Ha munkaviszonyod van és igazolással váltottad kiaz Eu tb. kártyát akkor 1 évig érvényes. Ha tanulói jogviszonyod van akkor 5 évre állítják ki és a tanulói- illetve hallgatói jogyviszonyod megszûnéséig érvényes.
Szerintem jobb ha ilyenekbõl több van Tavaly nekem mindkettõ volt , de szerencsére egyikre sem volt szükségem. Mivel ingyenes és nem sokból tart kiváltani , ezért szerintem jobb ha van..
Szerintem jobb ha ilyenekbõl több van Tavaly nekem mindkettõ volt , de szerencsére egyikre sem volt szükségem. Mivel ingyenes és nem sokból tart kiváltani , ezért szerintem jobb ha van..
TB kártya ide vagy oda, ha kötsz egy teljes körû élet-, baleset- és poggyászbiztosítást akkor lehetsz a legnyugodtabb!
A nagy EU-s globalizáció egyik legszûkebb keresztmetszete a tagállamok közötti nyugdíj- és társadalombiztosítás kérdése...
Szerintem, ha már elmész nyaralni, nem olyan tétel, amit nem lehet megfizetni. Bár ne történjen semmi, de ha mégis, egy orvosi kezeléssel jó pár nyaralás biztosítási díja "megtérül"
És ne felejtsd: ha nem repülõvel mész, több nem EU-s országon is át kell menned (már ha a szerb-macedón utat választod)
Úgy tudom, mind ez au "Eu-s" Tb-kártya és a biztosítások is, csak vész esetében fizetik a kinti orvosi ellátást. Tehát, ha valakinek ismert, krónikus betegsége van, vagy terhes és változás történik az állapotában, abban az esetben nem fizetnek ezek, hanem saját magának kell állnia a számlát...
[quote="petros"]TB kártya ide vagy oda, ha kötsz egy teljes körû élet-, baleset- és poggyászbiztosítást akkor lehetsz a legnyugodtabb!
Az Europai Egeszsegbiztositasi Kartya nem utazasi biztositas, nem tartalmaz baleset-biztositast, poggyasz-biztositast, hazaszallitast, stb.Ez a kartya arraj ogosit az union belul, hogy ugyanazt a szolgaltatast ugyanazon az aron megkaphassuk mint az adott orszag lakosai. De a helyi lakosok akik a mindennapi eletuket elik, nincsenek olyan rizikofaktoroknak kiteve, mint aki utazik, kirandul, szorakozik, stb..Ez jelentheti azt, hogy lenyegesen dragabb mint a Magyarorszagon megszokott (40-100 E vizitdij, onresz, magankorhazak, maganmentok kizarasa a szolgaltatasbol, stb.) Az utasbiztositas is csak kiegeszito sportbiztositassal ervenyes az extrem sportokra (quadozas, motorozas is). Az esetleges karigenyt a biztosito kizarolag a kareset helyszinen felvett jegyzokonyvek benyujtasaval teriti meg...
Sziasztok, a Pargás topikban megkezdetteket folytatva - mit fõzzek odakint - szóval...
Cilla, nagyon nagyon aranyos vagy a kimerítõ válaszért, köszönöm szépen. Ki is nyomtattam, és az indulás tervezésekor még átnézem. Mi csak motort fogunk bérelni, így a kocsis bevásárlás ugrott. Neked a vákumos husi bírja hûtõtáskába? Gondoltam viszek egy darab fagyasztott sajtot is, de ezt lehet hogy nem éri meg, ha kint is lehet finomakat kapni. A salátákat mi is nagyon szeretjük, azt biztosan fogok csinálni. És hát persze a gyros ....
Szia Bocsika, a pörkölt meg a brassói hogy bírja az utat görögig? Mi busszal megyünk, és csak a hûtõtáska van (az a szokásos mûanyag) szerinted abban is bírná az utat?
Ha van még valakinek jó ötlete, hogy mit érdemes fõzni egy görög apartmanba, minden jó ötletre kapható vagyok.
Én tavaly a pörköltet, milánói alapot és töltött paprikához a húsgombócokat készítettem el elõre. Lefagyasztottam, és hûtõtáskában egész jól kibírta odáig. Az idén nem teszem, mert majdnem mindent ki kellett dobni. Na nem azért, mert megromlott, hanem mert inkább a görög ételeket fogyasztottuk