Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 329 330 331 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Melis | #94698 Üzenet | 2009-04-10 15:31:38 |
Persze, Kvalcsi van ebben igazság, amit írsz, nem is akartam én senkinek rosszat, legyen mindenki elővigyázatos!
Utazzatok last minutettal, akkor kisebb az esélye, hogy nem jön össze az utazás. A mi családunkban is előfordult már, hogy nem tudtak elutazni, mert csődbe ment az iroda és azóta már újra is kezdték más néven, mégsem szídom itt őket, sőőőt már utaztam is velük.
  BRobert | #94693 Üzenet | 2009-04-10 14:09:13 |
Előre jelezném, az alábbikaban leírtak az én véleményemet és következtetésemet jelenítik meg icon_smile.gif

A Jimakos Tours bízva abban, hogy a szezon kezdete előtt megérkezik a hivatalos engedélye és félve attól, hogy a késedelem miatt lemarad az ilykor szokásos nagyszámú foglalásról - ami lássuk be lekötött kontingens esetében komoly összeg tud lenni - elkezdte hivatalos engedély nélkül árusítani az útjait.
Abban az esetben, ha valóban megkapja a szükséges engedélyeket és gond nélkül véget ér a szezon, akkor maximum etikátlan üzeletpolitikája miatt emelhetnek szót a versenytársai. Azonban, ha nem kapja meg a szükséges engedélyeket, akkor mindemelett szándékos megtévesztéssel is elmarasztalható.
Mivel a cég, ugyan azon névvel kért bejegyzést, ezért arra a névre volt érvényes működési engedélye, melyet megmutathatott az érdeklődöknek. Senkinek sem tűnik fel a turpisság, a névazonsság miatt. Ezért célszerű megnézni az engedély kiadásának dátumát is, aminek az ő esetükben 2009-nek kell lenni. Ha az engedélyen nem szerepelne dátum, akkor javaslom elkérni az eredeti határozatot, amin biztos szerepel dátum.
Persze ez sem 100 %-os biztosíték, hisz ahogy zsebkuty írta..... icon_smile.gif
Tehát még ilykor is érdemes beszélni a MKEH-el. Főleg, hogy Melis felhívta a figyelmünket arra, hogy a lista 2 hónapos icon_smile.gif
  Zsebkuty | #94689 Üzenet | 2009-04-10 13:24:22 |
Egyébként engedélyeket,diplomákat,jogositványt st...stb...remekül lehet hamisitani és megvenni is.
  Kvalcsi | #94688 Üzenet | 2009-04-10 13:23:25 | Válasz a #94675. hsz-ra Előzmény #94675
Kedves Melis!

Én nem rosszindulatból tettem közzé az MKEH. honlapjának információit, hanem éppen ellenkezőleg, segíteni szerettem volna azoknak, akik irodával kénytelenek utazni. Nagyok sok a rossz tapasztalat, így nem árt megnézni, hogy kivel utazunk. Egyébként tiszta rosszindulatból segítek ám itt is másoknak és írom a leírásokat.

Azért vontam kétségbe az információdat, mert glamdring nevű topictársunk is itt írta a fórumban tegnap, hogy jelenleg nincs érvényes engedélye a cégnek! Nem csak a 2 hónappal korábbi listát vettem figyelembe.
Idézem a hozzászólását, amennyiben elkerülte a figyelmed:
"Én tegnap érdeklődtem, általánosságban ill. a Jimakosról is.Még tavaly törölték őket, de újra beadták a kérelmet, még a Szent István krt-i székhelyre, viszont már egy ideje a Ferenc krt-on üzemelnek. Vagyis jelenleg nem legális a működésük, nem szervezhetnének utakat. Az ügyintéző (Tóth Ferenc) szerint a befizetett előleget vissza fogják adni, nem kockáztatják a még meg sem lévő engedélyüket...Ha bármi gond lenne, érdemes értesíteni az Engedélyezési Hivatalt és a Fogyasztóvédelmet. Javasolja, hogy az oldalon megtalálható bejegyzett utazási irodák közül válasszunk, ott a vagyoni biztosíték összege és a biztosító neve is megtalálható. "

Amennyiben Te egy teljesen kívülálló lennél, kinek hinnél? A hivatalos szervnek és egy 1 nappal korábbi telefonos információnak, vagy egy ismeretlen fórumosnak? Ez nem rosszindulat csak elővigyázatosság!
  Firkamano | #94687 Üzenet | 2009-04-10 13:22:32 | Válasz a #94684. hsz-ra Előzmény #94684
Kajdimanka!

Szerintem is ez volt a lehető legjobb döntés amit tettél.
Így nyugodtan várhatod a jól megérdemelt nyaralásod, és nem kell azon aggódni, hogy meglesz-e az engedélye az irodának vagy sem, tudzs-e utazni, vagy sem.

