Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 327 328 329 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Pontikos | #129018 Üzenet | 2010-03-16 16:57:55 | Válasz a #129008. hsz-ra
Köszi, szaboz, de ez nem játszik.
Szeretem egyben látni a történetet, márpedig a szállást most foglalnám. Kréta terén idén nekem rosszul jöttek ki a dátumok, úgyhogy projekt elhalasztva még egy kicsit. Az nem kizárt, hogy last minute-ben visszaköszön icon_lol.gif, de az eredeti elképzelésemet jegelem. icon_cry.gif
  Verka | #129061 Üzenet | 2010-03-16 23:36:23 |
Jenike,

nagyon örültem a beszámolónak, olyan jó, hogy lett egy újabb írás Krétáról, méghozzá nem is akármilyen! icon_smile.gif Köszönet érte a párodnak, igazán tartalmas és őszinte kis mű!

Már akkor is átfutottam, amikor felkerült, de csak most volt időm nyugodtan és lassan végigolvasni. Gondolhatod, hogy végignosztalgiáztam az egészet... icon_wink.gif Sajnálom, hogy az Agia Triada kolostor Nektek egy teljesen másik arcát mutatta, sok emberrel és zajjal. Pedig mi is augusztusban voltunk, ugyanúgy főszezonban, mint Ti, de ezek szerint a szerencsén múlt, hogy mi olyan idilli környezetet találtunk ott éppen akkor.

Arra már nem emlékszem, hogy melyik településen is voltatok? A beszámolóban ez nincs benne, csak az, hogy egy óra volt a transzfer a reptérről. Ebből azt saccolom, hogy kb. Rethymnónál lehetettek. (?)

Nagyon tetszettek a képek is a beszámoló közben. Az utolsó előtti oldalon azt a képeslapszerű sok kis képből összerakott nagy képet milyen programmal csináltad? Nagyon jó! icon_smile.gif

És végezetül remélem, hogy azért Csenge is élvezte az utat. icon_wink.gif
  Jenike | #129064 Üzenet | 2010-03-17 06:54:41 | Válasz a #129061. hsz-ra Előzmény #129061
Szia Verka!

A párom nevében köszönöm a dicsérő szavakat.

Az Agia Triada kolostornál sem volt semmi különös probléma, csak a beszámolód alapján mást vártunk. Ez a hátránya, ha más érzéseit, benyomásait szeretné átélni az ember icon_redface.gif

Jól kalkuláltál, mert Rethymno mellett volt a szállásunk. A múlt évi tapasztalataink alapján nem foglalnánk ezen a környéken szállást, mert a tengerpartja használhatatlan volt. Inkább a déli részeken próbálkoznánk újra.

Az utolsó oldalon lévő képet a photoscape programmal készítettem el, ami letölthető innen: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/photoscape-free-v3-3--magyar--KQ13.html

Csenge a tinédzserekre jellemző viselkedésével "színesítette" az utunkat, amit időnként nehezem viseltem el. Mint utóbb kiderült egy Madonna koncert volt az oka letargikus viselkedésének, ami a nyaralásunk idején volt Budapesten. Az idei nyaralásra is "bejelentkezett" és közölte, hogy tavaly is jól érezte magát.

Kréta keleti része még felfedezésre vár, de nem tudom mikor lesz belőle valami. Az eredeti tervek szerint idén fapadossal mentünk volna egy hétre Krétára és onnan egy hétre komppal átmentünk volna Santorinire, de Wizzair úgy tűnik idén nem indít járatot Heraklionba icon_cry.gif

Jenike
  Vojandi | #129084 Üzenet | 2010-03-17 14:50:12 |
Szia Jenkie!
Én is írtam, bár a beszámolós topikba, ezért itt nem ismétlem (de nagyon jó icon_smile.gif ). Mint Verka és msok beszámoéója után is, most is újból kedvet kaptam Krétához, meg is néztem gyorsan az Athén-Kréta (Aegean Air) jegyeket, van dögivel jó olcsón. Sajnos párom nem akar Krétára menni, pedig én mentem volna. De azért majd elszórom neki ezt az ötletet is.
  Jenike | #129086 Üzenet | 2010-03-17 16:04:57 |
vojandi írta:
Sajnos párom nem akar Krétára menni, pedig én mentem volna. De azért majd elszórom neki ezt az ötletet is.

Szia!

Krétát nem szabad kihagyni! Tudom, hogy voltál Krétán, de szerintem tapasztalt utazóként most egy profibb útitervet tudnál összerakni.

Nekünk lehet, hogy idén kimarad Kréta, mert idén elsősorban Santorini lenne a cél. Én is néztem az Aegean Air honlapját, de nekünk először a Budapest- Athén utat kellene megoldani, amit jelenleg nem az olcsóság jellemez.

Az idei utazással kapcsolatban nálunk sem alakult ki a végleges verzió. A családom elég furcsán nézegeti az útiterv készítéseimet, mert mindennap új ötlettel állok elő. Ők csak akkor hajlandóak foglalkozni a nyaralással, ha a végleges úticél megvan, ezért a tervezés öröme és feladata még rám vár.

