Több fakultatív programot szerveznek pl. Elafonissi, Gramvousa, Szamaria szurdok, Kossos, Santorini stb.
Mi soha nem fizettünk be egyre sem, magunk jártuk ezeket végig kivéve a Szamaria szurdokot, mert ott nem voltunk.
Vettem útikönyvet meg elolvastam itt a Hellaszon a beszámolókat és az alapján megterveztük egyénileg.
Fakultatív kirándulásokat, múlt évi tapasztalatok alapján csak egyénileg érdemes bevállalni! Komplikációk nélkül, egy kis utána olvasással megszervezhető minden utazási iroda által kínált fakultatív program és nagyon lényeges, hogy az utazási iroda által ajánlott árak kb. feléért. A Samaria szurdokot mi az ún "lazy" típust vállaltuk be, de így is nagy élmény volt a családunknak.
Az Aeolusnak idén a prosi szerint ezek a fakultatív kirándulásai vannak Dél-Krétáról:
Chrissi-sziget: 40 EUR
Jeep-szafari: 72 EUR
Knossosi palota: 50 EUR
Falutúra: 52 EUR
Spinalonga: 51 EUR
Mi autót béreltünk és azzal jártuk be Kréta keleti részének egy részét.
Van Makris Gialoson autókölcsönző.
Sokkal olcsóbban tudtok kijönni, mint ha az irodával mentek kirándulni. Persze, ha nincs lehetőségetek egyénileg menni akkor marad a fakultatív.
Innen nagyon messze van a Szamária-szurdok, Balos-laguna, Elofonisszi, Chania, stb. Oda nem szerveznek utakat, de egyénileg sem érdemes menni, mert elág lassan lehet haladni a hegyeken keresztül vezető szerpentineken.
Nyugat-Kéta megismerése az egy másik útra marad. Akkor Chania vagy legalább Rethimno környéki szállást kell találni.
Kleine | #128210 | 2010-03-08 14:51:48 | Válasz a #128182. hsz-ra
Hello !
Köszönöm a segítséget.Az az igazság ,hogy 2 hét alatt el szeretnék jutni egy két helyre pl:Agios Nikolaos-ba , Balos Laguna, és Vai.Az a baj ,hogy jogosítványom nincsen és nem tudom fakultatív kirándulásba el lehet e jutni ezekre a helyekre.Knosszosz és Spinalonga oda már sikerült 2008-ba eljutnom.Ha esetleg tudnál nekem ebbe a kérdésbe segíteni azt megköszönném nagyon:)
A Balos lagúnához szoktak utat szervezni, Vai és Agios Nikolaos nincs túl messze Makris Gialos-hoz, mi ezeket mind autóval néztük meg, próbálj busz menetrendet szerezni, azzal biztos menni fog.
Kleine | #128212 | 2010-03-08 15:04:14 | Válasz a #128211. hsz-ra
Hát ez jó hír ha busszal el lehet jutni:) És te voltál üdülni Makri Gialosba mert ,ha igen akkor megkérdezném milyen hely.Több embertől kérdeztem mindenki csak pozitívumot mondott a helyről.
Nem, ott nem voltam nyaralni csak átutazóban. Aki volt ott, nagyon dícséri.
Kétszer voltam Krétán egyszer Kelet Krétán Stalisban és egyszer Nyugat Krétán Georgioupoliban.
Agios Nikolaos megoldható, mert busszal be tudsz menni Ierapetrába és onnan tovább Agios Nikolaosba.
Vai is elérhető tömegközlekedéssel. Makris Gialosból előbb Sítiába kell menned, majd onnan tovább Vaiba.
A Balos-laguna már más tészta. Azt nem hiszem, hogy meg tudnád járni kocsi nélkül egy nap alatt. Kisszamosig kellene eljutnod valahogy, mert onnan mennek a hajók.
Itt vannak linkek a buszmenetrendről. Igaz, nem az idei (2008-as), de nem hinném, hogy sok különbség lenne a járatokban. Az árakra azért többet számolj, főleg most, hogy ilyen gond van Hellaszban.
Próbáld kikalkulálni, hogy hogyan tudod megoldani a kirándulásokat, mivel át kell szállni bárhová is mennél.
Szervezetten nem hiszem, hogy a katalógusban lévő kirándulásokon kívül máshová is eljuthatsz.
http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/Sitia_Ierapetra.htm http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/index.htm http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/Agios_Nikolaos.htm http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/Chania_Rethymno.htm
Kleine | #128231 | 2010-03-08 17:44:33 | Válasz a #128222. hsz-ra
Sziasztok cimborák !
hát kiballagtam az utazási kiállításra szépen indult minden,de mikor végre szétnézhettem volna jöttek a biztonsági emberek és a rendőrök és mindenkit kikergettek mert valami baromarcú állat bombariadót rendelt el
a fene a pofályát az ilyen marhának mese nincs menni kell az utazási irodába
nem baj mostmár jusztis utazom görögföldre csá
Analipsi-n készülök foglalni szállást, a Paul Marie apartmanban, Personal Tours irodán keresztül. A szállásról, az irodáról és persze Analipsi-ről van élményetek?
Szia, A Personal Tours egy régi, jól bevált, korrekt, megbízható utazási iroda.Olcsó utak. Ez egy új útjuk a csendes, nyugodt Analipsibe.Békés nyaralás önfeledten, csodálatos tenger és meseszép tájak.
Sokan meg sem
hallották a felszólítást, csak a harmadik
bejelentés után indultak el a
kijárathoz. A riasztás szerencsére
vaklármának bizonyult. Kedves barátnőm mesélte, aki ugyan úgy járt mint Te.