Szia Márta!
Hát igen,még nem tudok róla,hogy jönne más is ebben az időben Sartira.Ti is Stavrosra mentek!! Pedig milyen jó lett volna egy fórumos találka estét összehozni!!
Most legalább 5-en vannak Sartin a fórumról!!
Sziasztok!
Csak arról szeretnék érdeklődni, hogy mit szokott vinni magával, aki önellátásra rendezkedik be? Mármint élelmiszert? Köszi:)
Mediterraneo | #165034 | 2011-06-10 14:04:14 | Válasz a #165030. hsz-ra
Szia Vaesz!
Érzem előre, hogy sokan a nyakamat fogják venni emiatt, de én csak leírom, hogy SEMMIT.
Reggelire: péksütemény, gyümölcslé, kakaó, joghurt - ott is kapható és milyen finomak!
Ebédre: gyümölcs, esetleg egy girosz, vagy mondjuk egy tiro/spanakopita. Természetesen lehet kapni.
Vacsi: az olcsó giroszostól és pizzázótól a mindenféle árkategóriába tartozó tavernáig mindenki talál magának kajálóhelyet. De lehet főzni is: nem hiánycikk sem a hús, sem a zöldségféle.
Szóval én semmit se viszek. Még egy csokit se, mert elolvadna.
Természetesen ott a másik véglet: hűtőtáskák és rekesznyi sörök.
Eddig mi is vittünk mindig valamit, de aztán 2 éve már semmit! tényleg semmit, ott is kapható minden, lehet, hogy picit drágább, de legalább görög.
Nagyon jó volt tavaly is az ott vásárolt narancslekvár fincsi friss kenyérrel.... vagy az édes paradicsom... és a joghurt... nem ragozom.
Az a kérdés, hogy mivel utazol?
Amennyiben repcsivel megyek akkor semmit nem viszek.
Buszos úton zacskóslevest, vákuumcsomagolt felvágottakat szoktam vinni.
Autós utazásnál vihetsz hűtőtáskában:
- egyben lesütött husit zsírjában (jó reggelire, stb.)
- fasírozottat (ez is eláll pár napig, ha hűtve van)
- kész pörköltet
Ennyi kaja szerintem bőven elég, hiszen a helyi ízeket is meg kell kóstolni. A pékárut, gyümölcsöt, ásványvizet, sört, stb. nem érdemes itthonról cipelni még kocsival sem (csak az útra való mennyiséget).
Mit vigyél?Szerintem Eurót,mert azért mindent kapsz a szállásod környékén! De igaz,hogy én is vittem valamit.Egy kis házi páleszt amivel érkezésünkkor megkínáltam a vendéglátóimat!
-törölt nick 12762 | #165080 | 2011-06-10 18:50:13 | Válasz a #165030. hsz-ra
Szia
én/mi szoktunk vinni
- májkrémet (csak mert szeretem)
- zacskós tésztát, ami szósszal együtt van csomagolva és 2 személyes
- fél kiló reszelni való sajtot (pl. trappista)
- babgulyás konzervet
- kis darab szalonnát, kolbászt (kb. 25-25 dekát), tarhonyát, 3-4 fej vöröshagymát, pár burgonyát, ez egy vésztartaléknak való pásztortarhonya alapja
- fasírtot
- fűszereket (só, bors, paprika, piros arany, mustár)
- némi sört a citromosított kivitelűből
- kávét, komplettát, édesítőt
- Valcsihoz hasonlóan én is viszek vákumos szalámit és sajtot, egy doboz vajat, szendvicsnek a hazaútra.
Kint vásárolt anyagból lecsót szoktunk főzni, és görög salátát is sokszor készítünk.
én/mi szoktunk vinni
- májkrémet (csak mert szeretem)
- zacskós tésztát, ami szósszal együtt van csomagolva és 2 személyes
- fél kiló reszelni való sajtot (pl. trappista)
- babgulyás konzervet
- kis darab szalonnát, kolbászt (kb. 25-25 dekát), tarhonyát, 3-4 fej vöröshagymát, pár burgonyát, ez egy vésztartaléknak való pásztortarhonya alapja
- fasírtot
- fűszereket (só, bors, paprika, piros arany, mustár)
- némi sört a citromosított kivitelűből
- kávét, komplettát, édesítőt
- Valcsihoz hasonlóan én is viszek vákumos szalámit és sajtot, egy doboz vajat, szendvicsnek a hazaútra.
Kint vásárolt anyagból lecsót szoktunk főzni, és görög salátát is sokszor készítünk.
Bitang kicsit csalódtam bened szóval kimész és eszed amit vittél ilyen konzerv meg stb. szerintem ez tiszta gáz
Amugy én is szoktam vinni némi kaját de nem egy-két hétre na mindegy szóval azért kint is lehet értelmes áron húsokat venni ill. bár mit így lehet főzni aki persze akar de nem sokkal olcsóbb mintha étterembe vacsiznál
persze ez is egy hozzá szólás
Szia!
Igazából szerintem egy két májkrém,némi"por"Kaja és kész!
Szerintem kimész és meglátod a gyroszt és nem fog kelleni más!
Pl gyros pitában kb 2 euro...és laktat.. Kész is a vacsi...ráadásul még mosogatni sem kell!!!