Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 330 331 332 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Vio | #133787 Üzenet | 2010-05-10 12:45:40 | Válasz a #133785. hsz-ra
Elfogytak az utak? icon_sad.gif
  Adrikanemeth | #133812 Üzenet | 2010-05-10 16:19:35 |
Breki!
Ezekkel a képekkel csak a szívünket fájdítod!icon_smile.gif Ej, de jó lenne már ott lenni!icon_smile.gif
Ahogy olvasom, többen igen bátrak vagytok, hogy egyénileg megmeritek illetve meg tudjátok szervezni a kirándulásokat. Mi úgy vagyunk a férjemmel, hogy egész évben állandóan dolgozunk, tanulunk és az alatt az egy hét alatt inkább másra bízzuk a kirándulás szervezését. Ez lustaság, meg kényelmi szempontból is így van.
De tudjuk, hogy igazatok van és érdemes időt, fáradtságot rászánni, csak....lásd előző mondatom.
Szóval egyelőre marad a Paxos-Antipaxos fakultatív és esetleg Korfu, de majd még kiderül, ez nagyban függ az anyagiaktól is, meg főleg az én pancsolós kedvemtől. Mert, ha meleg lesz a víz és szuper az idő, akkor STRAND!!!!!!icon_smile.gif
  Breki1 | #133821 Üzenet | 2010-05-10 17:16:48 |
Akkor ne fájdítsam?

Link

Egy kis különlegesség Parga régi képeken.

Link

Ahhoz nem kell nagy bátorság, hogy lemenj a kikötőbe és megkérdezd az árakat és így sokkal jobb árért vigyenek át.
Szinte mindegyik perfekt angolból.

Én ha nem kezdem el szervezni a Lefkádás utunkat akkor egy nagyon nagy élménnyel
lettem volna szegényebb olyan jól sikerült a szervezés, hogy a végén a kisbusz nem is volt elég icon_wink.gif
Nekem azis kikapcsolódás ha odamegyek egy göröghöz és meg tudom értetni vele magam és például egy jót alkudozunk vagy elintézem amit szeretnék.

Máig emlegetjük milyen könnyes lett a néni szeme ,mikor a Lefkadai kis hegyi faluban a görögül tanuló hölgy, aki velünk volt anyanyelvén megszólította,
hogy szeretnénk egy igazi jó görög ebédet enni, pár perc múlva már a konyhában voltunk és egymás után mutogatta mi mindenből válogathatunk.

A végén még kezet is csókoltam neki ő meg meghatódott hogy egy fiatalember ilyet tesz icon_razz.gif

Ezerszer többet ért mint egy vacsora Parga díszes új partmenti vendéglőiben.
Ezért is ajánlottam korábban a Sakist Parga-n ha valaki igazi görög vendéglátást akar.

De biztos lesz egy helyi Breki aki segít nektek a csoportban icon_smile.gif

Mondjuk a Jón szigeteki körutat énse szervezném meg magam
  Csilike79 | #133830 Üzenet | 2010-05-10 18:03:42 |
Sziasztok! Szeretném megkérdezni azoktól, akik május végén voltak már Parga-n, hogy milyen az időjárás és a tenger vize. Nézegetem a 15 napos előrejelzést már hetek óta, de nem igazán vagyok nyugodt.. még sose voltam május végén Görögben...
  Barbeszka | #133896 Üzenet | 2010-05-11 11:00:01 | Válasz a #133787. hsz-ra Előzmény #133787
Legalábbis azok,amik nekünk szóba jöhetnek...
Sajnos az egyetem miatt csak kevés a szabadnapunk, így csak 7 napos turnust tudtunk bevállalni, mindenképpen szeptemberben akartunk menni és busszal. Ilyet már nem találtunk, csak Toloba, de azt is várom nagyon! icon_smile.gif
  Barbeszka | #133897 Üzenet | 2010-05-11 11:00:09 | Válasz a #133787. hsz-ra Előzmény #133787
Legalábbis azok,amik nekünk szóba jöhetnek...
Sajnos az egyetem miatt csak kevés a szabadnapunk, így csak 7 napos turnust tudtunk bevállalni, mindenképpen szeptemberben akartunk menni és busszal. Ilyet már nem találtunk, csak Toloba, de azt is várom nagyon! icon_smile.gif
  Papamaci | #133978 Üzenet | 2010-05-11 17:05:53 | Válasz a #133897. hsz-ra Előzmény #133897
Szia no reklám de a Walter travelt nézted?
  Lujzika | #134124 Üzenet | 2010-05-12 15:15:14 |
Sziasztok!
Új vagyok itt, de már egy ideje olvasgatom a fórumot! Nagyon szuper!!! Ügyesek vagytok! Szinte minden kérdésemre kaptam választ!
A férjemmel június végén utazunk Pargara:-) az Apollon Travellel busszal, de a szállásunkról nem sokat tudunk. A Rina apartmanban foglaltunk szobát, ha valaki tud valami infót hálás lennék, ha írna. Előre is köszi
  Medea | #134139 Üzenet | 2010-05-12 16:27:57 | Válasz a #133821. hsz-ra Előzmény #133821
na ilyen éttermeket irjatok nekem ami nem kimondott "turistico"-k.
meg a legjobb gyros-ost Pargán?
  Hadiandi | #134140 Üzenet | 2010-05-12 16:54:49 | Válasz a #134139. hsz-ra Előzmény #134139
mi a Bacchosban ettünk nagyon finom gyrostálat. igaz az nagyon túristaközpontú, de nagyon jól főznek, nem véletlen, hogy mindenki azt ajánlja.
  Miskolciutas | #134159 Üzenet | 2010-05-12 19:51:07 |
medea,

