Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 33 34 35 ... 481 482 483   >
Üzenet
  Geot | #30046 Üzenet | 2007-06-03 17:21:04 | Válasz a #30044. hsz-ra
Szia!

Bocsi, hogy én válaszolok icon_wink.gif , de szerintem nem érdemes félni az útviszonyoktól. Az utak állapota jó, csak figyelembe kell venni, hogy az ember nem otthon van - ne megszokásból vezessen, hanem legyen körültekintõ. icon_smile.gif

Te milyen problémákra gondoltál?
  Geot | #30047 Üzenet | 2007-06-03 17:26:56 | Válasz a #30046. hsz-ra Előzmény #30046
Izé, szóval nem érdemes félni a közlekedéstõl. icon_smile.gif
Ha már megint belekezdtem egy hozzászólásba, még írok egy keveset:

mondjuk úgy, hogy a görögök kicsit "dinamikusabban" vezetnek, de én úgy vettem észre (eddig kétszer jártunk Korfun, idén is oda készülünk), hogy vigyáznak a robogósokra. Szépen leelõzik õket. Errõl már volt szó korábban a topikban.
Én pl. egyáltalán nem féltem, sõt, szívesen is ültem a robesz kormánya mögé. icon_smile.gif
De azért mindig figyelni kell.

A piroslámpákat nem mindig tartják be (kivétel a fõvárosban), érdemes szétnézni, mielõtt valaki átmegy a zebrán.
Ha leállnak autóval az út mellé, nem jobbra indexelnek, hanem az elakadásjelzõt használják. (Legalábbis mi ezt tapasztaltuk.)

Az utak állapota tényleg jó. Kátyúkkal ritkán találkoztunk.
  Csilla001 | #30048 Üzenet | 2007-06-03 17:28:11 |
szia! Hát több fórumon is megemlitik a görög vezetési stilust,az utakat,hogy keskenyek,a szakadékok melett nincs korlát.jaés a nemzetközi engedélyröl még nem is hallottam eddig...
  Csilla001 | #30049 Üzenet | 2007-06-03 17:31:09 |
Különben köszi szépen a válaszokat.Ezek igen hasznos infók!
  Geot | #30050 Üzenet | 2007-06-03 17:39:34 | Válasz a #30048. hsz-ra Előzmény #30048
Szia!

Szükség van nemzetközi jogsira, ha valaki autót szeretne bérelni!
Való igaz, vannak olyan részek, ahol keskenyek az utak, figyelni kell a szembõl jövõket, legfõképpen a buszokat. Van, hogy az autóknak vissza kell tolatniuk, mert nem férnének el egyébként. De ez azért nem olyan sok helyen jellemzõ. icon_smile.gif Elõtte úgyis dudálnak - jobb esetben. icon_smile.gif

Sõt, tényleg van olyan, hogy a magasban lévõ utaknál sincs korát - nem szabad száguldozni, de azért nem olyan veszélyes. icon_smile.gif

Ha robogózni szeretnétek, nem árt némi gyakorlat - pl. csúszós/poros utak miatt, meg egyébként is.

(Bocsánat, hogy ennyit irkálok. icon_redface.gif )
  Maci77 | #30051 Üzenet | 2007-06-03 17:45:01 |
Szia Süti!

Köszi a biztatást,remélem tényleg jó lesz,és írni fogok ha hazajöttem,de még olyan messze van.Majd csak júl.30-án fogunk indulni.Addig senki megy Kavosba?
  Vojandi | #30055 Üzenet | 2007-06-03 18:08:51 |
Sziasztok! Szia Csilla001!
Ipsos nagyon szép hely, legalábbis a fekvése, meg a partja, élet az egy kicsit kevés van benne, de mivel 12 éve voltam, azóta lehet, hogy sokkal jobban kiépült már.
Szerintem a közlekedési viszonyokat meg lehet szokni, az elsõ napon biztosan furcsa lesz icon_smile.gif
A nemzetközi jogsiról mindenhol azt állítják, hogy kérik. 12 éve járok Görögországba, sokszor béreltünk már autót, volt nemzetközi jogsi is nálunk, de eddig még sosem kérték. Amúgy meg amióta az EU-ban vagyunk. úgy tudom, nem is kérhetnek ilyet, mert már nincs abban az értelemben.
Nekem két éve járt le, pont amikor az EU-ba léptünk, akartam újat csináltatni a polgármestei hivatalnál, és mondták, az Unióbanminden jogosítvány nemzetközinek minõsül, ezért ne csináltassak. ...
  Süti | #30060 Üzenet | 2007-06-03 19:14:11 |
Szia Csilla 001!

Csak most kapcsolódtam vissza a beszélgetésbe, de teljesen egyetértek Geottal! Igaz, hogy Korfun vannak keskeny kanyargos utak, de semmi ok a félelemre, csak óvatosan kell vezetni és fõleg józanul!!! Elhiszem, hogy jólesik egy pohár hideg sör a szigettúra közben is, de jobb, fõleg egy idegen helyen az összes érzékszervünkre is hagyatkozni! Egyébbként azt már én is tapasztaltam (nem csak Korfun), hogy a jelzõlámpákat egyáltalán nem veszik figyelembe, csak ha rendõr is iránytja a forgalmat. De érdekes módon ez sosem szokot problémát, vagy balesetet okozni. Volt, hogy kint töltöttem Salonikiben öt hetet és amikor hazatértem ugyanúgy átmentem a piros lámpán, mint kint. Nehéz volt ujra visszaszokni! icon_sad.gif
Szóval szerintem ne izgulj! Ott sem nehezebb vagy veszélyesebb vezetni, mint bárhol máshol, csak oda kell figyelni! icon_wink.gif
  Geot | #30067 Üzenet | 2007-06-03 19:47:37 | Válasz a #30055. hsz-ra Előzmény #30055
Mi csináltattunk nemzetközi jogsit a biztonság kedvéért - 1500 Ft volt 3 évre. Ennyit megért nekünk. icon_redface.gif
Sajnos nagyon eltérõ dolgokat olvastam arról, hogy kérik vagy sem, ezért nem mertük megkockáztatni, hogy nem csináltatunk és emiatt nem autózhatunk...
De lehet, hogy tényleg nem kell. icon_smile.gif
Autót végül nem béreltünk, de nem emiatt.
Szerintem idén is maradunk a robogónál, de lehet, hogy egy napra bérelünk autót is...
  Csilla001 | #30102 Üzenet | 2007-06-03 21:37:27 |
Köszi mindenkinek a biztatást,megnyugodtam.hát görcsölök egy kicsit,nem csoda,régóta várom már ezt az utazást!A nemzetközi jogsit,ugy döntöttünk, mi is kivesszük.(mivel mi nem vagyunk még eusok-Vajdaságból irok.)És családostól utazunk,igy a moci ki van zárva.
  Geot | #30119 Üzenet | 2007-06-03 22:32:25 | Válasz a #30102. hsz-ra Előzmény #30102
Ne felejtsetek el fejenként 2 db igazolványképet vinni, mert ebben az esetben (nemzetközi jogsi) nem az okmányirodában készítenek képet az ügyfélrõl, hanem csak beleragasztják a fényképet!
Illetve mindeképpen érdeklõdjétek meg, hogyan mûködik ez! icon_smile.gif
  Kyra | #30161 Üzenet | 2007-06-04 09:25:43 |
Sziasztok!

Kavos-ra picit visszatérve. Mi idõztünk ott egy kicsit. Tényleg sok a fiatal és rengeteg közöttük az angol. De semmi negatívat nem tapasztaltunk velük kapcsolatban. Napközben nagy nyugalom volt, hogy este milyenek azt nem tudom. Viszont Kavos kikötõjébõl indult a Kék lagúna túra azt érdemes a programba iktatni. A hasonló címû film nagy részét ott forgatták.

Az autókölcsönzés. Nekem a Benitsesben lévõ Magyar autókölcsönzõvel kapcsolatban csak jó tapasztalatom van. Nagyon tudom ajánlani õket.

A nemzetközi jogsi. Tõlünk eddig soha nem kérték. Elfogadták a másikat Korfun és Rodoszon egyaránt. Viszont az a véleményem, hogy Korfun csak több éves rutinnal rendelkezõ sofõr vezessen. Elképesztõen gyorsan és agresszivan vezetnek. A folyamatos dudálásról már nem is beszélve. Az Achilleon felé felvezetõ keskeny úton jó néhányszor frászt kaptam amikor szembõl jöttek lefelé a buszok. icon_rolleyes.gif
  Kyra | #30163 Üzenet | 2007-06-04 09:44:17 |
A vezetési stílusuk ellenére nagyon kevés a baleset. Jól szervezett a közlekedés. Fõleg a repülõtér környékén. Ott senki át nem mert volna hajtani a piroson. Két oldalt katonai létesítmény van. Többször láttuk, hogy amikor szállt le egy-egy gép akkor pirosra váltottak a lámpák. Ha véletlenül nem lenne elég hely a leszálláshoz úgy van megoldva, hogy a pálya meghosszabításaként ki tudják engedni az útra és legrosszabb esetben az út túloldalán lévõ homokos terület megállítja a gépet.
Ez az egyik legjobban szervezett és legbiztonságosabb reptér a sziget nagyságához képest ahol jártam. icon_wink.gif
  Süti | #30484 Üzenet | 2007-06-06 23:19:55 |
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kész! Én most már teljesen bevagyok sózva!
Látjátok mi van baloldalon a nevem alatt? 10 nap, Korfu! Ma már nagyon nem bírtam magammal! Mint aki megkergült. Mi lesz velem az elutazásom elött 1-2 nappal? Szerintem menekülni fognak elõlem az emberek! icon_lol.gif
  Banyaveron | #30487 Üzenet | 2007-06-06 23:24:11 |
Gyönyörû helyre mész süti! el is hiszem, hogy már be vagy sózva érte
pár nap múlva olyan izgalmi állapotba kerülsz már, hogy aludni is alig tudsz majd
teljesen megértünk és átérezzük a Betegséget ! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 33 34 35 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu