Tavaly én kb ebben az időben voltam és teljesen jó nyári idő volt.
Egy nap volt mikor délelőtt esett és borult volt, de délutánra akkor is kividult.
Meg pont mikor áthajóztunk a szigetekre volt kicsit szelesebb.
Egy este volt elég viharos zivatar, de másnapra ismét strandidő volt.
Én biztos nem foglalnám le, mikor mi néztük last minute-t nagyon jó árban volt, csak én két hetest szerettem volna mert az még olcsóbb is volt mint a 10 napos, de mire sikerült az ez irányú meggyőzés már csak 10 napos volt szabad, viszont pár nap alatt az 5 ezerrel lett olcsóbb így nagyon jól jártunk a rendes ár töredékéért mentünk.
Szerintem egyébként ez a legjobb időszak kitolod a nyarad nincs kánikula nagy tömeg, viszont van még élet mozgás az idő pont jó, tenger melegebb, olcsóbbak is a dolgok nagy leárazások vannak, jobban lehet alkudni stb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A Walternál sajnos már nincs erre az időszakra szabad hely, így mást kellett keresnünk, de kitartó munkánk meghozta gyümölcsét.
Csak még nem tudjuk, hogy a szept. 13.-ai vagy a 20.-ai turnusra fizessünk be. Ti mit javasolnátok?
20.-a után vannak még fakultatív programok?
Egyébként az Adria Tours-szal megyünk úgy néz ki. Ismeritek őket? Vélemény?
Köszi!
Lenne egy kicsit fzrcsa kérdésem és még nem is aktuális,mert csak
aug. végén utazom Pargára.
De eszembe jutott és félek,hogy elfelejtem megkérdezni.
Azt tudom,hogy a Valtosra megy ki vízitaxi.
Illetve azt is,hogy ennek a strandnek egy része homokos és sekélyebb.
Mivel látom,hogy ez egy elég nagy strand,arra lennék kiváncsi,hogy
ha a vízitaxival megérkezem,akkor merrefelé induljak,hogy a homokos részhez érjek.
Mi a Piso K. Beachnél fogunk lakni,ami szerintem gyönyörű,de fel akarunk keresni homokos partokat is.
Még esetleg azt megírhatnátok,h. Lichnos Beach az nem sekély és homokos,ugye?
Nagyon sokat olvasgatok vissza itt a fórumon és lehet,h. a Lichnosról már olvastam is,de kisebb káosz kezd már lenni a fejemben.
Köszike!!!
Szia Emici. Igaz már én is három éve voltam Pargán. (Úristen, rohan az idő!), de általában a Lichnosra jártunk. Jól tudod, ott elég gyorsan mélyül a víz, és kavicsos a partja. Viszont gyönyörű tiszta a víz, legalábbis akkor mindig az volt. A Lichnosra járt vízitaxi ez biztos!
A Valtoson nem jártunk, csak láttuk, de ott úgy tudom homokos a part.
Arról biztos fog írni valaki, aki jobban ismeri, mint én!
Szép nyaralást neked, biztos nem fogsz csalódni Pargában!
Mielőtt nem jártam Parga-n végigolvastam az egész fórumot szinte, de nem értettem mi az hogy egyiknél le másiknál fel, hogy min kell átkelni stb, mert ezek hiába vannak leírva míg nem látja az ember nem tudja pontosan elképzelni.
Most neked megpróbálom megmutatni
Ha Piso-nál kicsit feljebb mész és a Valtos irányába nézel akkor ezt látod majd
Körülbelül a kép közepén látható a városi strand és látható a városi sétány kiugró része és vele szemben a kis sziget.
Ha arrafele indulsz akkor látod majd a webkamerán lévő képet.
Aztán kicsit feljebb látható Parga magasabban fekvő része amin át kell kelni ha az ember a Valtosra akar jutni
Itt látszik a sétányos rész a másik oldalról a kikötőig.
És itt látható másik oldalról az onnan leereszkedő sétány
És akkor a homokos rész
Szerintem ennél a napágyas résznél az apróköves sokkal többet ér.
Hű, de jó képek, főleg a lépcsősök vonzóak nekem Mi valószínűleg rövid ideig leszünk Pargában, de mindenképpen be szeretnénk kukkantani. Kölykökkel a Valtost ajánlatátok?
Breki,
a képeiddel ismét megerősítettél,hogy jól tettem azt,h. bevállalom ezt a Pargát.
Ha Te ennyit fényképezel,akkor mikor nyaralsz?
A strandok földrajzi elhelyezkedésével tisztában vagyok.
Mindenképpen ki akarok a Pison kívül is próbálni néhányat.
Kevés ez az 1 hét,főleg,hogy menni akarunk Korfura és Lefkada-Kefalóniára fak. program keretében.
Nem is tudom,h. mi fog beleférni és mi nem.
A Valtosra mindenképp ki akarunk legalább 1-szer menni,mert bevallom őszintén,nekem szükségem van 1 kis homokra is.
A képeid alapján azt látom,hogy a Valtos homokos része messzebb esik Pargától,mint a kavicsos.
Még a vizitaxis dologgal kapcsolatban azt nem tudod megmondani,
hogy a megállótól mennyire van ez a rész messze?
Kezd az az érzésem lenni,hogy Parga nem az az 1 hetes úticél.
Illetve az a másik,hogy túlságosan sokat tud ez a kis hely adni!!
Ja,nekem a Piso K. tetszik a legjobban.
Szia Breki!
Csodálatosak a képeid. Most már én is teljesen össze vagyok zavarodva, úgy jártam mint Te, mikor még nem láttad ezt a varázslatos helyet. Éppen ezért kimásoltam, és ki fogom nyomtatni, hogy ott képben legyünk. Már csak 9 nap!
Breki,én tökéletesen értettem,amit leirtál,de aki még nem volt ott,az biztos,hogy nem!De ez nem is baj...nem fog senki elveszni,és nagyon jó lesz!
Én is azt javasolnám,hogy a Piso Krioneryről ne vizitaxival menjetek a Valtosra!Simán el lehet menni gyalog,és érdekesebb is!
A Lichnos viszont túl messze lenne,inkább ide tartogassátok a taxit!
Mi ugy voltunk,hogy a Lichnost összekötöttük az Acheronon való csónalázással,ha jól emlékszem igy 10 E volt fejenként,és Ammudiában is voltunk néhány órát.Na az tényleg homok a javából,bár én -szintén szerettem a homoökos partot-a PISO KRIONERY abszolut rajongója lettem!
Antipaxosra csak hajókirándulások keretein belül lehet eljutni? Nincs olyan vízitaxi/hajó ami rögtön oda viszi az utasokat, aztán vmikor értük megy a nap folyamán?
Parga 4 strandján kívül van még vmi szép partszakasz, öböl amit meg lehet gyalog közelíteni? Sajnos egyikünk se tud vezetni, szóval nem tudunk motort vagy kocsit bérelni...
Én mindenféleképpen vízitaxival szeretnék a Valtosra menni,
azért vagyok kiváncsi még mindig arra,hogy a Valtoson hol köt ki a hajó?
Lehetséges,hogy a Valtos túlsó végén,a Pargától legtávolabbi részen,
mintha ott lenne egy kikötő?
Köszi
Nem tudom,mennyire vagy szerencsés,hány napot fogsz Pargan tölteni...de, valószinűnek tartom,hogy elég lesz az a 4 strand,meg a további egészen komoly programlehetőségek...
sok helyen volt már szerencsém lenni Görögországban,de Parga az a hely,ahol a legváltozatosabb,legkülönfélébb látnivalók és időtöltési lehetőségek álltak rendelkezésünkre.
Ja,busszal mentünk és nem béreltünk kocsit,motort,csak gyalogoltunk,hajókáztunk,motorcsónakoztunk,vizibicajoztunk...