a Bacchost maximálisan és a Zorbast is nagyon,mi jól ettünk a to souli nevűben is

ja a metaxa szószos gyros tál a legjobb
  Breki1 | #134188 Üzenet | 2010-05-12 21:54:26 |
Szerintem Bacchos és Zorbas pont turistico icon_razz.gif

Miis többször ettünk a part menti behívóemberes éttermekben jók is, de a Sakis
számomra verhetetlen oda nem kell behívóember nem a parton van hanem fent és mégis minden este telt ház van talán nem véletlenül.

Első napokban azért is nem mentünk ide mert mindig annyian voltak és olyan hangulat volt,
hogy azt hittük vmi zárkörű rendezvény van és vmi Görög zártkörű ünnepség van.

De mikor 3. 4. nap is ezt láttuk rájöttünk hogy ezt ki kell próbálni
Ahol táncolnak az tulajdonképpen a Valtos strand feletti utca icon_razz.gif

Link

Bacchos az inkább ilyen

Link

Ezenkívül ha Halas ugye ott van a korábban részletesen írt Taverna Stefanos oda se szükséges behívóember,
mikor Halast kérdeztük az idegenvezető is ezt mondta.

https://www.taverna-stefanos.parga.com/

Kíváncsi vagyok idén milyen lesz.

Gyros számomra a nagy lépcső alján körülbelül a pékséggel szemben volt a legjobb, a hely olyan mint egy pesti gyorsétkezde
pár asztallal szinte az utcán, viszont a gyros-uk nagyon finom és nemis drága.

A buszon megismert egyik ismerős párral, hogyhogynem mindig itt futottunk össze icon_wink.gif
  Adrikanemeth | #134203 Üzenet | 2010-05-13 08:12:34 |
Breki!
Jók a videok! Este, mikor megnéztük, teljesen úgy éreztük, hogy ott vagyunk mi is a tavernákban. Ahogy már oldalakkal ezelőtt írtam, a Stefanos nagyon izgatja a fantáziánkat!icon_smile.gif Bár gondolom nem a legolcsóbb étterem, de egyszer biztos belefér.
Egyébként igazad van, sokszor nem a legpuccosabb helyeken a legjobb a gyros. De az éttermekkel is általában így van. Amúgy meg kinek a pap, kinek a papné. Sokszor függ a pénztárcától, de nem minden esetben. Emlékszem 3 évvel ezelőtt Nei Poriban találtunk egy éttermet, ahol 15 euroért 2 személyre adtak egy 1-1- tál salátát, 1-1 sört, meg 1-1 főételt, szóval majd kiderül Pargan milyen éttermek, gyrosok vannak, illetve milyen áron lehet elkölteni egy kellemes vacsorát.
Már csak 74 nap!icon_smile.gif
  Breki1 | #134241 Üzenet | 2010-05-13 12:38:19 |
A Stefanost nem tudom már pontosan mennyire drága mivel mi úgy csináltuk, hogy bementünk aztán fel a hűtőpulthoz ott kiválasztottuk mit szeretnék az ott fekvő halak közül és abból rendeltünk egy nagy mixtálat az egyik ismerőssel közösen
Ezen kívül én még külön is rendeltem így a végén elég sokat számolgattunk, de szerintem nem volt vészes.

Talán mintha arra emlékeznék, hogy az italokra kell inkább vigyázni azok voltak drágábbak.

A Sakis meg egyáltalán nem drága szerintem a part mentieknél még olcsóbb is. Az ouzot rögtön hozták ingyen kérdezés nélkül + még bort is rendeltünk és még így se került sokba adtam is még plusz két euró borravalót a pincérnek annyira meg voltam elégedve mindennel.

Aztán meg elkértem a Parga térképes asztalterítőt ami nagyon tetszett bement hozott kérdezés nélkül kettőt összehajtva.
  Medea | #134252 Üzenet | 2010-05-13 13:54:44 | Válasz a #134241. hsz-ra Előzmény #134241
köszike.a Sakis és a lépcső alján lévő gyros-os.asszem ők biztos befutók lesznek.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 330 331 332 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu