arra, hogy mi is vár ránk, vagy éppenséggel, mit ne hagyjunk ki, mit érdemes megnézni.
Azt nem tudod véletlen, hogy ennek a falat kis szigetnek van egyáltalán szélmentes helye? Krétán is szinte végig fújt a szél amíg ott voltunk, igaz amikor nem fújt akkor meg fulladoztam a melegtõl
Szerintem, ha tudsz menjél ki az utazás kiállításra (Budapesten március 29-tõl április 1-ig), mert ott szinte minden iroda ad 10-15% vásári kedvezményt. Lehet, hogy találsz egy megfelelõ szállást Kos szigetén.
Sajnos nem tudom, hogy milyen az idõ szeptemberben a szigeten, ebben nem tudok tanácsot adni. Idén különben is olyan szélsõséges az idõjárás minden hol, hogy bármi lehet.
Olvastam én is Cha-Cha írását a Pyli Bayrõl. Én ugyan csak kívülrõl láttam mikor mentünk felszedni utasokat, de nekem sem volt valami szimpi. A medence körül alig fértek el az emberek, nagyon zsúfolt volt.
Szélmentes helyet nem igazán tudok, de érdekes módon lent délen Kefalosznál mikor ott jártunk egyáltalán nem voltak hullámok, és a parton sem éreztük a szelet. Ez azért fura, mert ez a szörfözõk paradicsoma a szigeten. A Meltemi itt biztosan kevésbé érvényesül, mert az észak-keletrõl fúj.
Sziasztok én jártam Cha-Cháék szobájában is a Pyli Bay-ben sajnos meg kell erõsítenem , valóban borzalmas volt a hely szinvonala, fõleg ennyi pénzért ..szóval ne menjen oda senki!
Az információk szerint nekünk azt mondták mikor mentünk, hogy Kos-on mindig fúj a szél különben elviselhetettlen lenne az meleg , ez valóban igy is volt, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy elfújja a fejedet Éppen hogy jár a szél..annyi meg kell valóban !
Vannak olyan napok is , de ha szerencsétek van nem találkoztok vele, nekünk a nyaralásunk utolsó 2 napján fújt erõsen (70km/h) és emiatt nem mentek ki a hajók sem nagy bánatunkra így lecsúsztunk a 3 szigetes programról.
Én nem akarok senkit lebeszélni az elõfoglalásról, de mi az utolsó 1 hónapban foglaltuk a szállást nem éppen Last Minute , de majdnem...és így ugyanannyi volt az ár mintha elõre fizettünk volna ...
A Blue Sea Beach Hotelbe foglaltunk szállást 3+ csillagos All Inclusive 142 ezer ft/fõ (ebbe minden benne van repjegy+illeték+biztositás is stb)
De olyan jól jártunk, hogy mire odaértünk már az új szállodai részbe kaptunk szállást ami már 5csillagos és Blue Lagoon Resort a neve:) JA és fõszezonba mentünk azt se hagyjuk ki.....
Szia ferrari!
Mi idén ebbe a hotelbe megyünk szept.10-tõl 2 hétre reggelis ellátással.Tudnál 1 kicsit bõvebben írni a szállodáról?Mi tengerre nézõ szobát kértünk ugye ez nem kamu?Szobák milyenek,személyzet stb.Elõre is köszönöm.
Ian
Ez egy családi vezetésû szálloda. Papa, Mama, és a fiuk. Nagyon aranyosak. A személyzet is az, bár 2-3 fõbõl áll, mivel csak reggeliztetés volt. Mi nem fizettünk be tengerre nézõ felárat, de tengerre nézõ szobákat kaptunk. Közvetlen a tengerparton, szemben a yachtkikötõvel. A szobák egyszerûek, de szépek. Voltam már a Zephyrosnál több csillagos szállodában is, de nem volt ilyen minõségû, mit ez. Az idegenvezetõ nagyon aranyos volt, máshol ezt nem tapasztaltam, pedig ugyanattól a cégtõl voltak kint. Esténként besétáltunk a központba, ami kb 15 perc volt.
A tulajék nem beszélnek németül csak angolul. Sõt ez az egész szigetre jellemzõ, kevesen értik a németet.
Szerintem jó választás a Zephyros, remélem Nektek is tetszeni fog.
Kérdezz bátran , válaszolok!
Ian | #23468 | 2007-03-23 08:36:34 | Válasz a #23331. hsz-ra
Szia ferrari!
Köszönöm a gyors választ,megnyugtattál,hogy jól választottunk.Mi 2 évvel ezelõtt már jártunk itt de akkor 1 másik hotelben,csak az most AI ellátást ad.Nekünk a reggeli bõven elég.Még 2 kérdésem lenne:hûtõ van-e a szobában és a szobák szõnyegpadlósak-e.Elõre is köszönöm.
Ian
A szobában van hûtõ, tv, telefon. Járólaposak a szobák. Van amelyikben zuhanytálca van, van amiben kád. Én az elõbbit részesítem elõnyben, idegen helyen soha nem ülök kádba.
Ian | #23499 | 2007-03-23 16:07:14 | Válasz a #23475. hsz-ra
Szia ferrari!
A nevedhez méltóan megint gyors voltálMég1x köszönöm a válaszokat,ha még lesz kérdésem keresni foglak!
Mi is szept. 26-án mentünk 2005-ben. A tenger 23 fok körül volt, a gyerekek is vígan lubickoltak benne. Legalább 25-28 fok volt. Nekünk még ez is meleg. Egyszer esett az esõ éjszaka, de nem vészes csak 1 órán át tartott. Mi az Atlantisban voltun Neckermannos szervezésben. Ez Lambiban van. Mi a szélbõl nem sokat vettünk észre csak akkor, amikor hajókirándulásra mentünk, de akkor sem volt túl erõs. Az idén mi is a Tui-val megyünk a Kipriotis Village-be júli. 25-tõl.