Mi most keresünk egy szép és nyugodt görög utazást, egy olyat, ahol lehet a közeli szép, lassan mélyülő ( sajna nem vagyunk nagy úszók) tengerben nagyobb tömeg nélkül lubickolni, és a hangulatos kis utcákat járni. Parga pont ilyennek tűnik. Nekem eddig ez a nyerő!
Jó lenne Pargatól egy kicsit távolabb is körbenézni, csak a baj, hogy sajna nem tudunk vezetni. A hajós utak biztos nagyon jók, csak pénzügyileg sajnos nem vagyunk a csúcson. (Örülök, ha ki tudjuk fizetni a nyaralást, azért egyre bizti befizetünk.) Azt hallottam, hogy lehet kerékpárt bérelni. Hova lehetne így eljutni?
Írjátok, hogy busszal is jól lehet közlekedni. Tudja valaki, hogy kb. mennyi egy buszjegy?
Még biztos fogok érdeklődni!
Köszi a segítséget Mindenkinek.
Valóban szép a másik part is.
Nem nagyon akarok OFF-olni,ezért csak zárójelben jegyzem meg:
(Nekem Lefkada Porto Katsiki nélkül olyan ,mint Sarti a narancspart nélkül.)
Korfura mindenképpen elmegyek,de lehet simán átkompolok,nem biztos,h. szervezetten,majd eldől.
Olvasgattam a Paxos-Antipaxosról, jól hangzik a program: kék barlangok,
Gaios, Voutoumi beach.
Runik:
Pargán a Valtos strand kivételével mindenhol gyorsan mélyül
a víz,érdemes ennek a közelében szállást keresni.
De szerintem lubickolni minden strandon tudtok egy kicsit.
A buszjáratokat sajna nem tudom,de majd figyelem a válaszokat,amiket
írnak erre Nektek.
Pargara nem a lassan mélyülő partok jellemzőek, de alap úszástudással elég jól el lehet lenni a tenger fent tart.
Énis fostam először mikor a kis szigetre átúsztam, féltem pl, hogy nehogy egy motorcsónak jöjjön. Aztán már rutinból ment, sőt búvárszemüveggel azis látható, hogy kb van egy vonulat amire simán rá lehet állni, tehát pl a háromnegyed útnál van olyan rész ahol leér a lábad !
Parga hangulatos utcáinál figyelembe kell venni, hogy néhol elég meredekek, szval kondi kell hozzá. Mikor mi első nap megérkezve lementünk a nagy lépcsőn a csajok lelkendeztek, hogy milyen szép hosszú hangulatos kanyargós lépcső. Mondom nekik, hogy felfelé is erre kell ám majd menni akkor nagy csend lett
Persze vannak rövidítések amiket ismerve könnyebb és gyorsabb a haladás és akik lent vannak azokra ez nemis annyira vonatkozik.
Kerékpárbérlést én nagy emelkedők és szintkülönbségek miatt itt nem javasolnám, pedig nagy kerékpáros vagyok, de érdemesebb robogót bérelni szerintem.
Buszjegy kb 6 euro ha jól tudom menetrendet és részleteket itt találsz
Látom erről a Korfuról nem lehet téged lebeszélni.
Énis így voltam, de aztán rájöttem, hogy Korfuhoz több idő kell és ennyiért nem érdemes inkább külön el kell utazni oda több időre.
A magán útnál vedd figyelembe, hogy el kell menned Igoumenitsa-ra ott megkeresni a komp kikötőt, kibogozni a menetrendet és az árakat ami állítólag nem is olyan egyszerű és a visszafelé jövőnél is vigyázni kell, hogy le ne késd az utolsót és még onnan haza is kell jutni Parga-ra.
Ezek nem saját tapasztalatok csak mesélték, szval biztos van itt aki pontosabban és precízebben el tudja mondani esetleg javítani amit nem jól írtam.
Köszi Breki a videókat.
A pargait már láttam,a másikat viszont még nem.
Tetszik ez a kirándulás.
Korfuról tényleg nem lehet lebeszélni.
Tudom,h. nem szervezetten kicsit körülményes.
Olvastam hétvégén 1-2 élménybeszámolót,
azt hiszem Busai Anikóék voltak így egyénileg.
Majd az még eldől,h. hogy is megyünk át oda.