Igaz az sem jelent teljes biztonságot ha rendben van a cég, a mostani Neckermann példa is ezt mutatja, ezért is gondolom úgy (és én is így cselekszem), hogy a legbiztonságosabb még mindig a magánszervezés, és nem is bonyolult dolog, aki teheti inkább ezt válassza icon_biggrin.gif
  Lacimaci | #94686 Üzenet | 2009-04-10 13:20:10 |
Üdv Mindenkinek! NEM HIT KÉRDÉSE, hogy mely utazási irodával kötünk szerződést,ez ÜZLET a javából! KI közülünk pórul járt valamelyik irodával,annak minden apró malőrnél kételyei támadnak.Nem biztos,hogy áskálódni akarunk lehet,hogy csak féltjük a pénzünket! Ez a fórum pedig arra szolgál,hogy segítsünk egymásnak,minél élménydúsabb nyaralást létre hozni! Nem azzal teljen el a nyár,hogy szerezzük vissza a pénzünket. Apropó,végre jó irányba indult a forintunk árfolyama,csak így tovább!
  BRobert | #94685 Üzenet | 2009-04-10 12:56:08 |
kajdimanka írta:
Kedves BRobert!
A 2. lehetőséget választottam, most már nem aggódom. Sőt már le is foglaltam egy utat egy másik irodánál.

Örülök és szerencse, hogy még időben tudtál lépni icon_smile.gif
Így semmi nem fog akadályozni Titeket abban, hogy élvezzétek Göröghon szépségeit icon_smile.gif
És ha nem titok, akkor melyik iroda, melyik szállását váasztottátok ?
  Kajdimanka | #94684 Üzenet | 2009-04-10 12:50:21 |
Kedves BRobert!
A 2. lehetőséget választottam, most már nem aggódom. Sőt már le is foglaltam egy utat egy másik irodánál.
  BRobert | #94683 Üzenet | 2009-04-10 12:46:22 |
kajdimanka írta:
Sziasztok! Most néztem meg kvalcsi linkjét és őszintén szólva kicsit ki vagyok...mert én most fizettem be a jimakos tourshoz egyx utat a párommal. Azaz pontosan egyelőre még nem hozzájuk, mert egy alapítványon keresztül utazunk, csak Szolnokról busszal, de az iroda apartmanjaiban fogunk megszállni...jaj most mit tegyek?? icon_confused.gif

Két lehetőséged van az elhangzó információk alapján.
1. Vársz, hogy megkapja az iroda a működési engedélyt és akkor érvényes lesz a szerződésed és foglalásod.
2. Bemész az alapítványhoz és a fenti információkra hivatkozva visszakérde a pénzed, majd keresel egy másik, már most engedéllyel rendelkező céget és ott foglalsz szállást.
  Melis | #94681 Üzenet | 2009-04-10 12:41:37 |
Rendben, meg is fogom tenni, hiszen akkor ezt most már én sem értem. Tényleg láttam az engedélyt és érvényes volt.
  BRobert | #94680 Üzenet | 2009-04-10 12:39:31 |
A lista valóban lehet 2 hónapos, de telefon információ 25 perces icon_smile.gif
Tedd meg kérlek, hogy mielőtt még egy hozzászólást megejtesz ebben az ügyben felhívod a fent említett Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt és tájékoztatod őket az általad említett tényállásról.
Hálas köszönetem előre is icon_smile.gif
  Melis | #94679 Üzenet | 2009-04-10 12:36:07 |
Én mindenkit megértek, de én is csak egy ugyanolyan fórumos vagyok, mint itt bárki, és nagyon bosszant, hogy nem hisztek nekem, mivel én láttam, hogy már megvan az engedélyük. Nem előnyben részesíteni szeretném az irodát, csak megvédeni a sok alaptalan vádtól. A fentebb említett listán pontosan BRobert által említett oknál fogvan nincs rajta, de azóta már eltelt 2 hónap!
  BRobert | #94677 Üzenet | 2009-04-10 12:30:11 |
Engem nem a rosszindulat, csak a kiváncsiság vezetett, amikor alig 10 perce felhívtam a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt. Ahol azt az információt kaptam, hogy a Jimakos Tourst a tavalyi évben, nem pénzügyi, hanem jogszabályi vétség miatt törölték. Azóta, azonos névvel, de más vezetőséggel kérvényezték a nyilvántartásba vételt, ami jelenleg folyamatban van, még várnak pár iratot a cégtől.
Tehát, jelenleg a Jimakos Tours nem rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott működési engedéllyel. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem lesz engedélye, csak azt, hogy egyenlőre nincs, tehát nem jogosult utazási szerződést kötni, pláne erre hivatkozva pénzt átvenni.
Amennyiben ezt megteszi, jogszabályi vétséget követ el. Ebben az esetben a mindkét fél átal aláírt szerződés és/vagy a pénzbevételi nyugta másolatát be kell küldeni a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalba és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségre, hogy a jogszabályok értelmében eljárhassanak.

Aki nem hiszi járjon utánna icon_smile.gif
  Csutek | #94676 Üzenet | 2009-04-10 12:24:06 |
melis írta:
Kedves Mindenki!
Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni, a Kereskedelmi Kamara listája februárban készült, de ha valaki nem hiszi nyugodtan fáradjon be az irodába és megnézheti az engedélyt.

Ez nem rossz indulat, csak rengeteg rossz tapasztalat! És egyenlőre biztonságosabb a hivatalos szervnek hinni, mint egy fórumozónak, aki egy irodát propagál.
  Melis | #94675 Üzenet | 2009-04-10 12:16:41 |
Kedves Mindenki!
Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni, a Kereskedelmi Kamara listája februárban készült, de ha valaki nem hiszi nyugodtan fáradjon be az irodába és megnézheti az engedélyt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 329 330 331 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu