Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 337 338 339 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Theia | #136568 Üzenet | 2010-05-31 21:13:22 |
Breki!
Tudom,hogy én vagyok az a "javíthatatlan",de gyerekkorom óta szeretném látni Sissi kastélyát és Korfuvárost... icon_biggrin.gif
Nászútra szeretnék majd Korfura menni,csak a szerencsés még ezt nem tudja.... icon_wink.gif icon_smile.gif
Így előre fel tudom deríteni a terepet barátnőmmel,hogy majd a pasimmal egyszer visszatérjünk ide... icon_biggrin.gif
  Breki1 | #136574 Üzenet | 2010-05-31 21:28:56 |
Általánosságban írtam.
Sissi kastélyt szerintem fakultatívon nem fogod megnézni.

Tavaly nekünk a barátaink voltak egy turnust Korfun és a videójukat én másoltam át DVD-re.
Több órát visszanézve, köztük a kastélyt is nem akarom megbántani a Korfu rajongókat, de Parga és környéke
sokkal szebbnek és jobbnak tűnik számomra.

De milyen nászút az ahol nem a férfi dönti el hova menjetek és Sissi kastélyt kell néznie? icon_razz.gif
Szerintem meglátod Parga-t vagy pl Lefkada-t biztos oda akarsz majd nászútra menni.
  Miskolciutas | #136615 Üzenet | 2010-06-01 08:32:19 |
Theia!
Ha gyerekkorod óta vágysz Korfura,akkor ne értékeld le a vágyad kkielégülésdét azzal,hogy 1 ilyen kis rövid fakultativval megelégszel...Tervezgesd még egy kicsit és szánj rá egy nyaralást.
Abszolut igaza van Brekinek,nem kell Korfura menni...Elindultok hajóval,kikötsz Korfu városában,rtövid városnétzés,majd szabadprogram...bóklászhatsz egyedül-már idvez nélkül- az óvárosban...Sissi kastély nincs benne,nem is férhet bele,mert elég messze van.És napnyugta előtt indul vissza a hajó,vagyis nem látod az esti Korfu várost sem,amit pedig mindenki emleget,aki ott nyaralt...este is van egy olyan hangulat,amit nem érdemes kihagyni.Szerintem nem erre gondoltál,mikor azt mondod,vágysz Korfut megismerni...
Ha visszaolvasol,mindenki,aki volt Pargan,ajánja
1.Acheron tura
2.Jón tengeri hajóut
3.Paxi-Antipaxi
olyan csodákat fogsz itt látni a vizen,hogy nagyon...

Más:a gyaloglás volt a legnagyobb parám nekem is,mielőtt indultunk.A távolság több,mint 450,az valóban csak légvonalban lehet.Viszont nem okoz gondot,még izomlázam se lett,mert nem rohantunk,és állandóan nézelődtünk...még a lépcső se okozott gondot,egyébként a Christina felé nincs lércső,de mondom,ne aggódj e miatt,tőlem nem lehetsz kevésbé sportos...A ház ugy épült,hogy a bejárat magasabban van,mint több szoba,valamelyik képen leget is látni.hogy lefelé kell menni,ugy mondanám,van a földszint és van alagsor.Ott vannak a ferlujitott műa. nyilászárós szobák,ezek előtt van kis kiülős kertecske.Mi fenn a földszinten -jól hangzik,mi?- laktunk,ott csak erkélyí van valamelyik képen lehet is látni...
  Kunaca | #136646 Üzenet | 2010-06-01 11:30:01 |
Egyre jobban kesergek ahogy nézem az időjárást icon_sad.gif nem mutat valami jó képet icon_sad.gif eső...eső...eső...
  Theia | #136780 Üzenet | 2010-06-01 18:45:41 |
Breki és Miskolciutas!
Én hüle azt elfelejtettem leírni,hogy a Walter Travel hogy szervezi a Korfus fakultatívot: nem hajóval hanem busszal megyünk,és az útban benne van a Sissi kastély látogatás is.Így nagyon kényelmes,hogy busszal közlekedünk majd,nem pedig kitesznek minket a hajóból,mint más utazási irodáknál szokás,ahogy hallottam.
Tehát így szerintem sokkal kényelmesebb lesz,és jobban tudunk majd közlekedni.
Ez így sokkal színvonalasabb lesz,mint más irodáknál.
  Szabóné Manyi | #136792 Üzenet | 2010-06-01 19:16:03 |
Breki1!

A pargai Jón-szigetekre a fakultativ gondolom igy néz ki.Busszal Lefkádára ott hajóra szállás a kikötések Porto-Katciki,Kefalonia-Fiskardó.Ithaki-Kioni.Visszafelé Papa-Nikolau barlang,Skorpio szigetnél kiuszás és fürdés a parton.Ez igy volt mikor Lefkádán voltunk,biztos most is igy van.Ezért Jón szigeteki,mert ezeket a közeli szigeteket bejárja.

Theia!
Az szerencse ha ilyen a fakultativ,hogy busszal oda visznek,mert egyébként 15 km-re van a Sissi kastély a várostól.Nincs idő,mert a komp legalább is nekünk ezt mondták 17,15-kor megy vissza.Legkényelmesebben akkor lehet megnézni.ha oda megy az ember nyaralni.

Bár mi is azért bevállalunk fakultativot,de mindig hiányérzetem van a rohanás miatt.
  Zazi | #136804 Üzenet | 2010-06-01 19:29:27 |
Sziasztok!
A tapasztalt utazóktól kérdezem, hogy van-e valakinek jól használható check-listája a pargai apartmanokhoz?
Tudom, hogy jól felszereltek, de... mi legyen nálunk mindenképp?
Borotva, töltők adapter nélkül használhatók? (Ért már meglepetés!) icon_eek.gif
Ha-éppen-nagyon-véletlenül-kicsit-talán vasalnom kellene, van rá mód?
  Breki1 | #136836 Üzenet | 2010-06-01 20:15:02 | Válasz a #136646. hsz-ra Előzmény #136646
Ezért nem jó előszezonban menni a tenger ki tudja mennyire melegszik fel.

De jövő héten jó idő lesz nyugi én mint időjós Breki megigérem neked

Breki1 | #136841 Üzenet | 2010-06-01 20:19:51 | Válasz a #136780. hsz-ra Előzmény #136780
Ebből viszont az jön le amit más is írt korábban hogy buszról le adott idő az egészre aztán rohanás tovább.

Nem akarok Korfus dolgokkal itt offolni, de a barátom mesélte, hogy a Sissi kastélyba beszabadult a tömeg szinte nem lehetett odaférni a sok tülekedő külföldi csoporttól csak úgy tudott fényképezni, hogy a végén mikor a csoportok végeztek visszafutott és rohanás közben fényképezett illetve kamerázott kicsit, de közben a busz már várta.

De úgysem lehet erről téged lebeszélni látom, szerintem nemis szegény fickó akar Korfura menni nászútra inkább te icon_smile.gif
  Breki1 | #136843 Üzenet | 2010-06-01 20:22:32 | Válasz a #136792. hsz-ra Előzmény #136792
Kicsit elbeszélünk egymás mellett sztem.

Ez a fakultatív én azt kérdeztem ez hogy lehetne egyénileg, ezen a fakultatívon voltam azt tudom milyen, képeket is raktam be róla korábban
de hogy fölszálok egyik körutas hajóra, gondolom Nidri-ben az nem egyéni. icon_wink.gif
  Breki1 | #136857 Üzenet | 2010-06-01 20:40:05 | Válasz a #136804. hsz-ra Előzmény #136804
Ez egyéni de pl érdemes vinni pl szúnyogírtót éles nagyobb konyhakést
van aki visz hajszárítót, tisztító kendőt saját törülközőt vécépapírt esetleg saját takarót.

Mi vittünk buborékos ásványvizet egy kartonnal icon_wink.gif

Töltőkkel nekem semmi bajom nem volt bár én inkább a fényképező aksit töltöttem és inkább eldobható borotvát használtam ott.

Vasalót én nem nagyon láttam, de a jobb házinéniknek biztos van icon_smile.gif
  Miskolciutas | #136917 Üzenet | 2010-06-02 08:12:19 |
Zazi!

Walteros Christinában a házinéni ad vasalót,ha kérsz ...még sose jutott eszembe vasalni!
  Gaby955 | #136922 Üzenet | 2010-06-02 09:09:57 | Válasz a #136780. hsz-ra Előzmény #136780
Theia!

Korfu az egy sziget! Mindenképpen komppal tudtok csak átmenni, mert a busz nem tud úszni!
Tehát ebből következik, hogy az időtök véges, nem tudtok minden megnézni, csak egy rohanás az egész.
Ha ennyire ragaszkodsz Korfuhoz, akkor inkább fizess be oda1-2 hétre.
  Kunaca | #136926 Üzenet | 2010-06-02 09:39:09 | Válasz a #136836. hsz-ra Előzmény #136836
szia Breki!

remélem tényleg jó idő lesz!
Előszezon talán azért mert olcsóbb meg a szabit se úgy lehet kivenni ahogy akarja az ember!

üdv Kunaca
  Breki1 | #136932 Üzenet | 2010-06-02 10:12:00 |
Az utószezon last minute utakkal még olcsóbb szerintem
és a tenger is jó meleg már akkor, az idő is jó általában
és nincs az a nagy tömeg mint pl főszezonban és így a nyár is hosszabb lesz ezáltal.

De minden rendben lesz jövő héten, a most kint lévőket nem irigylem annyira.
Ilyenkor viszont sokkal zöldebb virágzó a természet és biztos jókat lehet kirándulni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 337 338 339 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu