A La Courva egy kis supermarket. A courva olaszul kanyart jelent. Az üzlet is egy U kanyarban van. Ez lényegében Agios Sostis és Laganas határán van és a környéken indított fakultatívok szinte mindegyik utazási cégnek onnanindulnak. Emiatt mindig vigyázni kell, hogy nehogy rossz buszra szálljon az ember. Mi a Mantos céggel mentunk hajókázni és nekik is onnanindult a busz a kikötőbe Zakynthos városba.
Üdv: Josza
Olvastam az oldalon,hogy dec. 1 kijön az Aeolus jövő évi katalógusa.Ezen felbuzdulva megnéztem neten az ajánlataikat és egyenesen Zakynthossal kezdtem.Tejesen beleszerettem a Lukas apartmanban.Rákerestem a fórumba jókat irtatok róla de mind régi.Idei véleményt tudna valaki mondani róla?Marad ugyan olyan jó mint régen?Meg az érdekelne még hogy milyen arányban vannak szlovákok? Írták,hogy népszerű apartman de mennyire?Korán foglaljunk ha úgy van vagy ráérünk várni? Ilyen gazdasági helyzetbe nem tudjuk mikor foglaljuk...Köszi a választ!
...Tejesen beleszerettem a Lukas apartmanban.Rákerestem a fórumba jókat irtatok róla de mind régi.Idei véleményt tudna valaki mondani róla?Marad ugyan olyan jó mint régen?Meg az érdekelne még hogy milyen arányban vannak szlovákok? Írták,hogy népszerű apartman de mennyire?Korán foglaljunk ha úgy van vagy ráérünk várni?
Szia!
Én bizony régen voltam ebben az apartmanban és tökéletesen meg voltam elégedve vele. Egy másik fórumból viszont idén augusztusban nyaralt ott valaki, aki írt is egy rövidke véleményt, amit bemásolok ide Neked.
Egyébként nagyon népszerű, jobban jársz, ha időben foglalod le a helyet amennyiben tényleg ide szeretnél menni. Nem nagy az egész, hamar betelnek az apartmanok (mikor mi voltunk akkor az időponton kellett változtatnunk, mert már februárban nem volt hely 2 ágyas stúdióba.)
"Mi három napja jöttünk haza a Lukas-ból. Legszíveseben maradtunk volna.... Csak a Kyma tavernába egyetek. A többi a nyomába sem ér pl az Amboula. A medence melletti lépcsőlejárótól kb 2m-re van. Mondjátok meg légyszi a Denis-nek(így hívják a tulajt elöl kopasz, hátul hosszú szőke haja van és kék szeme ami a görögöknél elég ritka), hogy üdvözlik a magyarok akik a mézes marcipános pálinkát adták Neki és két kislánnyal voltak ott. Csodás ételeket ettünk felejthetetlen hangulatban, rengeteg kedvességgel tálalva.
Jövőre mi nagyon szeretnénk visszamenni a Lukas apartmanba. 15 stúdió az egész szépek, tiszták, saját medence a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt! 20 m-re van a part 3m-re a taverna ahol nagyon jók a kaják!
Igaz,hogy magyar pár csak egy volt a többi szlovák,de legalább nem volt üvöltözés és elviselhetetlen viselkedés!"
Képek a Lukas 4 ágyas apartmanjáról és az ottani kilátásról
Amennyiben rákattintasz a bal oldalon található "Fotóalbum" feliratra a nevem alatt és kikeresed a "Zakynthos és Kefalónia 2006." című albumomat, akkor találsz még képeket a Lukasról, a tengerpartjáról és természetesen a sziget egyéb látnivalójáról is.
A "Beszámolók" rovatban pedíg Zakynthosi nyaralásom emlékei címmel írtam elég részletesen a Lukasról is.
Köszönöm a választ!A beszámolódat és a képeidet már csütörtökön megnéztem Még igen képlékeny a dolog még nem döntöttünk.3 lehetőség van ami között nem tudunk dönteni.Hogy marad e ez,jövőre is IBUSZ Fortunázunk vagy befizetünk 1 last minute utra.Jövőre ide szeretnénk menni ,IBUSZ Fortuna ezért nem a legjobb.Aeolus mellet meg még a 10 napos utak és a Pozsonyi indulás is szól.Jóval közelebb van nekünk Pozsony mint Pest.Én ide mennék legjobban.De majd lassan jönnek a katalógusok megnézzük azokat is
Először is BUÉK
Ha minden jól megy, a nyáron ismét Zakyntosra megyünk. Viszont most szeretnénk egyénileg menni, egy nagyobb társaság ismét, és szeretnénk egy egész házikót kibérelni. Szoktak lenni ilyen 10fősök kb. Valakinek tapasztalata nincs ezügyben? Nézelődök a neten,de jobb szeretném ha már valaki által kipróbált helyre mennénk
Sziasztok!
Nincs időm végignyálazni a fórumot, szeptember közepe táján mennénk nyaralni Zakira, de azt olvastam, hogy csak főszezonban járnak a buszok. Szeptemberben is járnak a helyi buszok? Remélem igen és maximum csak ritkítják a járatokat.
Még egy kérdés lenne, tudtok ajánlani (amennyiben lehet az apartmanokhoz közel) jó snorkeling helyet? Vagy bárhol a szigeten olyan helyet ahol érdemes a víz alatt is körülnézni?
Fokra nem tudom, de meleg volt a víz és hosszú ujjút, hosszúgatyát nem kellett felvenni este se. Kánikula a déli órákban volt. Lényeg, végig meleget fogtunk ki. Egy délután borult csak be pár órára, de ahol mi voltunk, nem esett.