Kérdezek, mint mindig. Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni? Mi a tapasztalat? És a sok infó között nem tudtam kiszúrni, hogy érdemes-e váltani dínárt? Mivel viszonylag olcsón jutottam ojróhoz megúszhatom azzal az utat?
És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
Rád számítottam, hogy írsz pár dolgot.
Ezek lemaradtak a listámról, de természetesen viszem ezeket is.
Az ablakmosó tartály tele már. Törlőlapátok nem régiek.
Napellenző ugyan ugyan. Nekem komplett ponyvám lesz. Keresek egy szupi parkoló helyet aztán ott letakarom a kis paripát.
Szóval akkor mindenünk megvan...... ?
Nehany hete talaltam az oldalra mikor eldontottuk, hogy iden nem repulovel, hanem autoval indulunk a nyaralasnak:)
Nagyon sokat segitettetek utunk tervezeseben!
Szeretnem ezert megosztani veletek a mai napi tapasztalatainkat!
Tegnap indultunk el 18:30 fele Godollo kornyekerol, Roszket negyed tizre ertuk el. Az EU-s soron kb. 2 perc alatt vegeztunk, ugyan ennyi ido volt a Szerb oldalon is a procedura.
Szerbiaban erdemes betartani a seb. korlatozasokat, vagy egy kulon osszeget raszanni az esetleges buntetesre.
Egy sietos transpoteres magyar kollega egy viszonylag hosszu sort ugy elozott ki, hogy a feluljaron a dupla zarovonalat atlepve probalt elonyt serezni....kb. 3masodpercig orulhetett is, mert a sorban volt egy rendor auto is mogotte.
Egesz Szerbiaban ket rendor autot lattam, a masodik egy kuton parkolt.
A Szerb szakasz nagyon uncsi.
A kapuknal vegig kartyavak fizettunk.
Macedoniaban 3db 1 eurost adtam osszesen. Egy mukkot nem szolt senki.
A Macedon hataron belepeskor a kutya sem volt kivancsi az utlevelunkon es a zoldkartyan kivul semmire:) Ott sem volt ket percnel tobb az ellenorzes.
A gorog hataron kivettek a sorbol es athajtottak, szo szerint:)
Athenig jottunk, Varkizaig, negy rovidebb pihit (15 perc) iktattunk be, de igy is 15:45 korult ertunk ide.
Mindenkinek aki meg nincs tul rajta, kellemes para nelkuli utat kivanok:)
Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni?
A konvojosdinak az lenne a lényege, hogy (az első kivételével) mindenki felzárkózik előre, és (az utolsó kivételével) mindenki figyeli a mögötte levőt. Minél több kocsi, annál több megállás... Persze a kiesett időt pótolni kell, ezt meg általában sebességnöveléssel oldják meg, ez ugye legrosszabb esetben €-ban is kifejezhető
Már említettem: nem vagyok valami nagy sofőr, de én nem várnék senkire: majd ott találkozunk...
nekem is van ponyva (bár elég vékony, egy tornazsákos szütyőbe belefér), de én nem biztos hogy felrakom, elég sokat kirándulunk majd.
Koszonom, hogy atpakoltad a hsz-t.
A gorog viszonyokrol par sorban:
Baromi sok helyen van Athen fele utfelujitas ami ha nem is lassitja le nagyon a forgalmat de sokkal jobban oda kell figyelni a forgalomra, a gorogok tepnek mint az orultek a lezart szakaszokon is.
Sziasztok,
Ma jöttünk haza Nei Poriból. Tőlünk minden határon kérték az útlevelet, makedóniába azzal egyben adtuk a zöld kártyát, minden rendben volt. Mi is 1 eurót adtunk mindenhol makedóniába, szerbiába menet 5-6 rendőrrel találkoztunk, most éjjel 2 volt. Elég durvák, mert mi mentünk a 60as táblánál 60al és ránk dudált és villogtatott 1 szerb busz, én meg nem akarok büntit fizetni. Mindenhol betartottuk a korlátokat.
Lefele 2 autóval mentünk, de mivel még 1 éjjel ott maradtunk haza egyedül jöttünk és sokkal hamarabb haza értünk mint le.Pedig 2 és 5 évesek a gyerekek.
Tankolni szegeden álltunk meg (mivel kom.-eszt.megyéből indultunk) és a szerb mac. határnál egy kútnál, majd haza görögben és magyarban. Suzuki Swift Sedan-nal 5l-es fogyasztással, imádom a kis szutyinkat.
a több autóval utazásról én sem tudom megállni szó nélkül: tavaly 4 autóval mentünk sartira, 22 óra alatt sikerült leérni. hulla fáradtság, valakinek mindig pisilni kell, vagy épp eltéved, vagy lemarad az utolsó (épp a sebesség növelések miatt). szóval nem nagyon jó az én tapasztalatom sem. idén egyedül indultunk paraliának (jó, hogy kb 100 km-el közelebb van, mint sarti), 14,5 óra alatt értünk le. én vezettem egyedül, egy 3 éves kisgyerek és anyukám volt az utastárs. néhány rövidebb pihivel jól haladtunk. hazafelé egy nyaralás alatt megismert családdal jöttünk együtt. jól haladtunk, a határokon való ácsorgással 16 óra alatt értünk haza. szerintem ha olyan emberekkel utazol csapatban, akik hasonlóak, mint te (ti), akkor jó, ha már természetűek, más szokásaik vannak, akkor nagyon nagy szívás tud lenni.
én térképet asszem líra könyvesboltban kartographia (lehet, hogy nem jól írtam) kiadó európa autóstérképét vettem (nem gyűrűs, semmi extra, egyszerű, ragasztott, viszont nagyon jó, részletes térkép). 5500 ft volt.