Szia Mindenki!
Szerencsésen megérkeztünk, a határokon sem volt gond, bár megijedtünk, amikor a Görög-Macedón határon a vámmentes boltig álltak a buszok, és úgy 30-35 lehetett előttünk. Pláne, hogy a Grandosok előző nap 6 órát álltak itt elmondás szerint. Nekünk 1 óra 40 perc alatt elfogyott ez a durva sor, és kb. 22 óra alatt Budapesten voltunk, de addigra a szegedieket és a kecskemétieket is lerakta a sofőr.
A buszút is sima volt, bár a mögöttem ülő Pargáról érkező öreg néni mocskos szája folyamatosan valami mocskos komcsi ringyót szidott, meg pár percenként jelezte a párjának, hogy mindjárt befosik, de ezenkívül semmi érdemi nem történt
Lesznek hamarosan képek is, talán 1-2 még ma felkerül ide is. Az első hetünk a szokásos ijesztgetős felhős, napos váltakozós volt egyszer 2 órás zuhival, meg indulás előtti este egy hűsítő zápor, egyébként a 2. hét már görögös kánikulát hozott. Első 5 napon autót béreltünk a nagy market előtti kis kölcsönzőtől, és 150-ről 100-ra lealkudtuk a kis Toyota Yarist. Megvoltak a nagy bícsek mind, majd kocsi nélkül a kedvenc Laka a Geni túloldalán, általában 1-2 stoppal és fél óra túrával az erdőn át összesen 1-1,5 óra alatt abszolváltuk, majd 4 nap után még kitaláltunk 1 hajókázást, azt is 20-ról 15-re lealkudtuk/fő. Még egy utcsó vízesés belefért, aztán tűz haza. Nagjából ennyi a beszámolóm, ja Meganissin már írtam a túránkat, meg volt egy vízesés a szokásos megérkezés után is. Minden nagyon jól telt, a nyugati csodákon nagy hullámok voltak, fürdeni nemigen lehetett, de a bátrabbak belemerészkedtek. A parkolás Egremnin 3 euro, Porto Katsikin ugyanennyi, de mivel alig voltunk 3-4-en a strandon, senki nem szedte a lóvét. A másik oldal klasszul fürödhető volt, sikeres sznorizásokkal, a Lakán polipfogással és lepényhal-kergetéssel fűszerezve. Minden este a Ionianban kajáltunk, kivéve 1-1 Symposiumos polip-grillt, illetve egy otthoni gyrosozást dolmadesszel, paradicsomos babbal, tzatzikival. Az Ionianban minden este 1-1 ouzó volt a plussz, ugyanígy a Symposiumban, ahol 20 % kedvezményt adtak.
Mi maradt még...egyelőre ennyi jutott eszembe.
ja, a Lidl-be nem éri meg beautózni, csak akkor menjetek, ha arra jártok, egyébként minimál választék van, és semmi sem olcsóbb, mint a helyi nagy marketben Nidriben a falu elején, igaz, ott rohadt bunkók, és figyelni kell a visszajárót!!!!!!!!!!!
Árak: gyros 2,00 a Statisnál a legjobb és legnagyobb, és mindenfélét ad pitában 2-ért, kebabtól kolbászig. Cola másfeles 1-1,90 közt, dobozos sörök 0,50-1,30 közt, paradicsom 1,10 és 1,80 közt, ubi 0,40 körül, cserkó 4,80-ért, nektarin 2,80. Almás pite 1,-ért, kenyerek: nagy 1,-től 1,20-ig, zsemle, stangli 0,50. Csapvizet ittunk, igaz került bele jófajta citrom is
Most konkrétan citrom-undorom van
Taverna: Ionianban előételek 3-3,50...főételek 6-7 euro. Szerviz 0,50.
Nna...
ja, Statis nevű gyrosos asszem 2 is van, az említett a Filio utcájából kiérve jobbra úgy 20-30 méterre van. A Georg's gyros pofára áraz, ha olyan kedve van, 2,50-et számol fel, máskor 2,-t!
Szerintem érdemes megnézni a következő kis filmecskét, ami erről a csodálatos szigetről(illetve "csak" egy részéről) készült. Gondolom, keveseknek adatik meg, hogy így láthassák ezt a gyönyörűséget. Köszönet érte Lengyel testvérünknek.
Ez csak egy pici példány volt, nemenni előlem, így amikor láttam, milyen ímmel-ámmal "menekült", gondoltam elkapom a grabancát. Kesztyűben nem éreztem a textúráját, de nyálkás volt, az biztos. És persze tapadós, alig akart elengedni