Július 12.-én indulunk, így a szállás 13.-tól lesz. Mivel Komárom Esztergom megyéből indulnánk valószínűleg előtte lemegyünk Szegedre és onnan lesz a végleges indulás, hétfőn este. Tavaly direktbe mentünk és a párom vezette le végig a távot, igaz kamionos neki nem volt vészes, de idén nem leszek nyúl Béla és én is fogok vezetni
Terv szerint mi is 12-én indulunk két kocsival de reggel korán peströl és majd a parton kis sátorban meg a kocsiban el éjszakázunk meg pecázunk.Másnap átvesszük a szobát.Én is teherkocsiztam sokat szoval a 16-18 orás vezetés nem gond,de éjszaka álmos vagyok ezért inkább nappal megyünk.Meg tudunk nézelödni is,habár sok látnivalo nincs az autopályákon.
Július 12.-én indulunk, így a szállás 13.-tól lesz. Mivel Komárom Esztergom megyéből indulnánk valószínűleg előtte lemegyünk Szegedre és onnan lesz a végleges indulás, hétfőn este. Tavaly direktbe mentünk és a párom vezette le végig a távot, igaz kamionos neki nem volt vészes, de idén nem leszek nyúl Béla és én is fogok vezetni
Szia Ettika!
Ha úgy döntötök, hogy előtte lejöttök Szegedre, és bármire szükséged van " szeretett " városomban / látnivalók, tranzitszállás, stb. /, csak szólj nyugodtan, mert mindenben nagyon szívesen segítek!!!
Ez kimaradt, esetleg a szegedi tescoban van dinár mert pesten nincs.
-törölt nick 12762 | #122868 | 2010-01-08 20:08:22 | Válasz a #122867. hsz-ra
Hello, ez a téma tavaly nagy port vert fel...
Én dínár-párti vagyok, nálunk a faluban nyáron 3,1 HUF volt a dínár (ma is néztem, ma 2,8 HUF volt...), viszont a "profik" és a "rutinosak" kártyával fizettek mindent, benzint, pályadíjat, stb.
Május végétől már lesznek akik visszatértek görögföldről, hozzák a friss árakat, és Jox ezeket - minden bizonnyal - aktualizálni fogja a fórumon.
Nekem azt mondta a helyi valutaváltós bige, hogy a környező országok pénznemeit forgalmazzák a valutaváltók, lehet lesz dínár Pesten is, csak meg kell nézni máshol is... nálunk Nádix Exchange van (ha nem szabad kiírni, töröljétek! ). Persze lehet hogy már sem dínárt, sem denárt nem kell váltani, mindenhol elfogadják hivatalosan a Maestro kártyát meg az €-t is... ki tudja még ezt januárban?
van dinár a tesco osan,vagy a srkány centerben de szeged az tuti,pályadíj az mehet apró euroval is,de ha büntetnek akkor is jobb a papir euro mint a kártya,nem érdekli azokat a kártya,
én ugy szoktam ,30000 forintért adjon a váltós10500 dinárt és akkor jó..
de az tény hogy tankolni csak dinárral lehet, a mol kútnál is .ha van kérdés ,szóljatok..
Sziasztok!
Belekotyogok én is egy kicsit a témába. Igaz ez verda témakőr volna vagy valami hason szőr.
Mindenhól tudtok fizetni euro-val max nem 300-ért kapod a benzint, hanem 320-ért.
De szerintem ez nálunk is így mükszik.
Én igyekszem mindig az adott ország pénznemét használni és akkor nem ér semmi meglepetés.
Különben is Szerbiába érdemes megállni egy jó ebéd vagy vacsora elfogyasztására, mert nagyon finomakat csinálnak.
Macedóniában meg a táj szépsége fogja meg az embert.
Tehát lényeg a lényeg mindenki maga dönti, el mit is szeretne (euro, kártya, pénz)
Kellemes szép napot mindenkinek és bocs az OFF-ért.
ez így van, csak mielőtt elkezd tankolni, a kúton.érdeklődjön,mert szigorúan veszik a deviza törvényt,én pl.két kiflit nem tudtam megvenni,euroért,úgy hogy,, adjon vissza dinárba ,,sem
dinárt a horgosi mol kuton el kell tankolni visszafele és kész.
sziasztok,
előre is bocs az off-ért.
MI szegeden tankoltunk és utánna egy m o l kuton a szerb maci határon, majd görögbe. Előre kikészítettük az aprót a pálya díjnak szerintem ennél nincs egyszerűbb, igaz kártyával fizettünk és nem került többe így mint nálunk.
Most nézem hogy az otpben van dinár árfolyam,ha lehet itt pesten náluk venni akkor nem kell a szegedi tescoba bemennünk,nyerünk vele egy kis idöt meg kilométert. Afö kérdésem az volt hogy ha átlépem a harárt és ott váltok dinárt akkor euroval vagy forinttal fizessek?