Hat igen kirandulast nagyon sokat tervezunk nem szeretunk a szalodaban punyadni es mar elkeszitettem az utitervet, negy napra szeretnenk autot berelni es szeretnenk elmenni Balosra, Elafonissire, Vaira, meg Crissire.
Szia!
Szerintem olvasd el Verka útleírását (www.utazas.fw.hu), mert ebben a kategóriában alapmű és csak utána készíts útitervet. Véleményem szerint a kevesebb jóval több lehet, mert így gyakorlatilag 4 napot csak az autóban fogtok eltölteni. Kréta négy sarkát jelölted ki úticélként, amihez el is kell jutni, sőt egyszer vissza is kell jönni.
Én Vait és Chrissit kihagynám.
Javaslom, hogy Kréta nyugati felére összpontosítsatok és nem fogsz csalódni. A múlt évben mi a nyugati részt jártuk be és a 10 nap csak a felszínes megismerésre volt elég. A hellasz.hu oldalon van a beszámolónk és ebben utalás van az utazási irodátokra is, mert mi is velük utaztunk tavaly.
Jenike
NAgyon szepen koszi a tippeket, elolvastam mar tobszor a ti beszamolotokat is es a Verkaet is es bevallom ez a ketto volt a legjobb az osszes tobbi kozul, tudom egy kicsit igy zsufolt lenne a program de nehez lemondani akarmekrol is mivel szerintem a 4 legszebb hely kretan.
Nem tudom mit tegyek Vai van a legmesszebb arrol kene lemondjak de viszont Balos utan az tetcik kepekrol a legjobban es azt mondtam oda mindenkepp elmegyek, azt hiszem a Crissis utrol lemondok es a tobbit valahogy megis osszehozom valahogy, 4 napom lesz a harom helyre.
Es mindegyikre szanok egy egesz napot, Vaira hosszu utunk lesz tudom de valahogy osszehozuk, aztan meg ugyis lesz par napunk kipihenni az utazasokat.
Mar egyre jobban izgulok csak meg a nyari filinget nem erzem mivel ithon inkabb oszies ido van mint nyari.
A baj még az, hogy mindegyik helyre korán kell érkezni, mert egyébként ellepi a turistahad és élvezhetetlen lesz az egész.
Szép, szép mindegyik hely és egyszer látni kell ezeket, de Kréta nemcsak erről szól. Attól tartok, hogy csak az autózásra fogtok emlékezni ebből a négy napból és ennél Kréta többet ér.
Mi ezeket terveztük be előzetesen:
Igaz mi nagyon szeretjük (vagy én? ) a történelmi emlékeket, romokat, de talán így is segíthet egy kicsit. Én biztosan összekapcsolnám pl. Balost és Falassarnát, vagy Elafonossit és a Chrisoskalitissa kolostort. A déli részt nem szabad kihagyni, a Sfakiák földje felejthetetlen élmény volt számunkra.
Szia Edyci!
Vai-n ne számíts szép "egészséges" zöld pálmafákra,inkább drótkerítésre és kissé "kopott,megviselt" pálmákra,de azért valóban szép,csak az a kérdés hogy honnan nézzük.
valahogy megis osszehozom valahogy, 4 napom lesz a harom helyre.
Es mindegyikre szanok egy egesz napot, Vaira hosszu utunk lesz tudom
Szia Edyci!
Ha mindenképpen ragaszkodsz Vaihoz, és úgyis 4 napotok van a három helyre, akkor esetleg érdemes lenne megfontolnod, hogy mi lenne, ha a Vaira vezető utat két napra osztanátok el, azaz ott éjszakáznátok valahol a környéken? Szállást biztos találtok bárhol, ha belefér a költségvetésbe plusz 35-45 euró egy éjszakára, akkor nem kell a 8-9 órás utat egy nap alatt lenyomni, hanem csak a felét, mellette marad rendesen idő fürdeni, és másnap meg kényelmesen vissza tudtok jönni. Esetleg ha árban húzós a dolog, de egy kis kényelmetlenség nem számít, akkor akár a kocsiban is lehet aludni, volt már rá példa a fórumon.
Úgygondolom nem mindennapi élmény pálmafák alatt pihengetni, nekem is tetszett ,de én Rethymno-ból nem valószínű hogy elindulnék, vagy ha igen akkor úgy ahogy Verka javasolja. Az a baj hogy 1 hét tényleg nagyon kevés hogy az ember bejárja a szigetet, és még pihenjen is
Vai strand nekem is nagyon tetszett! Szerintem a legjobb ha időben odaér az ember. Később megtelik a part és a parkoló. A parkolásért nem tudom, hogy kell-e fizetni, de a napágyakért igen. A parkolóban van néhány kiosk, öltöző. A parton egy étterem várja a látogatókat. a Jetski kedvelők is hódolhatnak a szenvedélyüknek, hisz azt is lehet kölcsönözni. Napközben a parkoló melletti pálmák közt megjelennek az árusok. Még mobil pedikűrös is volt köztük.
Strandpapucs kötelező! Legalábbis akkor, ha nem akarjátok, hogy a forró homokon megpörkölődjön a lábatok. A parton tusolók is találhatók. Csak szállás nincs a közvetlen környéken. Legalábbis én nem láttam.
Mi is szeretnénk autót bérelni, ettől függetlenül megkerestem a krétai buszmenetrendeket, ha valakit érdekel: a
http://www.bus-service-crete-ktel.com/
oldalon árakkal, utazási időkkel, térképekkel fent van az egész buszközlekedés a szigeten.
Illetve itt korábban szóba került a Balos Lagúna,Graumvousa amihez találtam egy oldalt: http://www.gramvousa.com/
Teljes napos program Kissamosból. 40 euró 2 főre (én nem találom drágának). 10.20-17.50 között: Graumvosa félsziget, utána Balos lagúna. A menetrend szerinti hajókat még keresem
-törölt nick 11881 | #138398 | 2010-06-10 06:53:46 | Válasz a #136631. hsz-ra
A vasarnapi indulast toroltek es egy vasarnap hajnali jarattal megyunk minket is csak a tegnap ertesitettek.
Eddig ugy volt hogy vasarnap 11-kor indul a gep de aztan most at tettek vasarnap hajnali 4 orara, hat remelem ezen mar nem valtoztatnak.
Mar teljesen keszen vagyunk bepakolva minden, most folyamatosan azon agyalok mit felejtettunk el, mar nagy indulasi lazban vagyok, elso repulo ut es vegre ujra Gorogorszagba megyunk.