Tavaly vettem Paralián egy finom gyümölcszselé szerû kocsonyás állagú édességet amiben magvak voltak .... na ennek nem tudom a nevét, de nagyon finom volt , ha valaki tudja mi ez írja meg légyszi !
Sziasztok!
Most találtam erre az oldalra nagy örömömre. Segítsetek nekem. A hétfõi spektrum mûsorban (05.12.) készítettek egy töltött tésztát. Annak szeretném megtudni a nevét és a receptjét. Sajnos lekéstem az elejérõl.
Köszönöm
Kati
Kati, én felvettem, de most nem tudom visszatekerni az elejére, mert már este van és be kell állítanom a holnaptól még 3 napot felvegyen.
Ha a héten elfelejteném, akkor dobj egy PÜ-t és eszembe fog jutni. Megnézem és leírom
Sziasztok!
Most találtam erre az oldalra nagy örömömre. Segítsetek nekem. A hétfõi spektrum mûsorban (05.12.) készítettek egy töltött tésztát. Annak szeretném megtudni a nevét és a receptjét. Sajnos lekéstem az elejérõl.
Köszönöm
Kati
az egész mögött szerintem a gyógyszer gyárak megalobbija lehet....
el kell adni azokat a vakcinákat gyorsan, amíg az adott gyógyszergyárnak kizárólagos gyártási joga van rá (mivel õ fejlesztette ki)
Vajon miért éppen most tiltják be az EU-ban a kullancsirtószereket, és miért éppen most rémísztgetik (valószinüleg ezúttal jogosan) az embereket a kullancsveszéllyel ??? "hmmmm, Emese ?!"
Hát azért, hogy vegyék már vége azokat a fránya vakcinákat...
Nem tudom hogy a hepatitis hány fokot bír ki - ennek utána lehet járni - de szerintem se vegye senkinek se kedvét a média.
Nekem a klasszikus fokhagymás kagyló piritóssal a kedvencem
Tökéletesen igaza van Kakadúnak! Én is hallottam már ezt a marhaságot a kagylóról, de hidd el ez egy sületlenség. Nekem nagyon kényes a pocakom, de Görögországban a rántott kagyló a kedvenc kajám és még sosem lett tõle semmi bajom, pedig 11-szer voltam Hellasz földjén és rengeteget ettem (valamelyik fotóalbumomban van is kép róla).
Szóval nyugodtan egyél, mert isteni finom!
Mivel úgy tûnik hasonló az érdeklõdési körünk: a szaganaki egy elkészítési eljárás (flambírozás+pradicsomos ragu+sajttal való sûrítés).
Szaganaki módra készítenek garnélát is (természetesen pucolva) és marhahús golyókat is.
(de egyszer kiváncsiságból csináltam csirke mellbõl is; jó lett)
Jó étvágyat
Imádom az ilyen kajákat; recept elmentve! Az elsõ dolgaim között lesz, ha hazajövünk, hogy kipróbáljam ezt is, no meg a Stifado-t - régóta húzom-halasztom már! Ráadásul csodás aromájú saját befõzésû sûrû paradicsomlé van hozzá!