Szüleim júniusban a Jo-An Beach hotelbe mennek és azt kérdezném, járt-e valaki közületek már ott. amennyiben igen, csak annyit szeretnék tudni, mit érdemes arről a helyről tudni (körülmények, kiszolgálás minősége stb.), valamint milyen messze van Rethimnótól?
Pár éve egy ismerősőm mutatott pár görögországi nyaralásáról készült képet! Emlékeim szerint krétai képei között volt egy ami megfogott. Egy földnyelven ált, aminek az egyik oldalát az égei tenger mosta, a másika oldalát pedig a földközi tenger. Tényleg krétánál van ez a hely és hogyan lehet oda eljutni? Várom válaszotokat.
Szia,
ha megnézed ezt a Wikipédiáról csent térképet, akkor ha ilyen helyet keresel, az csak valahol a sziget valamelyik csücskében lehet.
Nem tudom, hogy van-e ilyen hivatalosan deklarált pont, mert mi annyira a sziget szélére nem mentünk el. Egy hasonló helyen voltunk, Kalamafka falu közelében, ami a sziget legkeskenyebb szakaszán van (ez jól látszik a térképen is az Irakleion felirat o betűje alatt). Erről a helyről ezt írtam az utazásunk után:
"Egy útmenti tábla hívja fel a figyelmünket a kilátóra, ahonnan egyszerre látható a Krétai- és a Líbiai-tenger is. És tényleg! A sziget legkeskenyebb részén vagyunk, az északi és a déli part közöt a távolság kb. 15-20 km lehet. Fantasztikus panoráma minden irányban, ameddig a szem ellát."
Sziasztok!! A legszebb sziget a világon, (nekünk)!!
Már kétszer voltunk a párommal(2006, 2008). Idén szeretnénk elvinni a másfél éves kislányunkat. Annyi helyet szeretnénk neki megmutatni, Elafonissi, Gramvoussa, Chania, Spili, Lentas, stb. És persze a keleti és déli régiókat is szeretnénk megismerni. Ma néztem utazásokat a neten és teljesen bezsongtam.
Újra!!! Szeptemberben indulnánk és kéthetes turnusokat nézek. Jó lenne ha lennének utitársaink is, de a barátaink közül kevesen járnak Görögországba. Mi pedig nem megyünk máshová. Ezt megfogadtuk, tavaly rábeszéltek minket Horvátországra...... Nem szeretném részletezni a tapasztalatainkat.....
Kedves Titania!
Amit leírtál az alapján én is Prassonisire gondolok, és az Rodoszon van, Lindoson túl, ha Rodosz városból indulsz. Mi is voltunk ott és fürödtünk mindkét tengerben. Izgalmas volt, de az égei melegebb és láthatóan tisztább is volt.
Üdv Niki
SZiasztok.
Nagyon kihalt ez a forum!
Senki nem utazik kretara az iden senki nem mond semmi ujat?
Mi Junius 12-en utazunk naszutra a parommal, mar nagyon varjuk, eloszor nyaralunk szigeten bar Gorogorszagba mar sokszor voltunk kulombozo helyeken.
Minden evben utazas elott sokat voltam a forumon es sok jot olvastam es altalaban mar igy szezon elejehez kozeledve beindult az elet a forumon de ugylatom most senki nem nagyon ir.
az utazólistában négyen vannak, akik Krétára mennek idén, tehát valaki azért megy. Ha van valami kérdésed, ki vele, ha csak úgy a készülődés lázában beszélgetni szeretnél, akkor se fogd vissza magad. Bár mi sem oda megyünk idén, de az előttem szólóhoz hasonlóan két éve Krétán voltunk, és az az a hely, ahová még biztosan vissza fogunk térni.
Ok koszi a valaszokat!
Rethymno kornyekere megyunk es mar anyi mindent olvastam hogy hova erdemes elmenni hogy mar egy het sajnos nem lesz eleg mindenre, ugyhogy most azon agyalok hogy miket nezunk meg es mik maradjanak ki, a dontes nagyon nehez mert nagyon sok latnivalo van es azert meg pihenni is szeretnenk megis csak naszut.
Az auto berlesel vagyok most egy kicsit gondba mivel elore ki szeretnem berelni csak meg nem tudom hogy honnan, van egy par hely ahonan lehet neten berelni de nem tudom hogy menyire megbizhatoak es nem e vernek at.
Ha esetleg van tapasztalatotok vagy tudtok egy jo autokolcsonzot azt nagyon megkoszonem.
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk Krétán, Ammoudara-n, egy hétig. Szeptember 5.-én indultunk. Sajnos egész héten rossz idő volt. Nagyon kifogtuk. Az első nap volt ~37fok, aztán jól lehült és szinte minden nap esett, volt hogy reggeltől estig Krétára legalább kéne 1hónap míg mindent megnéz az ember...ezért nagyon jó utazási tervet kell készíteni, és tényleg csak azt megnézni ami igazán érdekel! Mi pl. kihagytuk Balost, amit nagyon-nagyon sajnálok, és már csak azért is vissza fogunk egyszer térni. Pedig itt a Hellaszon, annyi szép helyet láttam már, hogy gyüjtöm az úticélokat az elkövetkezendő remélhetőleg jó pár évemre Mert sehova máshova nem vágyom mint Görögországba!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idén mi nem jutunk el, de Mindenkinek Kellemes nyaralást Kívánok aki ott tölti nyaralását - gyönyörű Görögországban!
Sajnálom Dorka hogy pocsék időtök volt ,a rossz idő bizony rányomja a bélyegét az egész nyaralásra. Nem is értem,én akárhányszor Krétán jártam még jócskán szeptember közepén ott voltam, és nem volt rossz idő, ha esetleg esett is, hamar meleg lett,és nem hűlt le az idő.
Egyébként melyik szálláshelyen laktatok?? Mik a tapasztalataitok Ammoudara-val kapcsolatban? Itt a fórumon van aki szereti,és van aki nem. Nekem fontos hely,mert amikor Krétán jártam elősször,akkor ott laktam.
Valóban ahhoz hogy Krétát bejárjuk, sok idő kell,nekem is kimaradt Balos,most egy ideig babázok,de még én is visszatérek a szigetre,remélem
Igen, sajnos mi így jártunk. Ammoudarát éppen az időjárás miatt kevésbé ismertük meg. Az utcák a rossz idő miatt esténként elég kihaltak voltak, semmi pörgés, amit mi pl. Sidariban tapasztaltunk. Utolsó napunkat Hersonisosban töltöttük, engem jobban megfogott mint Ammoudara. Egyébként a Hotel Lambiban szálltunk meg. A személyzettel nem volt probléma, igazi görögök Viszont meglepetésként ért mikor az ágyak a földhöz voltak betonozva, külön-külön. Talán az egész szállodában van 2szoba ahol páros ágy van
Ami miatt szerinet Ammoudara jó, hogy közel van Heraklion, és sziget középső felén van. Majdnem annyi idő eljutni keletre mint nyugatra.
Gratulálok a babához, idén mi is egy kislány érkezése miatt hagyjuk ki a nyaralást De remélhetőleg akkor majd egyszer családostúl eljutunk mi is és Ti is a gyönyörű Balosra