Szia Ágica!
Normális árfekvésű a sziget, szerintem nem drágább, mint a szárazföld. A komp kb. háromnegyed óra, de jó sűrűn jár, nem kell sokat várni, ha egyet lekéstek.
A helyi busz létezik, de hogy milyen idő szerint jár, azt nem tudom. Egyszerűbb az autó, vagy motorbérlés, ha van lehetőségetek rá. A szigeten rengeteg a látnivaló, nem ülhettek egy helyben. Sok partszakasz van ahová érdemes elmenni, mind nem biztos, hogy belefér, majd akkor válogattok. Amit én kiemelnék: Paradise beach, Márványpartok, Alyki, Tripiti, Szirének medencéje, illetve a Golden beach - de ez ott lesz helyben, ezt úgyis látni fogjátok. Tényleg érdemes visszaolvasni, mert rengeteg az info, lehet jegyzetelni.
A legjobb gyros? Hmm...abból is sok van. Mi Skala Potamiaban imádtuk a legjobban, a Mamma's grillnél, illetve Limenasban a strand mögött közvetlen van egy gyorosos, meg nem mondom most a nevét.
De majd mondanak még többet is, sok ember sok helyen kóstolt...
mi majus vegen voltunk, utolso 10 nap. akkor ti pont utannunk jottetek, es igen, akkor az utolso ejszakankon volt nagy eso, es a hazaindulas napjara lehult az ido. de elotte vegig jo ido volt.
persze, van helyi busz és viszonylag pontos is. Én csak a főszezonit ismerem, mi akkor voltunk, de biztos találsz mást is a neten.
Annyi volt a probléma vele, hogy SP-ból reggel csak észak felé indulnak buszok, amik mennek körbe a szigeten. Ez jó tehát a sziget északi és nyugati részére, de pl Alykibe így már drága is busszal + hosszú az út.
Dél felé csak 11óra körül indult busz, így időben ugyanott vagy, csak olcsóbb és csak fél napod (4-5 órád) van a visszaindulásig. Mi busszal mentünk Limenasba és az attól északra lévő strandokra, Pachiba és még Tripitire is. A déli részek bejárásához autót béreltünk 3 napra, az is olcsóbb itt mint pl egy jón szigeten.
Ágica! Ezt a menetrendet találtam, de nem tudom mikori. De jól látszik, honnan hová vannak járatok. Az előre tervezéshez kiválóan megfelel, aztán majd ott látjátok a pontosabb indulási időket. http://www.thassos-view.com/information/bus-schedules-thassos
Ágica2!Látom az utazólistában, hogy Ti is a Pontiosba mentek, csak egy hónappal előbb, mint mi.
Nagyon örülök, mert lesz valaki aki majd beszámol:-)Tavaly nem Nea Plagián voltatok?Mert mi is...