Szia Haspók ! Igen Vinglafiából ér át a komp 9 perc alatt.Biztos ez a legrövidebb és legolcsóbb. Csak a pontosság kedvéért Pounta a partszakasz , a strand neve. Nehogy valaki elkezdi keresni Pounta városát a térképen aztán csak néz bután! Igazad van tényleg örülnünk kell, csak mindíg Kythira marad le , ahova 17 éve vágyom. De a család még nem járt a Peloponnészoszon , így e szerint kellett összeállítani a programot.
Szia Verka. Lassan indultok, mia helyzet az utilázzal? Végül változott a program? Ahogy olvastam kevés a turista az országban És a szállás árak is le mentek. Ujra foglaltam az egyik szállásunkat ,este hívott a görög ,hogy megőrültem, lemondom aztán újra foglalom? Mondtam ,hogy nem csak ezzel kerestem 20 eurót. Ezt azért írom, mert talán könnyebb lesz alkudoznod az árakból, így ,hogy nincs vendég. Ezen felbuzdulva , még 4 napra nem foglaltam le előre. Valahol Monemvassia alatt szeretnénk ezt a 4 napot eltölteni. Ha hazajöttök írsz egy pár sort az általános dolgokról? Nagyon szép utat kívánok nektek. üdv :kokszi
Az útiláz tetőzik! Már nagyon indulnék, szinte kínszenvedés kivárni ezt a pár napot, de azért telik, telik...
Nem változtattam már az útiterven, ha lesz változás, akkor azt majd ott helyben alakítjuk, ahogy a helyzet adja.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz kevesebb turista és mennyivel lesznek olcsóbbak a szállások. Bár igazából nincs mihez viszonyítanom, mert még sosem jártunk arrafelé... Sok időt nem akarunk a szálláskereséssel tölteni, nem szeretném, hogy ez legyen mindehol a nap fő programja, úgyhogy remélhetőleg könnyen találunk majd jó áron szállást.
Persze, ha hazajöttünk, mindenről írok majd, biztosan lesz jó hosszú beszámolóm, meg sok-sok kép!
Viszont kívánom, bár még addig biztos összefutunk itt a fórumon.
Bár most látom, hogy sok időnk nem lesz eszmét cserélni, mert alighogy hazaérünk, Ti már két nap múlva indultok is!
Hm, akkor majd írok ide a topikba egy kis rövid előzetest, mert a beszámolóm biztos, hogy nem lesz kész annyi idő alatt, mert elég grafomán vagyok...
Ja, egyébként nemrég néztem a culture.gr-en, hogy egy csomó nyitvatartást úgy változtattak meg 2009-től, hogy reggel már nem 8:00-tól, hanem csak 8:30-tól vannak nyitva a főbb nevezetességek, viszont este nem 19:30-ig, hanem 20:00-ig. Pl. az Akropolisz Athénban, Korinthosz, Mükéné stb. Sajnos a "kisebb" helyeknek a nyitvatartását nem frissítik (van amelyiket már pár éve nem...), így azok majd csak helyben fognak kiderülni.
Szia Verka ! A legnagyobb ár csökkenés az 90-72 euró legalábbis amit én találtam . Ezek az utolsó napok tudnak a legrohadtabbak lenni. Nekem ez már mániám ,de a tuti helyekre mindig nyitásra szeretek ott lenni,és akkor van 1-2 óra viszonylagos nyugalom. Emiatt idén is viszünk csörgőórát. Hajnalba keltem a családot/tiszta katonaság/ utálnak érte rendesen. Szóval nem örülök a későbbi nyitásnak,de ez van. A képeket és a beszámolódat nagyon várom . Ennyi rákészüléssel biztos, hogy csodaszép lesz az utatok, hiszen a hely adja magát. 1-2 falu, gyönyörű öböl, vagy hely sunyin biztos bejön majd a képbe, megkoronázva az előre eltervezett programot. Ezt nagyon tudja a Peloponnészosz !Még egyszer nagyon jó nyaralást kivánok ! üdv.kokszi
Most néztem az időjárást, hát azt hiszem, hogy nagyon jó időt fogunk ki! 24-28 fokokat írnak azon a pár oldalon, amit megnéztem, szóval pont remek kirándulóidőnk lesz! Kívánni sem lehet jobbat, mázli, hogy nem 40 fokban kell pl. Mistrashoz vagy Akrokorinthoshoz felmászni.
Sőt, lassan már azon kezdek aggódni, hogy nem fogunk-e pl. Elafonissos gyönyörű strandjain fázni?? Netán pakoljak több melegebb ruhát? A tavalyi krétai utunkra gondolva úgy terveztem, hogy semmi meleg ruhát nem viszünk, de azt hiszem, hogy mégiscsak számításba kell vennem, hogy most azért nem augusztus van és nem is annyira délre megyünk...
Nem jártam ugyan még Peloponnészoszon, de eddigi tapasztalataim alapján bizton mondhatom, sokkal melegebb lesz, mint amit az időjárás-előrejelzésekben olvashatsz. A görögországi meleg valahogy más, mint maga az ország is ugye tudod, miről beszélek? , s sokkal forróbbnak hat a levegő, mint mondjuk itt nálunk, hiába mutatja a hőmérő akár ugyanazt a hőfokot. Különösen igaz ez a szárazföldi részre, ahol sokkal jobban felhevül a levegő, mint a szeles szigeteken, s a Peloponnészosz sem véletlenül annyira erdőtűzveszélyes. Legjobban a görögök ismerik a saját időjárásukat, s ha megbízható forrást keresel, szerintem ez a legjobb: www.poseidon.hcmr.gr Amikor Mykonosra mentünk, ezen az oldalon találtam olyan előrejelzést, ami tökéletesen fedte a valóságot, a második befutó a weatheronline volt, a többi előrejelzés 20-22 fokos csúcshőmérsékletekkel "kecsegtetett", míg a Poseidon (nem is lehetne jobb neve!!! ) 30 fok körülit ígért, s szerencsére neki lett igaza! Hogy mennyit idegeskedtem akkor az időjáráselőrejelzések miatt... Azóta nem hiszem el, ha Görögországba "hideget" jósolnak a nem görögök!
Ahogy megnéztem, néhány napig valóban kevésbé lesz döglesztő a hőség, de ez csak átmeneti állapot lesz, előbb-utóbb biztosan érzitek majd azt a 40 fokot is. Egyébként a lehető legjobbkor mentek el, a jövő héten nálunk végig pocsék idő lesz, míg Ti verőfényes napsütésben kirándulgattok majd, elmerülve a régi idők érdekesebbnél érdekesebb emlékeiben... Biztosan ez a masszív hidegfront hűt majd néhány fokot a görög hőségen is, de nem tart majd túl sokáig, ebben biztos vagyok! Nagyon jó utat kívánok , s már most arra várok, hogy olvashassam a beszámolód és a képeid nézegethessem!
Köszönöm szépen! Már tűkön ülök, de ez az egy nap már a csomagolással fog eltelni és végre nem kell dolgozni, tehát az eszem járhat egész nap a nyaraláson.
Megnéztem ezeket az oldalakat is, de most egybehangzóan mindenhol huszonfokokat jósolnak. Persze Athénban a hét elején lesz a legmelegebb, és ahogy haladunk majd lefelé a Peloponnészoszon, úgy hűl pár fokokat az idő. Kár, hogy nem fordítva, de bánja a fene, csak ott lehessünk már, most úgyis a kiránduláson van a hangsúly, ahhoz meg nem kell meleg! A lényeg, hogy eső ne essen, az pedig nem fog!
Köszönöm Josza! Alig pár nap, és az elvetett mag kikel, már alig várom! És hátha mire visszaérünk, már olvashatom a Ti utatok beszámolóját is, amit olvastam, hogy jól sikerült és nagyon örülök neki!