Közben leesett,hogy beraktál egy képet a valtosi kikötőről is.
Az előbb nagyon félrenéztem,mert valamiért azt hittem,hogy a lichnosi kikötő képe az.
Köszi!!
Akkor ez valószínűleg a strand Pargától távolabbi végében van,
Akkor ez összeállt.
Mégegyszer köszi!!!
Ezek most nem az én képeim most csak ezeken jól látszik merre kell menni azért raktam be.
Amúgy elég sokat fényképezek kb 1000 körül mindig készül
Énis tudtam természetesen térképen a strandok elhelyezkedését, de míg nem láttam nem tudtam elképzelni, illetve másmilyennek gondoltam.
Természetesen kevés az egy hét mi 10 napig voltunk de kapásból tudnék még egy heti programot amit meg kéne nézni.
Korfu-t sokan azt mondják nem érdemes fakultatívba megnézni vagy el kell oda menni vagy magánszervezésbe kötetlenül átmenni.
Lefkada-Kefalónián nem tudom mit értesz a hajóutat?
Énis azt hittem hiányozni fog a homokos rész Toló után, meg, hogy Horvátban nem mindig tetszett ha betonos nagy nagy köves strandon voltunk.
De az apró kavicsos annyira jó, teljesen kényelmesen lehet rajta feküdni, viszont nem ragad bele mindenhova és jól lehet búvárkodni mert tisztább a víz.
Valtoson mi ahogy lementünk rögtön az elején szinte a vár alatti részen szerettünk strandolni a másik távolabbi részre csak egyszer sétáltunk el a kikötőt megnézni illetve egyszer megmártóztam a közepén.
Mivel ide sose mentünk vizitaxival pontosan nem tudom, de szerintem inkább a távolabbi részen van a kikötő felé vhol ott ahol a part menti út felkanyarodik.
De ez nem esik Pargatól meszebb hisz még ez is az sőt még utánna jönnek Apartmanok mint pl a Sakis.
De Valtos nem az a egyértelműen homokos part aki ilyenre vágyik
illetve szirom kérdésére utalva esetleg kis gyerekekkel van akkor Ammoudia pár kilométerre az Archeron torkolatánál.
Na az aztán igazán homokos és lassan mélyülő.
A napok száma attól függ h hol tudunk kifogni vmi last minute utat...
Attól nem tartok h nem lesz mit csinálni, ahogy nézem két hét is kevés lenne Pargára, csak kíváncsi voltam h van-e még vmi ami gyalogló távolságon belül van és feltétlen látni kell...
Igen igazad van miközben írtam rájöttem, de talán így átláthatóbb mint mikor azt írják sétálsz fönt és nem törödsz hogy emelkedő mert csodálatos a látvány aztán itt és ott lekanyarodsz arra meg van a rövidebb út.
Mi Lichnos-ra odafelé gyalog mentünk, szerintem érdemes átmenni gyalog az olivaerdőn azis egy élmény és amikor kibukkanak és a teraszról felülről látják a partot az se semmi.
És ők ugye a közelebbi részen lesznek, mi Parga másik oldaláról indultunk.
Hajó van kint állnak a kikötőben előző nap odamész kezedbe nyomnak egy tájékoztató füzetet és lehet alkudni.
Vizitaxival én nem mernék átmenni főleg azok után hogy mi olyan nagy hullámok között mentünk , hogy volt aki fent a felső részen a korlátod fogva fekve vacogott mert nem bírta annyira nagy volt a hullámzás.
A strandokról pont tegnap mutattam pont ezt google earth-os térképpel
Ha újra eljutok első dolgom lesz ez a gyalog is elérhető rész a csodálatos
strandokkal, sajnos ez kimaradt tavaly de be fogom szerintem pótolni.
Van olyan fakult. program,hogy : "Hajókirándulás a Jón-szigetek 3 gyöngyszemére,Lefkada,Kefalónia,Ithaka szigetekre..."
A korfuit szintén nem akarom kihagyni,mert maga a sziget,mint nyaralóhely,nem vonz,de Kerkyra igen.
Jobban szeretjük a szervezett programokat,azért igyekszünk az ilyeneket úgy lebonyolítani.
Az Ammoudis strandról talán olvastam,h. oda is megy vízitaxi és a mintha a Valtos után lenne.
Mi sem vagyunk napernyő-bérlők,még Sartiban sem tettük,pedig ott is voltak köves részek. Az árát inkább "elgyrosozom-halazom".
Van saját napernyőnk,az tökéletesen megfelel.
Viszont ha a Valtoson odaesik a taxi és az a rész homokos is,akkor
lehet most az egyszer 1 napra bérelünk. Többször úgyse mennénk le oda.
Nem lenne rá idő!!!
Szeretem én a kavicsos partokat,mert tényleg sokkal tisztább a víz,de a horvát lebetonozás nekem is rémálmom.
Fakultatívoknál mindig nézzétek meg, hogy saját szervezésben nem olcsóbb-e
Hajókirándulásos az a Nidri Strar-os na arról aztán van képem
Kicsit drága sokáig filóztunk rajta hogy menjünk-e ittis irtak olyasmit, hogy csak hajókázás, de nem bántuk meg.
Az említett fórumon és itt is raktam fel korábban saját képeket róla illetve pl konkrétan Porto Katsiki -nél a tenger szineiről.
Ezekért a helyekért lesz nagy harc a hajó orrában
Ammoudia kicsit azért meszebb van, nem tudom megy-e oda vizitaxi inkább autóval motorral ajánlott szerintem
Mi a valtoson többször voltunk mivel ugye pont alattunk volt, de az egész valtos nagyon hosszú lehet kell fél óra míg végiggyalogolsz rajta.
A Nidri star korábban Lefkádáról indult illetve ott járt,de valahol olvastam,hogy idén már nincsen Nidriben.
Átjött volna Pargára vagy csak hasonló van itt is?
Vagy átvisznek komppal Nidribe és ott át kell szállni egy másik hajóra?
A Porto Katsikiről már egy halom képem van a gépen,mert annyira gyönyörű.
B.sszus,már attól hulla fáradt vagyok,hogy gondolatban végigcsináltam a hetet.
Bízom benne,hogy aug. végére,amikor indulunk,már enged pár fokot a meleg,mert ha belegondolok,h. mindezt egy 40-45 fokban csináljam végig...
Hogyne lenne jó a fórum!!!
Szépek a standok ezen a környéken,de nagyon.
El is felejtettem,h. Lefkada egy félsziget.
OFF:Idén mész valamerre?
Még a többi,pl. Pargához közeli városokat (ahová megy busz vagy hajó P.-ról),
el sem kezdtem "felfedezni",sem a térképen,sem a fórumon.
Pedig lehet,h. ha lesz lehetőség, akkor 1-et abból is bevállalunk.
Azt hiszem jól tettem,h. már elkezdtem gyüjteni a terveket a kinti programokhoz!!! Indulásig se végzek!
ez a hajókirándulás mennyibe kerül?és megáll fürödni pl. Lefkadán?
írjatok még fakultatív hajós kirándulásokról hogy melyikkel érdemes.mi aug 21 én megyünk a Christina apatmanban és nászutasok leszünk. .-)
Az Apollón travelen keresztül a kirándulás 45 euróra van kiírva.
Ennél biztosan van olcsóbb is.
A Lefkada topikban a Nidri star programról rengeteget olvashatsz,szép képekkel.
Úgy rémlik,h. Lefkadán Porto Katsikinél áll meg,majd tovább megy Kefalóniára,Ithakára és talán még Meganisibe is,ahol szép barlangok vannak.
Talán 1-2 városnál ki is köt,be lehet menni vásárolni...
Én is át fogom még olvasni,mert már nem emlékszem rá annyira pontosan.