Jenike
  Verka | #129089 Üzenet | 2010-03-17 16:30:47 | Re:
jenike írta:
Ez a hátránya, ha más érzéseit, benyomásait szeretné átélni az ember icon_redface.gif

Szerintem nem az érzésekkel volt a baj, csak egyszerűen nekünk úgy látszik, mázlink volt. Akkor tényleg a kutya sem járt arra, semmi más zaj nem volt, csak a kabócák... icon_smile.gif Embert is alig láttunk. Na de mindegy, nem jöhet be mindig minden egyformán. Azért a beszámolóból úgy láttam, hogy a helyek többsége tetszett, és az a lényeg! icon_smile.gif

Hát igen, az írásból lejöttek a tipikus kamaszkori tünetek Csengével kapcsolatban, de így kívülállóként olvasva még ez is aranyosnak tűnt, teljesen életszerűvé tette az írást. Persze átélni a helyszínen már nyilván nem volt olyan kellemes... icon_wink.gif

Az Indexen úgy olvastam, hogy van, aki még reménykedik abban, hogy lesz Wizzair... de már én sem nagyon hiszek benne...
  Jenike | #129092 Üzenet | 2010-03-17 17:24:39 | Re:
Verka írta:

Az Indexen úgy olvastam, hogy van, aki még reménykedik abban, hogy lesz Wizzair... de már én sem nagyon hiszek benne...

Szia!

Hát, igen az Index fórumon is én reménykedtem ....

Egyenlőre ezek maradtak meg az eredeti verziók közül:
- repülővel Athén-Santorini-Ios-Naxos
- autóval és komppal Santorini-Naxos-Paros
- autóval a Pelponneszosz keleti része
- repülővel Kréta-Santorini (Ugye, erre most nagyon kevés esély van)

Krétán az általunk bejárt helyek nagyon tetszettek (jó, talán Heraklion nem fogott meg) és még ott van Kréta teljes keleti része is. Különösen Falassarna és Samaria szurdok tetszett. Ezek olyan helyek, ahol úgy éreztük éreztük megérint valami és olyan energiákkal töltődünk fel, amit eddig máshol nem éreztünk. Furcsa és érdekes volt icon_eek.gif

Jenike
  Verka | #129093 Üzenet | 2010-03-17 18:05:43 | Re:
A Samaria szurdokra én is nagyon vágyom, de az nekünk már nem fért volna bele az időbe, meg a teljes verziónál az oda- és a visszajutást ugye nehéz megszervezni. Ezt Ti is írtátok a beszámolóban. Azért én még nem tettem le róla. icon_smile.gif Krétára legalább egyszer még biztosan visszatérünk, akkor az egyik stabil programpont a Samaria lesz. Úgy szeretném, hogy a szurdok után ne rögtön Chora Sfakionba menjünk vissza, hanem Loutróban éjszakázzunk. De ehhez meg kell oldani, hogy valahol otthagyjuk az autót, sőt, a csomagjainkat is... Arra gondoltam, hogy valahol Chaniában biztos van csomagmegőrző, ott letehetnénk a cuccot, aztán busszal a szurdokhoz, a végén pedig busszal vissza Chora Sfakionból Chaniába. De ez úgysem a közeljövőben lesz, tehát még van idő kitalálni...

Egyébként más is javasolta már, hogy csak azt a rövidebb verziót járjuk végig, amit Ti is. Sokkal könnyebb megszervezni, és a legszebb részt így is lehet látni. Meglátjuk majd... icon_smile.gif

Falassarna nekünk is nagyon tetszett! Szerintem Kréta egyik legjobb strandja. Ha nem a legjobb. icon_smile.gif Azért is írtam pár nappal ezelőtt, hogy ha még egyszer mennénk, akkor valószínűleg Falassarnán laknánk. Ami biztos, hogy újra elmennénk Balosra és Elafonissosra is, de most úgy, hogy korán reggel indulnánk mindkét helyre. Ha sikerülne nem főszezonban menni, akkor Valamint Rethymnót is meg kellene néznünk, mert az nekünk teljesen kimaradt. Szóval van még mit bepótolni. icon_smile.gif

Jól hangzik a többi terv is, nemcsak a krétai, úgyhogy azért én a helyedben annyira nem lennék szomorú. icon_wink.gif Az miért van, hogy a repülős verzióban Ios, komppal pedig Paros van betervezve?

Amit írsz erről az energiával való feltöltődésről, ehhez hasonlót én a Peloponnészoszon Mistrasban éreztem... ahogy ott álltam fent a vár tetején, és csak néztem le az alattunk lévő tájra. Az valami fenemód jó érzés volt, amit nem tudok elmagyarázni... valami teljes kikapcsolódás, igazi pihenés és feltöltődés, de nem az a fajta, amikor az ember fáradtan piheg, hanem az, amikor úgy érzed, hogy gyűlik benned az erő és valami olyan tartalék, ami hosszú ideig segít majd a későbbiekben...
  Jenike | #129094 Üzenet | 2010-03-17 18:38:41 | Re:
Verka írta:
Jól hangzik a többi terv is, nemcsak a krétai, úgyhogy azért én a helyedben annyira nem lennék szomorú. icon_wink.gif Az miért van, hogy a repülős verzióban Ios, komppal pedig Paros van betervezve?

Beleéltem magam, hogy idén is eljutok Krétára..

Van egy lehetőségünk, hogy utazási irodával repülünk egy hétre Santorinire és csak a következő turnussal jövünk haza. A többi részt saját szervezéssel ejtenénk meg. Az első ötlet a Santorini-Naxos-Ios-Santorini útvonal volt és a szállást is így foglaltam le. Az hogy Ios bekerült az útvonal tervbe a Santorinihez való közelsége indokolta. A Santorini repülőjegy+ 1 hét szállás 120.000 Ft/fő áron icon_sad.gif lehetne megvalósítani, amit sokalltam, ezért kezdtem számolni az autós lehetőséggel is. Itt már szabadabban terveznék, mert nem foglalnék szállást előre és a térképre nézve is ez az útvonal (Pireusz-Santorini-Naxos-Paros-Pireusz) kínálja magát, valamint az eddigi kutatómunka lapján Iosnál jobban érdekelne Paros szigete.

Jenike
  Vojandi | #129104 Üzenet | 2010-03-17 19:19:10 |
Szia Jenike!

Párom is volt Krétán, többet, mint én (még az ismeretségünk előtt), ezért nem akar visszamenni. De nekem az egy hét minden tudás nélkül nagyon kevés volt. Akkor 19 évesen csak mentünk,mint a birkák az utazási iroda szervezett programjai után és nem is tudtunk róla, hoyg Krétán más is létezik. De azóta annyi sok beszámolót olvastam és gyönyörű képet láttam, hogy tudom, hogy nem unatkoznék ott egy percet sem. Úgy csinálnám amúgy, mint Verka, kocsibérlés és továbbállás 2 naponként kb. Elejtettem neki ma a gondolatot, arra harapott, hogy ilyenolcsó jegyek vannak az Aegeannel és ő imád repülni, meg átszállni, meg erpülőtereket megnézni. Majd meglátjuk. Nekünk csak két repülőjegyünk van Athénba 3 hétre, a többi még mind szabad választás.
  Vojandi | #129106 Üzenet | 2010-03-17 19:23:38 |
Ja, és ez most éppen baj és nem előny, hogy csak repülőjegyünk van. Mert eddig foglaltunk egy kész csomagot és annyi, nem volt több gondunk, csak szorgosan olvasni az útikönyvet és fórumot. De most ugyanaz van, mint amit te is írsz, játszadozik az ember a gondolatokkal és én főleg az a típus vagyok, aki egyik nap ebbe szerelmes, másnap amabba (mármint férfivel ez nem így van icon_smile.gif csak úticéllal!)
Viszont Monemvassia és Elafonissos nagyon erős vonzóerők, de ha ezeket megnézem, Krétára már csak két hét marad, az kevés, a három hét kell. Szóval még lehet a Peloponnészoszból 3 hét Kréta is, de két hér Chios és egy hét Kelet-Pelopsz is. icon_smile.gif
  Vojandi | #129154 Üzenet | 2010-03-18 12:30:18 |
Sia Verka!

Szerinted, ha Krétára mennénk, találnánk ott is szálásokat (apartmanokat) minden előre való érdeklődés nélkül (magyarul, ha még csak utána sem nézek, hogy hol milyen a kínálat)? Mert nekem Krétáról az van a fejemben, hogy szinte csak ilyennagy szállodákkal van tele, mi meg azt nem szeretjük. Úgy emlékszem a beszámolódból, hogy te készültél a szállásokkal előre. ??
  Verka | #129156 Üzenet | 2010-03-18 13:22:02 | Válasz a #129154. hsz-ra Előzmény #129154
Szia Andi!

Mivel az volt az első utunk, még foglaltunk szállást előre. Most már nem tenném, mert amiket helyben találtunk, azok sokkal jobbak voltak. icon_smile.gif A helybeni szállásfoglalásra nem készültem előre, ahol épp ránkesteledett, ott néztünk körül. Ez mindkétszer a déli parton volt, egyszer Frangocastellónál, egyszer pedig Kalamakiban (Matala környékén). Jó áron és könnyen kaptunk helyet, pedig augusztusban voltunk.

Nagy szállodák az északi parton jellemzőek, a nagy turistaközpontokban, de szerintem oda úgysem fogtok menni. A többi helyen apartmanok, stúdiók meg a kis hotelek vannak inkább.
  Vojandi | #129157 Üzenet | 2010-03-18 13:32:11 |
Köszi Verka!
Még azon is filózom, hogy maradunk, de kevesebb napot a Peloponnészoszon és a végén felmegyünk még a Pilion-félszigetre. Tök káosz van bennem, de egyre erősebb az érzés, hogy egy teljesen új helyet szeretnék felfedezni a régi megismétlése helyett.
  Verka | #129163 Üzenet | 2010-03-18 14:32:19 | Válasz a #129157. hsz-ra Előzmény #129157
Válaszolok a Peloponnészosz topikban. icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 327 328 329 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu